reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Super, bardzo się cieszę że jesteś zadowolona no i że Ciebie też trochę do pionu postawili, napewno trochę dobrych słów Ci się przydało, zwłaszcza ostatnio, co?

Jeszcze raz - cieeeszę się razem z Tobą kochana:) ucałuj Fr od ciotki zza górki:)

reklama
Aga super, że jesteś taka zadowolona. Aż czuć tą siłę i pozytywną energię w poście. A gdzie byliscie na tych warsztatach bo nie doczytałam. Powiedz mi czy przygodę z terapią zaczynaliście od wizyty u p. dr Masgutowej? Cięzko się do niej dostać? Długo się czeka?

Super, że warsztaty udane. Rzeczywiście Twój opis aż promieniuje pozytywną energią :-)
Taka moja refleksja, że zaufanie wzbudza chęć nie wchodzenia w drogę innym lekarzom, pod których opieka jest Franek (to, co pisałaś o dr Ładzie).

My rehabilitację zaczynamy jutro (jak dobrze pójdzie, bo mały znów ma lekką gorączkę :-(). I dobrze, bo od paru dni zaczął wyginać do wewnątrz lewą dłoń.

Majka, a to rotowanie dłoni to nie ma czasem miejsca jak mały podpiera się drugą ręka? Bo jesli tak to jest to tzw reakcja stowarzyszona, normalna u dzieci ze słabym napięciem mięśniowym (Franc tak wlaśnie ma).

Sylka, o jakiej terapii mówisz? Tudzież - o jaką terapie pytasz? Terapie u dr Masutowej zaczęlismy w X ub roku. Po jakims miesiącu młody ruszyl z kopyta. Na turnusie w XII namówiłam poznana mamę rocznej dziewczynki z wada rozwojowa mózgu, zeby spróbowała z tą terapią. Dziewczyny ćwicza od 2 miesiecy i koleżanka mówiła mi, że najpierw była b sceptycznie nastawiona, ale po jakims miesiącu i jej córcia ruszyła do przody - trzyma głowe, ładnie wodzi wzrokiem, rozgadała się , zaczęła pięknie jeść:) Mnie na te terapię też namówiły mamy poznane na turnusach:) Trzeba próbować..byle rozwaznie, byle nie przestymulować dziecka. Dr M jest obecnie w USA czy kanadzie, w Pl będzie w maju. Teraz w Instytuacie diagnozy robi jej syn.
Franula kolejna diagnozę będzie miał już na turnusie u dr M (same diagnozy są co pół roku).

Marta, ja na turnus majowy chyba w paxdzierniku się zapisałam, albo jeszcze wczesniej. Wiem ze na kwietniowy troche miejsc się pozwalniało. Zawsze możesz wpisac się na rezewrwę, bo to niestety b droga sprawa i wielu rodziców w odstatniej chwili rezygnuje. Bo nie maja pieniędzy. 1 turnus kosztuje 7500.. Dr M nie ma swojego ośrodka. Turnusy odbywaja się w różnych miejscach w kraju. Ten w maju bedzie nam morzem, w Mielnie. Przyznam, że argumentem przeważajacym było morze i leczenie klimatyczne dla Frania. Takie 2 w 1.. Pieniądze straszne, ale mamy mówiły mi, że po takich turnusach dzieci niesamowicie idą do przodu. W sumie to i tak "tanio" w proównaniu z turnusem stacjonatnym w instytucie, gdzie za 5 dni terapii płacisz 3 tys, do tego nocleg i wyzywienie po twojej stronie. Wyliczyłam ze na 5 dni stacjonarnego potrzebuję ok 4 tys. Tak więc wyjazdowy bardziej sie opłaca. A w kwietniu jedziemy do Neuronu.

o matko...7500...az mi szczeka opadla...kurcze tak chwalisz dr M, zreszta tez slyszalam pozytywne opinie, ze chyba zaczne kase zbierac to moze jeszcze w tym roku nam sie uda pojechac...jejku ale kasa straszna...

a w tym zawiera sie juz nocleg? czy to tylko za same zajecia terapeutyczne?

reklama
Marta, a może najpierw pojechałabyś po prostu na diagnozę do licencjonowanego terapeuty (sprawdx na str Instytutu, kogo masz najbliżej, tutaj: Midzynarodowy Instytut dr Swietany Masgutowej w tej pierwszej części). My tak zaczęlismy - diagnoza i ćwiczenia do domu. Jeździmy do Instytutu na terapię 1 x w miesiącu, 1 x na 3 tyg, zależy jak sie ulozy. Zanim wydasz tyle kasy sprawdź czy metoda zadziała na małą.

Do góry