reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Luźny temat na wieczór- coś więcej o Waszych facetach. Czym się zajmują, co lubią robić w wolnym czasie, co najbardziej w nich kochacie, czego nie znosicie.
Mój mąż jest strażakiem i ratownikiem medycznym :) Jest góralem z krwi i kości więc i muzykiem co jest jego pasją. Najbardziej w nim kocham to, że jest opiekuńczy, wspaniałe śpiewa, gra na każdym instrumencie, potrafi wszystko w domu zrobić. Od gniazdka po kominek, od obiadu po dobrą 🍑😈 Obydwoje jesteśmy bardzo temperamentni także nasze kłótnie to coś A’la walka o odbicie Chersonia xD A tak najbardziej to go kocham za to, że uwolnił mnie z toksycznego związku i toksycznej rodziny.. 🤷‍♀️ A tak najbardziej go nienawidzę, za to, że nie pamięta co się do niego mówiło 20min temu 🤬I, że nie potrafi się rano obudzić na czas 😅 i, że chrapie jak 🐗😂

reklama
Luźny temat na wieczór- coś więcej o Waszych facetach. Czym się zajmują, co lubią robić w wolnym czasie, co najbardziej w nich kochacie, czego nie znosicie.
Mój mąż jest managerem w pewnej firmie.
Nie jest spełniony w swojej pracy, w przyszłości marzy o zmianie pracy, i to może już niedalekiej, chce być zawodowym kierowcą.
Kocha wszystko, co związane z samochodami , jazdą, podróżowaniem.
Oczywiście zainteresowanie motoryzacją, nowinki techniczne , gadżety.

w domu wszystko zrobi, taka złota rączka.

Jego mocne strony to :
Wytrzymuje ze mną
Kreatywny
Gotuje
Piecze
Kocha zwierzęta
Jest miłym empatycznym człowiekiem, bardzo sporadycznie zdarzają się osoby , z którymi by nie złapał wspólnego języka.

Słabe strony:
Zamartwianie się na wyrost
Straszna upierdliwość w chorobie (jak u większości facetów)
Zdarza mu się nie słuchać jak coś mówię, albo opowiadam
Jest trochę flegmatyczny, zawsze na wszystko przecież ma czas .

Ekstra!
Mój pracuje fizycznie, ale jest liderem zespołu. Lubi swoją pracę, mimo że z zawodu jest elektrykiem.
Nie napiszę, co lubi robić w wolnym czasie, bo ma specyficzne hobby i od razu inni by mnie rozpoznali. Enigmatycznie napiszę, że jego hobby przynosi też dodatkowe pieniądze. Aaa, i gotowanie to też jego hobby- świetnie gotuje.
Co w nim lubię? Wszystko, ale chyba najbardziej to, że wspiera mnie w każdym moim działaniu, choćby najbardziej szalonym i głupim. Przykład z teraz: ja mam dietę, a on towarzyszy mi w aktywnościach sportowych, mimo że nie musi.
Chcę się uczyć niszowego języka, to on przyklaskuje i mnie w to pcha. No i ten jego sarkastyczne-ironiczny humor.
Poza tym kocham to, że bardzo, bardzo pomaga w domu.
Czego nie znoszę? Za duże słowo, ale często, gdy ja planuję wyjazdy, remonty, on najpierw jest hamulcowym i mówi, że nas na to nie stać.

20230225_204246.jpg

Ja teraz wanninig, zapraszam do rozmów

@Panda91 jak się dzisiaj czujecie?
Jednak nie jesteśmy chorzy. Przynajmniej na covid, na głowy to na pewno jesteśmy… :D niby wczoraj była kreska pozytywna u męża, ale bardziej cień cieni - i ja pierdnolnieta staraczka zobaczyłam cień i mówię ze pozytywny i do kosza. A czuliśmy się super (ja wczoraj tez przecież super, a męża chwilowe złe samopoczucie to chyba związane z czymś innym). No w każdym razie dzis pełni sił i wynik bez cienia już :p dopiero teraz mam chwile, bo najpierw przeprowadzka a później trening

Tak się dzisiaj czepiałyśmy słówek i ortografii, że mi się udzieliło.
Dlaczego przyjęło się, że facet POMAGA w domu? Przecież to tak samo jego dom jak mój, tak samo jego bałagan? Co to za pomoc niby?
Sorki, taki offtop ;)
Właśnie nie wiedziałam, jak to ująć.

Powiedzmy- nie boi się prac domowych.
Tak brzmi lepiej.

reklama
Do góry