• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dora

Ola2021

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny :) 9 lipca miała okres , co jest 28 a jest 4/5 dni .od tamtej pory czuje się śpiąca , jak nie ja. Czy mogę zrobić test ciążowy? Bo z partnerem sie nie zabezpieczamy Bo ja nie mam jajnika prawego z powodu ciazy pozamacicznej

.dot
.dot
.dot

reklama
Hej dziewczyny :) 9 lipca miała okres , co jest 28 a jest 4/5 dni .od tamtej pory czuje się śpiąca , jak nie ja. Czy mogę zrobić test ciążowy? Bo z partnerem sie nie zabezpieczamy Bo ja nie mam jajnika prawego z powodu ciazy pozamacicznej

.dot
.dot
.dot
Test można zrobić zawsze, co nie oznacza, że cokolwiek wykaże. Natomiast jeżeli masz cykle 28 dniowe, a ostatnia miesiączka była 9 lipca to w tym wypadku test nie pokaże jeszcze nic bo nawet implantacji tu jeszcze nie było. Najlepiej zaczekaj do terminu miesiączki i jak nie przyjdzie to wtedy zatestuj.

W 17 dc to co najwyżej masz owulacje. Test możesz zrobić jaki chcesz nawet na obecność narkotyków, nikt Ci nie zabroni [emoji2368]
Po co to nie wiem, ale nie wnikam.
A brak jednego jajnika to nie powód żeby się nie zabezpieczać.
Zwłaszcza, że przy ciąży pozamacicznej zazwyczaj usuwają jajowód nie jajnik [emoji2296]

.dot
.dot
.dot
Ale wiesz, że masz jeszcze lewy jajnik? Jeśli nie chcesz być w ciąży, to zacznij się zabezpieczać. Jeśli chcesz, to monitoruj swój cykl, żebyś wiedziała, kiedy jest owulacja. Póki co jest za wcześnie na test, bo owulacja prawdopodobnie dopiero co była.

Dziewczyny, ale autorka chyba się stara o dziecko, chyba był gdzieś inny wątek z innym pytaniem i tam autorka pisała, że się stara.

W 17 dc to co najwyżej masz owulacje. Test możesz zrobić jaki chcesz nawet na obecność narkotyków, nikt Ci nie zabroni [emoji2368]
Po co to nie wiem, ale nie wnikam.
A brak jednego jajnika to nie powód żeby się nie zabezpieczać.
Zwłaszcza, że przy ciąży pozamacicznej zazwyczaj usuwają jajowód nie jajnik [emoji2296]
Mi usunęli byłam w ciazy pozamacicznej 6tyg

Dziewczyny, ale autorka chyba się stara o dziecko, chyba był gdzieś inny wątek z innym pytaniem i tam autorka pisała, że się stara.
Tak tak.
Czyli jesteś w 17dc? Kiedy masz dostać miesiączkę?
Ale wiesz, że masz jeszcze lewy jajnik? Jeśli nie chcesz być w ciąży, to zacznij się zabezpieczać. Jeśli chcesz, to monitoruj swój cykl, żebyś wiedziała, kiedy jest owulacja. Póki co jest za wcześnie na test, bo owulacja prawdopodobnie dopiero co była.
Nie dopisałam. Tak staram się. Idę w czwartek na wydroznosc jajników.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry