reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Ja mam 10 pieluch tetrowych białych 70x80cm. Chyba jeszcze sobie drugie tyle dokupię. Mam też 3 pieluchy flanelowe we wzorki i 2 jednokolorowe (dostałam wczoraj od teściowej - niebieską i żółtą). Będę ich używać np. do kładzenia na przewijak, żeby dzidzi nie było zimno w dupkę, albo do położenia dzidzi np. na kanapie, żeby nie zaśliniła tapicerki;)

reklama
pieluszki tetrowe - chyba kupię tylko 20 a nie 40 jak pierwotnie planowałam, bo może się okazać, że jednak nie należę do matek-aktywistek i pójdę po najmniejszej linii oporu zakładając młodemu pieluchy jednorazowe
jakby co, to zawsze mogą posłużyć jako śliniaczek ;) a dokupic to nie problem
nad rozmiarem się zastanawiam czy 70x80 czy 80x80...

a flanelowe pieluszki - tez kupię kilka - mogą zawsze posłużyć jako przykrycie dla bąbla

Leyna mnie rozbrajaja wielbłądziki ;D
a co do żyrafek to który wzór?18 czy 19 bo obydwa fajowe :)
ja bym wielbłądów na nic nie wymieniała są czadowe ;D
najlepszy (podobno) pierwszy strzał ;)
Ja narazie z poscielą i resztą spanka mam na wstrzymaniu bo to babcia kupuje ale dopiero w lipcu :(

aaa, doszła dziś do mnie paczka z ciuszkami od teściówki - tymi co dostała od koleżanek
tam są jakieś angielskie ciuszki i wiecie co? oni mają jakieś rąbniętą numerację ::)
bodziaczki na wiek 0-3 miesięcy są znacznie mniejsze od naszego rozmiaru 56 - wyglądają na jakieś 52...
a bodziaczek, który ma na metce rozmiar 68 jest identyczny z naszym rozmiarem 56

chciałam kupić na allegro te bodziaki early days, które polecała edie, ale się teraz kompletnie zamieszałam, jaki rozmiar, czy czasami te 0-3 m-cy nie będą za małe i nie lepiej startować od razu w rozmiar 3-6 m-cy....

edie mogłabyś zmierzyć te swoje bodziaki? bo za chwilę zgłupieję normalnie...

Leyna, nic mi nie mów o pościelach ::)
W zeszłym tygodniu była u mnie teściowa i zamówiłyśmy łóżeczko, pościel 6-elementową w baranki na groszkowym tle i pościel do wózka. Ale P. stwierdził, że w baranki mu się nie podoba jednak i "przemówiliśmy" na taką:
356elwzor0049kv.jpg

No, trudno, ale już nie mialam sily się kłócić...

Dziś przyszło łóżeczko ;D, a na pościel czekamy.
A tę w baranki i tak jeszcze zamówię :p, w komplecie 3-elementowym, bo strasznie mi się podoba ;D

Leyna, mnie się najbardziej z tych "Twoich" podobają wielbłądziki ;)

mada78 pisze:
Leyna mnie rozbrajaja wielbłądziki ;D
a co do żyrafek to który wzór?18 czy 19 bo obydwa fajowe :)
ja bym wielbłądów na nic nie wymieniała są czadowe ;D
najlepszy (podobno) pierwszy strzał ;)

wielbładziki - wzór 14
a żyrafki te kremowe - wzór 19
ja nie mogę mieć niebieskiej pościeli w seledynowym pokoju, bo by mnie gryzła po oczach ;)

myślałam o tym safari... bo te dwie pierwsze sa bardzo podobne do siebie a tak to byłaby pewna odmiana

no nic jeszcze trochę czasu mam to sobie pomyślę, co wybrać (pewnie porobię numerki i będę losować :p)

dominique.p pisze:
Leyna, mnie się najbardziej z tych "Twoich" podobają wielbłądziki ;)

cholercia... :laugh:
a wiecie co jest najlepsze? że te wielbłądziki to nie jest mój wybór tylko Sz :) ja od początku uparłam się, że jedna pościel MUSI być w żyrafki
tę drugą dobrał Sz, ale powiedział mi, że on się zgadza na wszystko co wybiorę, byleby pościel nie była - tu cyt.- "oczojebna" ;)

Leyna pisze:
aaa, doszła dziś do mnie paczka z ciuszkami od teściówki - tymi co dostała od koleżanek
tam są jakieś angielskie ciuszki i wiecie co? oni mają jakieś rąbniętą numerację ::)
bodziaczki na wiek 0-3 miesięcy są znacznie mniejsze od naszego rozmiaru 56 - wyglądają na jakieś 52...
a bodziaczek, który ma na metce rozmiar 68 jest identyczny z naszym rozmiarem 56

chciałam kupić na allegro te bodziaki early days, które polecała edie, ale się teraz kompletnie zamieszałam, jaki rozmiar, czy czasami te 0-3 m-cy nie będą za małe i nie lepiej startować od razu w rozmiar 3-6 m-cy....
Bo w tej Anglii to chyba same krasnale;) Ja też mam "wyspiarskich" ciuszkow kilka i rzeczywiście malusie są, takie nawet na 50cm ;)

Leyna, ja bym kupiła te większe bodziaki Early Days, dla spokojności. Wydaje mi się, że na niektórch aukcjach z nimi są podane wymiary, musiałabyś poszukać na allegro. A są naprawdę fajne jakościowo, ja mam kilka już używanych, wyglądają prawie jak nowe.

Leyna pisze:
cholercia... :laugh:
a wiecie co jest najlepsze? że te wielbłądziki to nie jest mój wybór tylko Sz :) ja od początku uparłam się, że jedna pościel MUSI być w żyrafki
tę drugą dobrał Sz, ale powiedział mi, że on się zgadza na wszystko co wybiorę, byleby pościel nie była - tu cyt.- "oczojebna" ;)

No, to P. pojechał z "grubej" rury, bo dla niego nie może być "gejowa" (caly czas, biedny, wierzy, że to jednak będzie chłopiec ;))

reklama
Dominque mi tez sie podobają owieczki na groszkowym tle ale własnie sie boje tego groszku czy aby nie bedzie "walił " po oczach na żywca ::) a te na kremowym troche za mdłe ::)
Jeżeli macie juz jakieś pościele to dajcie cynk jakie jakosciowo są z Mamo-tato a jakie z Darland, bo cenowo nie róznia się bardzo ale nie wiem jak z bawełenka czy jest mięciutka itd.

Do góry