reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

my mamy nadal profilaktyczne, choć mniej sztywne niż te pierwsze buciki
takie jak te
są z zamszu, mają profilowaną wkładkę, lekko sztywny zapiętek, są raczej mięciutkie
m_20061115102745.jpg

chciałam mu kupić jakieś tańsze buciki, ale:
1/ te się sprawdziły i naprawdę jest duża poprawa w jego paluchach, zdarza mu się tylko je zaginać jak nie ma bucików na nóżkach
2/ w tych bucikach widzę czy nie są mu za małe
3/ inne domowe kapciuszki jakoś dziwnie się wyginały w podeszwie, mimo że miały nawet znak żółtej stopy :eek:

reklama
Nasz Piotrek biega po domu w sandalkach z lata. Kupilismy mu kapcie z Befado, ale wydaja mi sie za niskie (i do tego guma z podeszwy jakos mi smierdzi...:baffled:).
Orientujecie sie do kiedy dzicko powinno miec usztywniony zapietek?

I mamy juz kozaczki na zime. :tak:

Ewa ale śliczny jest ten kombinezonik, uwielbiam takie kolorki:tak: A kapciuszki mamy też takie tylko że w kolorze niebieskim.
No ale zauważyłam, że Wiktoria najbardziej lubi w domu na bosaka biegać, a do żłobka ma takie zielone z wielkim kwiatem:-D nie wiem jak się nazywają, kupiłam jej w CCC.

Silunia super sa takie skarpetki, ja musze takich poszukac, bo Pat za butkami nie przepada, tylko nie kojarze zeby mi sie takie cos w oczy rzucilo wiec pewnie tu tego nie znajde.

Ewa bardzo mi sie podoba Twoj kombinezon, uwielbiam takie kolory.

A te buciki co dziewczyny powklejalyscie sa super bo maja takie zapiecia co dziecko nie umie otworzyc, mi bratowa tez takich szukala w PL ale byly tylko dla dziewczynek, dla chlopcow albo rzeby albo sznurowki. A i jedno i drugie Pat w sekunde zdejmie.

widze,ze juz polowa dzieciaczkow ma kombinezony lub chociaz kozaki,u nas lipa kombinezony sa dwuczesciowe ale w kolorach ciemnych, typowo chlopiecych :dry:nie chce tez rozu, bo juz mi po nim niedobrze, czaje sie na jakies bordo lub czerwony ale na zadupiu ni ma, a jak byl fajny to kosztowal 200zl:dry:z kozaczkami tez pusto,ale maja cos przywiesc w nastepnym tyg. oby......:baffled:

aaaa przy okazji ogladajac ten kombinezon za 200 zl. na wieszaku byl rozm. 86 za 149 zl, mysle sobie jeszcze nie tak drogo,poprosilam o wiekszy a ten juz 200zl, kobieta mowi,ze do rozm. 86 na dzieciecych ubraniach jest 7% Vat-u a powyzej 22% paranoja.......:baffled:

reklama
potwierdzam, że to paranoja:-( ale już na to zwróciłam uwagę, mamy większe dzieci to możemy więcej płacić:-(
kombinezon mam dostać od kumpelki, jutro przymiarka, a za kozaczkami jeszcze nie patrzyłam, bo dopiero jesienne kupiłam:-p gdzie tam do zimy;-)

Do góry