reklama

Garkuchnia

reklama
debiutantko, podziel sie przepisem na bułeczki razowe :tak:
a ja dzisiaj leniwie, zrobiłam farsz do naleśników - pieczarki z cebulką i serem żółtym, naleśniki zrobię potem, na razie mam niechcieja i jem lody :happy:

smacznego :-p

Załączniki

• IMG_3635.jpg
    IMG_3635.jpg
    266,8 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_3629.jpg
    IMG_3629.jpg
    235,4 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnio edytowane przez moderatora:
no czasem lubię :-p
a poniżej przepis na pleśniak:
[FONT=&quot] [/FONT]

• [FONT=&quot]200 g masła[/FONT]
  • [FONT=&quot]6 jajek (osobno białka i żółtka)[/FONT]
  • [FONT=&quot]3 szklanki mąki[/FONT]
  • [FONT=&quot]1,5 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
  • [FONT=&quot]1/3 szklanki + 2 łyżki drobnego cukru (ja daję ciemny)[/FONT]
  • [FONT=&quot]szczypta soli[/FONT]
  • [FONT=&quot]2 łyżki kakao[/FONT]
  • [FONT=&quot]Duży słoik gęstego dżemu np. ze śliwek/ porzeczek (ja zrobiłam pół na pół)[/FONT]
[FONT=&quot]Zimne masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, 6 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto (będzie bardzo kruche i sypkie. Podzielić je na 3 części, jedną z nich zagnieść z kakao. Uformować 3 kule i włożyć do zamrażarki do stwardnienia. [/FONT]
[FONT=&quot]Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 1/3 szklanki cukru.[/FONT]
[FONT=&quot]Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu. Na to zetrzeć ciemną część ciasta i ułożyć na niej pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta.[/FONT]
[FONT=&quot]Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180ºC. Kroić jak będzie zimne już.[/FONT]

jak czytam wasze przepisy, to normalnie mam ochotę wszystko zrobic, tylko potem, ten zapał jakoś przechodzi:baffled::baffled::baffled:

sandi, ja juz gdzies słyszałam o sałatce z tych zupek, podobno łatwe do przyrządzenia(w sam raz jak dla mnie:-D) daj przepis:tak:

reklama
ewela, mam coś dla ciebie :-)- właśnie jem na obiad:

sałata lodowa
kukurydza z puszki
pomidor pokrojony w kostkę
ogórek długi zielony pokrojony w sumie w kostkę
kurczak utaplany w curry i usmażony

mieszasz to wszytko , jak masz to mozesz dodoać sera brie pokrojonego w plasterki
do tego sos: jogurt naturalny wymieszany z curry

pycha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry