reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dolegliwości

Mała Mi wczoraj ogladalam filmik z III trymestrem ciazy ... tam wlasnie mowili ze mozliwe jest aby w III trymestrze czyscilo kobiete ... jak rowniez ze biegunki moga zwiastowac zblizający sie finisz ;) ... oczywiscie nie ze juz odrazu, ale ze juz mozna sie przygotowywac ;) .. kto wie , moze za miesiac usciskasz juz swoje malenstwo i zapoczatkujesz rozdwajanie sie październiczowek :) :D

reklama
Może głupio to zabrzmi,ale czytając o Waszych dolegliwościach ulżyło mi :) Pech chciał że oprócz tych skurczy macicy, mam większość opisywanych przez Was dolegliowści (kłucie szujki, okropne bóle krzyży/lędźwi/miednicy, zaparcia-ale to chyba po żelazie,blee, koszmary nocne, i problemy z przewróceniem się z boku na bok, w nocy), i przez to że to tak nagle się na mnie zwaliło byłam podłamana, że jest ze mną źle; ale widzę że to raczej norma ::) Ja cały czas proszę Boga żeby był juz październik :)

Dziewczeta u Was w koncu zostalo jeszcze tylko poltorej miesiaca wiec wszystko mozliwe :) .. ale tak szczerze powiedziawszy.. ten czas zapierdziela :D ;D

Ja tez czytałam ze przed porodem organizm sie oczyszcza, co może objawiać się częstszymi wizytami w kibelku, ale myslałam ze tak jest kilka dni przed porodem a nie 2 miesiące przed nim. Martwię się troche tymi biegunkami własnie dlatego i mam nadzieję, ze moje dzieciątko jeszcze troche w brzuchu posiedzi.

Dołączam się do Was z dolegliwościami biegunkowymi... Ja na ta przypadłośc "cierpię" przez całą ciąże i dzidzia nadal w brzuszku więc nie martwcie sie na zapas :) Zaparć nie mam zupełnie za to biegunki z lżejszym i większym nasileniem niemal całą ciążę ::) Praktycznie po każdym obiadku jem profilaktycznie węgiel bo inaczej coś zaczyna bulgotac w brzuszku i kończy się lekką biegunką. A w II trymestrze kilka razy miałam tak że się zwijałam z bólu i myslałam ze na pogotowie będę jechac ale wtedy to moja gin stwierdziła ze najpewniej jakis wirus sie przyplatał, kazała zaaplikować gigantyczna dawkę węgla i smecte no i faktycznie przeszło ;) Tak więc biegunka to nie koniec świata jeszcza i nie musi oznaczać porodu ;D

ja dziś od rana bardzo słabo się czuję. Właściwie do 13 leżałam w łóżku. Mam nadzieję, że słoneczko, które ukazało się niedawno postawi mnie na nogi.

blubery zycze abys lepiej sie poczula :)

Ja dzisiaj przeszlam okolo 500 m i tak sie zmeczylam jakbym normalnie zrobila z 5 km ::) ... kurcze juz widze te spacerki nad morzem :| ... niby do morza od domku mamy 100m ... eHh .. mam nadzieje ze nie skonczy sie tym , ze bede siedziec przed domkiem :D

reklama
Do góry