reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
Dziewczyny,macie jakis sposób na małego gryzonia?:dull::sick::confused2: Oliś pogryzł już cały pałąk od spacerówki,gryzie zabawki,przegryzł basen no i nam też się obrywa;-)

Cześć dziewczynki u Mikołaja "wyrósł kolejny kwiatek" od jakiś trzech - czterech tygodni nasz Bączek zaczął "szorować" przy mebelkach, ale przy okazji tego chodzenia, zauważyłam, że Młody stawia prawą stopkę na wewnętrznej krawędzi:baffled:, stawia ją też tak jak raczkuje czy czołga się, ustawia tą stopę tak że obciera od wewnątrz kostkę.
Byłam dziś u lekarza rodzinnego poradziła, żeby małemu kupić to obuwie profilaktyczne, z usztywnionymi bokami i piętką sznurowane do kosteczek z wkładeczką przeciw płaskostopiu, więc poszłam i kupiłam, wiecie ile zapłaciłam :szok: 80,- no cóż moja mama mawia "kto ma dzieciątko to i ma świątko".
W piątek idę do ortopedy, zresztą tego samego co w poradni prelaksacyjnej badał małemu bioderka, niestety w tej przychodni nie mają podpisanej umowy z NFZ :-(i dlatego za wizytę zapłacę jedyne 60 zł. ;-)
To nie szkodzi, Dziubelek nasz jest najważniejszy.

No a ja wracam do tematu brzydkich kupek:-( Witus od wczoraj robi luzne kupki i dupcia mu sie okropna zrobila.ma pelno takich malych przyszczykow, widac wyraznie ,ze sa tylko tam gdzie dociera kupka.Nie wiem od czego to bo nic mu w diecie nie zmienilam.smaruje mu tormentiolem i sudocremem na przemian i oczywiscie wietrzenie i czeste przewijanie ale martwi mnie to ,ze nie wiem od czego:zawstydzona/y:Ludze sie ,ze to zabki ale sama nie wiem:confused:

Ola....pomysl na palak mam - nalezy go zdjac:). Ja wlasnie tak uczynilam tydzien temu kiedy odkrylam ze Julinek wyjada gumowe czesci palaka (miala caly czarny jezyk). Jak znajde czas to uszyje jakis ochraniacz. A tak pozatym to jak pisze Ewan..przeczekac.
Aneczka - nam pomogl lakcid ale musialam chyba podawac prawie tydzien. Tez w diecie nic nie zmienialam i obstawialam zabki.

Jagusia,własnie tez muszę pomyśleć nad jakimś ochraniaczem!:-)
Aneczko,ja sądze że to może być od gorąca:sick: wystarczy na chwilkę zostawić jakieś jedzonko albo piciu w cieple i zaraz biegunka gotowa:-(u nas też był jeden taki dzień ale przeszło.

Olu niestety obstawiam faktycznie soczek bo dluzej stal otwarty.Tzn jeden dzien nie caly ale chyba wystarczylo:zawstydzona/y: otworzylam i nalalam do bidonu , z ktorego pije i pil z niego caly dzien.rano jak go dzisiaj otworzylam to zrobilo pssst.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale ze mnie idiotka:sorry::sorry::sorry:

reklama
Aneczko,czasem tak się zdarza,że coś przeoczymy,nie jestesmy przeciez chodzącymi maszynami:tak: ja profilaktycznie wszystko teraz do lodowki pakuję,koniecznie pod przykryciem i z zakrętkami a potem ewentualnie podgrzewam w podgrzewaczu do temp pokojowej.

Do góry