reklama
daria8809
Fanka BB :)
Sri Lanka jest w takim kryzysie gospodarczym; ze to kosmos. Osobiscie bylam i w Dominikanie i w Meksyku.Pierwsza wpadla mi do głowy Dominikana i Sri Lanka. Balabym się lecieć do Meksyku.
daria8809
rozważamy Sri Lanke, muszę jeszcze się bardziej zagłębić w temat.
tak jak pisalam Sri Lanka zbankrutowala, brakuje tam obecnie wszystkiego.rozważamy Sri Lanke, muszę jeszcze się bardziej zagłębić w temat.
daria8809
a dokad?A szczepienie na koronę, jest wymagane?
Ostatnio czytałam że nie brakuje paliwa czy lekarstw, i że turyści są bezpieczni. Widzialam że Nadal sprzedają wycieczki.Sri Lanka jest w takim kryzysie gospodarczym; ze to kosmos. Osobiscie bylam i w Dominikanie i w Meksyku.
Gdziekolwieka dokad?

daria8809
Powiem szczerze, ze z tego co sie orientuje to biura podrozy wycofaly oferty na Sri Lanke przynajmniej do konca wiosny. Moze widzialas na terminy letnie?Ostatnio czytałam że nie brakuje paliwa czy lekarstw, i że turyści są bezpieczni. Widzialam że Nadal sprzedają wycieczki.
Gdziekolwiek![]()
Ze swiezych info wiem ze Tajlandia znow wprowadza obowiazek szczepien. Nie jestem teraz na biezaco bo juz jestem na L4, ale jakby co mozna mnie pytac sprawdze

Edit sprawdzilam swieze info z dzis jednak nie beda wprowadzac ponownie testow. takze mozna podrozowac bez szczepien i testow.
Ostatnia edycja:
Tak, teraz sprawdziłam, oferty od końca kwietnia na wakacje na Sri LancePowiem szczerze, ze z tego co sie orientuje to biura podrozy wycofaly oferty na Sri Lanke przynajmniej do konca wiosny. Moze widzialas na terminy letnie?
Ze swiezych info wiem ze Tajlandia znow wprowadza obowiazek szczepien. Nie jestem teraz na biezaco bo juz jestem na L4, ale jakby co mozna mnie pytac sprawdze
Edit sprawdzilam swieze info z dzis jednak nie beda wprowadzac ponownie testow. takze mozna podrozowac bez szczepien i testow.
Orimimi
Zaciekawiona BB
Czy ktoras z Was wybiera się na wakacje za granicę będąc w ciąży? Czy zabieracie jakieś dodatkowe dokumenty odnośnie ciąży czy tylko książeczkę ciąży? Czy wystarczy wersja Polska czy lepiej przetłumaczyć? Wiadomo wykupuje dodatkowe ubezpieczenie ale nie wiem jakie dokumenty powinnam mieć przy sobie wyrazie wu.
reklama
Jeśli planujesz lecieć samolotem to Sprawdź na stronie linii lotniczej wytyczne dotyczące podróżowania w ciąży. W niektórych liniach zazwyczaj po 28 TC trzeba mieć zaświadczenie od lekarza po angielsku wystawione nie później niż kontetna ilość dni do lotu. A po którymś tygodniu zazwyczaj w okolicach 36 TC nie przyjmują na poklad. Oprócz tego karta ciąży, ostatnie wyniki badań. Orientowałam się na temat dodatkowego ubezpieczenia ale nie znalazłam dedykowanego ciazarnym - więc jak masz jakieś info to chętnie się wiem
reklama