• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 207953
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Taaak, pierwsze miesiące są dziwne. Ja w marcu jak dostałam okres pod koniec miesiąca to mowie sobie ale jak to? A później sobie myślę weź głupia sie ogarnij, to ze pierwszy raz spałaś w dniach płodnych bez zabezpieczenia nie gwarantuje Ci ciąży. Kolejny mc to samo, okres sie spóźnił dwa dni, mowie oooo zrobię test, biały. Myślę sobie ale jak to?

Teraz test zrobiłam i już nie zapytam się „ale jak to” 😂 Wczoraj trafiłam na bloga mamyginekolog. W sumie nie wiem za bardzo kto to, przyjaciółka mi kiedyś o niej opowiadała. Przeczytałam, że najzdrowiej dla plemników jest sypiać ze sobą co 2/3 dni. I tak sobie policzyłam że my w okresie dni płodnych sypiamy często a przed to raz w tygodniu. Muszę nad tym popracować bo zamiast się skupić na przyjemnościach w innym czasie niż dni płodne to ja tylko wtedy się nastrajam 😂
w ciągu roku starań zaszłam 2 razy w ciążę - za pierwszym razem seks 3 dni pod rząd, a za drugim 4 dni pod rząd 😝 Przy rzadszych seksach nie zaskakiwało, ale też raz nie zaskoczyło przy 4-to dniowym maratonie 😂 Tyle, że mój stary ma bardzo ładne wyniki nasienia, więc jego plemnikom chyba nie przeszkadzają maratony 😂😝

A co do infekcji intymnych to ja ostatni raz miałam jak zaszłam w ciąże z córką w 2008 roku - od tamtej pory nic 🫣

reklama
czyli śniły Ci się seksy? Mi to się ostatnio strasznie często śnią xD
na obiad stary ma karkówkę, którą sam sobie dumnie upiekł, do tego zrobię ziemniaczki i mizerię, a ja zjem ziemniaki ze zsiadłym mlekiem i jajkiem sadzonym :D
Dziś akurat bardziej romantyczna sytuacja przedseksowa, a nie sam seks. I to nie z mężem, a z dawnym znajomym, z którym kiedyś mogło by coś wyjść, ale się spłoszyłam i odebrał to jako brak zainteresowania (byłam młoda, mało doświadczona w podrywie a on z 5 lat starszy).

Aż sobie sprawdziłam, który to dzien cyklu (10) i robię eksperyment, czy będę miała więcej snów erotyczno-romantycznych ;D Póki co mam wrażenie że w gorącym okresie jestem ciągle głodna

A bierzesz probiotyki?

To ja pójdę krok dalej - w czasie infekcji najlepiej myć sie po prostu letnia woda. Ja to praktykuje do dziś i co któryś raz uzywam żeli - ale to tez uzywam jednego sprawdzonego.

Głównie noszę bieliznę bawełnianą i tak jak pisze Olka spać bez a ja lubię nawet tak łazić po domu latem w sukience :P

A wkładki to w ogóle kontrowersyjny temat bo robią nam więcej szkody niż pożytku - ja w zasadzie przestałam ich używać i ewentualnie na końcówce okresu. Poza tym nie używam wkładek.
Mi moja infekcja zrobiła traumę ja to wiem :D

Miałam pisac to samo. Od grudnia do marca walczylam z infekcja... już myslalm ze wyleczyłam- a na qymazaxh dalej bylo. Ze 3 rodzaje leków brałam, pimafuxin jako 1 - nie pomogl. W koncu gyno-feminazol się z tym rozprawil plus jako probiotyk lactovaginal (mam go ciagle teraz w lodówce i raz na 2 tygodnie aplikuje profilaktycznie).
Tez odcięłam cukier jak mogłam najbardziej, a było ciężko bo jestem czekoladoholikiem. Wkladki wywaliłam, tak samo żel do higieny. Podobno robi więcej szkody niż pożytku bo wymywa naturalna flore bakteryjna.
Co do majtek - ja spie bez ale @Moonstone jesli nie masz jak to kup jakies szerokie spodenki albo zabierz luźne bokserki męża- tak żeby byl przewiew chociaz

Ja w tym przedziale wybrałabym okres blizszy codzienności. Tzn jak bzykac ie się często, to 3 dni abstynencji, jak rzadziej to 5 dni. To może pokazać bardziej wiarygodne wyniki
Dziewczyny nie piszcie tak dużo bo moje pytanie ucieka🤣🤣🤣 ile abstynencji najlepiej do badań nasienia?
właśnie. Dziwi mnie, że zalecenia są takie, że współżyć co 2 dzień, a nagle do badania 5 dni abstynencji.
Zjedzcie mnie, ale w mojej opini nie ma to jakiegoś bardzo ogromnego znaczenia. Mój raz poszedł po 2 dniach abstynencji. Raz, że te plemniki są wrażliwe na wszystko jak francuskie pieski i nieraz słyszałam historie, że badanie w jakimś śmiesznym odstępie czasowym, a wyniki skrajnie różne.
Dwa, nie wydaje mi się, żeby to czy abstynencja jest 3 dni zy 5 miała jakieś OGROMNE odzwierciedlenie w wynikach. Ot taka ze mnie królowa nasienia, że gadam głupoty niezgodne z tym co zalecają xD
edit: oczywiście nie mówię, żeby na badanie iść bezpośrednio po seksie lub po miesięcznej abstynencji

A ja myslalam ze przez to ze latwo robia mi sie siniaki i leci krew z nosa to właśnie lepiej nie brac acardu, a tu jednak wychodzi ze to właśnie moze byc objaw trombofili🙈
Nie! I poprzednia wypowiedź wprowadziła kolejną osobę w błąd. Tłumaczyłam wyżej że trombofiliia to skłonność do zakrzepów, a łatwość krwawienia z różnych źródeł idzie w kierunku hemofilii ale nie koniecznie. To są dwa zupełnie różne schorzenia. Ja miałam kiedyś notoryczne krwawienia z nosa, a hemofilii nie mam. I przy tych krawieniach i sinikach nie należy brać acardu.
Ja w tym przedziale wybrałabym okres blizszy codzienności. Tzn jak bzykac ie się często, to 3 dni abstynencji, jak rzadziej to 5 dni. To może pokazać bardziej wiarygodne wyniki
Dokładnie tak! U nas często norma to bardziej 5 dni, więc tak też zrobiliśmy to badanie i było w normie.

reklama
Też nie rozumiem skąd ta drama, normalną sprawa :D Ja czasem na światłach zapominam wrzucać, ale nie wyje mi bo odrazu czuję że nie ruszam, a ci z tyłu czaaaasem trąbią. Dziś ktoś na mnie zatrąbił to mu pokazałam faka w tylnej szybie :D

Ja używam praktycznie cały cykl, bo nie mogę znieść jak mam mokro w gaciach, a takto zmieniam wkladeczke i odrazu lepiej :) A infekcji przy tym nie miałam dobre kilka lat, myślę że z 6-7.
To myśle, że może masz jakas dobra florę bakteryjna ;) ja niestety byłam podatna na infekcje i dopiero wprowadzenie tych zasad po wyleczeniu pomogło na stałe.

Aaa i mi się wydaje, że ja miałam jeszcze problem z basenem - od czasu tamtej infekcji tez w zasadzie nie chodzę. A wtedy chodziłam przynajmniej raz w tygodniu. Teraz jak mi się zdarzy pojsc to uzywam później probiotyk. Ale po akcji z ta moja długa infekcja urodziło mi się w glowie obrzydzenie do basenów 😂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry