reklama

Garkuchnia

ja wczoraj zrobiłam penne ze szpinakiem i serem i średnio mi smakowało
niby było w smaku ok, ale jednak coś mi tam nie pasowało i nie zjadłam tego z wielkim apetytem, raczej z głodu :-D ale pewnie osobom, które są smakoszami szpinaku zajadałyby się takim daniem :-)

reklama
hej, POMÓŻCIE :-)
za tydzień w piątek jest Wigilia w "przedszkolu", każdy coś przygotowuje.
Ja wymyśliłam piernik/ pierniczki , może sałatka jarzynowa?
Co wy byście zrobiły?
Poproszę o pomysły i przepisy :-)

jeju Fredzik skąd u ciebie tyle zapału do gotowania, pieczenia, normalnie nie mogę wyjść z podziwu...weź ty pakuj codziennie kawałek mi do koperty i przesyłaj :-D

Agutek, gotować i piec lubię ale wolę coś na ostro niż na słodko (słodkie zjadam kawałek a resztę rodzina dostaje). Raz że mało ekonomiczne, dwa wolę zjeść to co zrobiłam dlatego wolę nie piec a gotować albo piec na ostro:-) Zamotałam?
No nic, w każdym bądź razie lubię ale np. dzisiaj mam lenia :baffled: a piernika już prawie nie ma, no i jak on miał skruszeć?:sorry2::eek: A prosty, że szok.

hejka:)
pierniczki, hmm pyszne ale zdecydowanie bardziej nazwałabym je ciasteczkami korzennymi, synuś dzielnie pomagał :tak:

sernik tiramisu... madzik, moim zdaniem psują go te biszkopty natomiast wnętrze rewelacja, delikatny smak kawy i tiramisu (dałam więcej alkoholu:-p)
ale jutro dla rodziców robię sernik cappuccino :-) na spodzie z orzechów włoskich, mam nadzieję, ze się uda :confused:

a co do obiadów... u mnie był zawsze a kiedyś nawet zawsze zupka i drugie (a pracowałam na prawdę bardzo długo) ale jak pracowałam to nie piekłam ciast, na to już nie miałam ani siły ani ochoty :baffled:
Agutek, mówiłam ci jak to się robi ;-), hmm muszę pomyśleć jakby ci tu w tę kopertę zapakować po kawałeczku :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry