reklama

Garkuchnia

Mnie się ostatnio udało niechcący zrobić dobrą sałatkę:

ryż Uncle Ben's Risotto zrobiłam zgodnie z przepisem, czyli podsmażyłam na maśle, zalałam bulionem i ugotowałam. Do ryżu dodałam kukurydzę, groszek, cebulę, czerwoną paprykę i ser żółty pokrojony w kosteczkę, majonez i pieprz.

reklama
no już piszę piszę bo Was zeżre ciekawość:-D

krówka tygodniówka
ciasto architekta
tort karmelowo kawowy

przepisy ciast z netu

sałatka z tuńczyka z ryżem
i tu się dzielę szybki, prostym, efektownym przepisem na wędlinę

plastry szynki posmarować serkiem almette z czosnkiem niedźwiedzim, pasek papryki tak by wystawała troszkę, zwinąć w rulon, ułożyć na głębokim półmisku, na środku zrobić dekorację z ugotowanej i pokrojonej w plastry marchwii, zalać galaretą (rosół z żelatyną)
bardzo ładnie to wygląda:-)

Żeby udokumentowac "mój pierwszy tort" wkleje Wam fotki. Nie wygląda ten tort jak typowe torty o tortach dla dzieci nie wspomniając bo nawet nie miałam sprzętu do dekoracji ;) ale był nawet dobry. Muszę na przyszłość kupic małą tortownicę.

PS. To coś na wierzchu jest dziełem mojego m, który dostał polecenie wyciecia jakiegoś szablonu ;)

Załączniki

• P1010006.jpg
    P1010006.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 71
  • P1000924.jpg
    P1000924.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Żeby udokumentowac "mój pierwszy tort" wkleje Wam fotki. Nie wygląda ten tort jak typowe torty o tortach dla dzieci nie wspomniając bo nawet nie miałam sprzętu do dekoracji ;) ale był nawet dobry. Muszę na przyszłość kupic małą tortownicę.

PS. To coś na wierzchu jest dziełem mojego m, który dostał polecenie wyciecia jakiegoś szablonu ;)

bardzo fajnie wygląda i czekoladowy, mniam :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry