reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

Asiu,nasza Zuzia też ma dysplazję prawego bioderka-ale jak zapewnia nasz ortopeda to nie takie straszne bo w pełni"naprawialne".My musimy przez najbliższe 6 tygodni tylko Niunię pieluszkować ale nie pieluszką tetrową a flanelową,lekko nakrochmaloną i złożona na dwie dłonie,kłasc sporo na brzuszku i nosić na żabkę...I podobno w większości przypadków(bardzo wielw dzieciatek ma ta przypadłosć)bioderka same się wyrabiają ale wiadomo-zawsze lepiej troszkę pomóc...

reklama
U Zuzi stwierdziła to pani od USG(nie wiem jak ją nazwać bo lekarzem ortopedą nie była)przy przepisoym pierwszym kontrolnym badaniu.Co prawda dużo bardziej to zdemonizowała niż jest w rzeczywistości ale dzięki temu od razu"polecieliśmy"do ortopedy;-)

U nas też dopiero na USG wyszło że jest dysplazja. Trochę uciążliwe jest to pieluchowanie, mała strasznie się poci w tylu pieluchach (w sumie 3). Mimo ze ubieram ją cienko to po nocy wstaje cała mokra od potu i w dzień to samo-na spacerze jak leży w wózku to cały bok ma mokry, że można wyciskać ciuszki ;(((najgorzej jak ją przewieje w takim mokrym ubranku.Wogóle ostatnio kiepsko z nią-zawsze po jedzeniu zwija sie z bólu i płacze tzn nie bezpośrednio po jedzeniu ale tak około pół godzinki jest ok a potem się pręży. Zawsze pilnuję żeby jej się odbiło i odbija dość porządnie, ostatnio zaczęła dodatkowo ulewać po każdym jedzeniu. Już nie wiem co robić, chyba pójdę z nią na USG brzuszka żeby sprawdzić od czego to-czy to gazy czy może coś innego bo już mam dość tych nieprzespanych nocy ;((((Nie wiecie czy trzeba mieć skierowanie na takie USG i gdzie można je zrobic???( u jakiego lekarza?)

Asiu,może Maleńka ma po prostu kolki?A a'propos pocenia się to podajesz Niuni witaminę D3?I czemu az trztrzech pieluszek używasz?

KOCIA daję witamine D3 (1 kropla na dzień) a tyle pieluch to wymysł lekarza żeby te bioderka nastawić, kazał mi na pampersa dodatkowo 2 tetry nakładać wiec razem 3 pieluchy a przy takich temperaturach to tak jakby latem w kożuchu wyjść ;(Myślę że to nie kolki bo przez kolki już przechodziliśmy, teraz mała się pręży i stęka-czasem wyjdzie jej bąk i wtedy bardzo płacze...Ach te uroki dolegliwości naszych maluszków ;(((

Asiu właśnie ,to są uroki macierzyństwa .Mój szkrab jak przedtem spał pięknie i w ogóle nie płakał to teraz nadrabia ,.W dzień w ogóle nie śpi a tylko drzemie i że by chociaż tyle usnął to nawet telefon wyłączyłam bo zaraz się zrywa a w nocy śpi teraz 2 godzinki i to jeszcze z trudnością usypia.I ja przez to jestem zmęczona ,wybita ze spania a do tego jeszcze grypsko mnie trzyma ,to możesz sobie wyobrazić jak wyglądam .Jak czarownica i hi hi hi hi:-D :-D :-D

Wiolu biedactwo to ja mam jednak troszkę lepiej ;))) moje maleństwo śpi troszkę więcej niż twoje!!! wiem że nie powinnam się żalić ale to po prostu ze zmęczenia,nie mam się komu wygadać (mąż ciągle w robocie) dlatego tu wylewam swoje smutki :)

reklama
Asiu,my kolki taż przerabiałyśmy w pierwszym miesiącu przez około dwa tygodnie.Potem przeszły a teraz znowu wróciły...Nasz pediatra powiedział,że tak może być do ok.6 m-ca zycia maluszka...A co pieluch to może spróbujesz naszego sposobu-my używamy na pampersa jednej pieluchy flanelowej lekko nakrochmalonej i złożonej na szerokość dwóch dłoni.

Do góry