reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Dzisiaj przyszedł do nas taki niby wujek ale my na niego po imieniu wołamy. Nawet Mateusz woła go po imieniu. No i Matek częstuje mnie cukierkiem i mówi:
- Zdzichu ty nie dostaniesz cukierka
- Dlaczego mi nie dasz?- on się pyta
- Bo ty jesteś pijany- wali prosto z mostu Mateusz czym "wujka" zaskoczył
- Niejestem pijany dzisiaj- mówi Zdzichu
- Jak będziesz pił to ja ci nie będę dawał cukierków- poucza go Mateusz a "wujek" z tych co lubią % a teraz czemu Mateusz nie chciał dać mu cukierków?
Bo to były kukułki a jak wiadomo one z alkoholem;-):-D:-D:-D:-D

reklama
mateusz jest po prostu za propagowaniem życia w trzeźwosci.

Przebieram Maryske a ona mi sie wyrywa i leci po całym domu goła i się drze "jestem golas, Mysia golas, Mama nie golas, Mikał nie golas, tata nie golas, ja jestem golas!!!!"

Oglądamy z Wojciaszkiem Muminki na laptopie i w pewnym momencie Marcin coś tak poprawia (chyba przesunął kursor myszki na bok), a Wojciaszek na to:
- Tato, nie kombinuj!
:szok::-D:-D:-D

Nie to jest tak, on poprostu nas wypróbowuje czeka na reakcję ale ma nie tylko złosliwe teksty, on poprostu gada non stop i bardzo wyraźnie.
Przychodzi i mówi np Mamusiu jesteś piekna kocham Cie baldzo mocno albo Kocham Cię tatulku nad zycie:-)
Jak zrobi coś nie tak to :
Chciałem Cie przplosić, nachyl się dam Ci buziaka, nie gniewaj sie juz. Nie będę już tak robił. etc
Ja też nie zawsze wszystko pamietam:-) przytaczam tylko te które utkwiąły mi w pamieci.
Sylwia ja nie wątpię w to że Wojtuś mówi także mnóstwo miłych rzeczy :-) tylko akurat te niemiłe zawsze do babci tak mi się rzuciły w "uszy" ;) pewnie dlatego że takie się bardziej zapamiętuje ;)

Teksty naszych maluchów wzbudzają moje salwy śmiechu - rewelka!!!

Ostatnia edycja:
Mamy szwagra poliocjanta którego wojtek bardzo lubi:-)

Mamo kiedy przyjedzie Arkadio?
Jutro bo dzisiaj pracuje
Placuje?
Przecież on tylko udaje policianta:-D

Teksty naszych maluchów wzbudzają moje salwy śmiechu - rewelka!!!

u mnie też :tak::-D:-D:-D:-D
Mamoot to jednak Wojtuś ogląda bajki :sorry2:

u nas stały tekst :"kiedy wreszcie bedzie wiosna"
a czemu ptyasz?
bo na wiosne bedzie dzidziuś :sorry2:

w ogóle gada do mojego brzucha, przytula go... oby jej tak juz zostało :sorry2::-D

reklama
Do góry