reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Betka fajnie, że szybciutko Wam kikut odpadł :tak: Ja dostaję ataku paniki na samą myśl o pielęgnacji kikuta (fuj!). Może po porodzie mi minie a jak nie to mąż będzie miał to w obowiązkach ;-)

reklama
pochwalimy sie,a co! odpadl nam wczoraj w nocy kikut pepka :-D ale nadal trzeba go spirytusowac do calkowitego wyleczenia,bo pojawilo sie troszke krwi.nie jest to krwotok,tylko jak z ranki-troche bylo i zaschlo.dzwonilam nawet do szpitala podpytac sie,czy tak ma byc i uzyskalam twierdzaca odpowiedz,wiec jestem spokojna :tak:

to super!!!
Betka, skoro tak szybko odpadł, to zdradź proszę swój "przepis" na szybko odpadniętego kikutka

Gosia_f,nie ma sie czego bac :tak: przyjrzyj sie tylko dokladnie w szpitalu,jak polozne pielegnuja pepek,a wszystko bedzie dobrze :-) przeciez ja tez robilam to pierwszy raz,a Piotr sie tak bal i brzydzil,ze musialam byc "ochotnikiem" :-D
Joanka,no wlasnie,sama sie dziwie,ze tak szybko poszlo-myslala,ze dwa tygodnie bedzie sie trzymac,a tu taka niespodzianka :-p ja go spirytusowalam przy kazdym przewijaniu,moze sie nadruszyl i to przyspieszylo? :confused:

Cześć dziewczyny, mi połózna poleciła posmarowąć kikut pioktaniną (roztwór etanolowy 1%) to takie coś fioletoego co strasznie brudzi ale pępuszek odpadł w 6 dobie :).

Betko - gratuluję pozbycia się kikuta pępuszka :tak: :laugh2:

Miśkowi jeszcze nie odpadł, ale goi się bardzo ładnie :tak: (jest przysuszony i nic się nie sączy). Pediatra na wizycie patronażowej powiedziała, że termin odpadnięcia zależy od grubości pępowiny ;-) . Michałek musiał mieć wielką, bo dzis mija 2 tydzień a on jeszcze jest :-p ;-)

Gosia_f,nie ma sie czego bac :tak: przyjrzyj sie tylko dokladnie w szpitalu,jak polozne pielegnuja pepek,a wszystko bedzie dobrze :-) przeciez ja tez robilam to pierwszy raz,a Piotr sie tak bal i brzydzil,ze musialam byc "ochotnikiem" :-D
Joanka,no wlasnie,sama sie dziwie,ze tak szybko poszlo-myslala,ze dwa tygodnie bedzie sie trzymac,a tu taka niespodzianka :-p ja go spirytusowalam przy kazdym przewijaniu,moze sie nadruszyl i to przyspieszylo? :confused:

Betka, pomęczę Cię jeszcze trochę pytaniem technicznym :-) - smaruje się sam kikutek czy też skórkę na brzuszku wokół niego?

reklama
Smaruje się dokładnie dookoła kikutka, właściwie troszkę pod takim plasticzkiem i nie ma się czego bać bo to co widać na zewnątrz to właściwie taki zabezpieczający plastik. Hehe teraz się mądrzę, ale sama robiłam to ze dwa razy, a tak Mariusz był od pępka ;-)
U nas to trochę trwało, bo pierdoły zamiast smarować przy każdym przewijaniu, robiliśmy to po kąpieli.

Betka świetnie się spisałaś :-) brawo.

Do góry