• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Gorący prysznic

Dzień dobry. Proszę o poradę, czy gorący prysznic ok 15 min może zagrozić dziecku w 37 TC. Jakie mogą być konsekwencje? Chciałam trochę się zrelaksować, natomiast wyczytałam że gorące kąpiele bardzo niewskazane w ciąży. Brak objawów typu ból i krwawienie. Może dziecko trochę bardziej aktywne. Moje samopoczucie po prysznicu również ok. Żadnych omdleń.

reklama
Dzień dobry. Proszę o poradę, czy gorący prysznic ok 15 min może zagrozić dziecku w 37 TC. Jakie mogą być konsekwencje? Chciałam trochę się zrelaksować, natomiast wyczytałam że gorące kąpiele bardzo niewskazane w ciąży. Brak objawów typu ból i krwawienie. Może dziecko trochę bardziej aktywne. Moje samopoczucie po prysznicu również ok. Żadnych omdleń.
A to nie chodzi o to, że gorąca kąpiel może powodować skurcze ?

U mnie w ciazy po ciepłym prysznicu zawsze bolał mnie brzuch, także ja na to bardzo uważałam. Ale już masz 37tc, także wiesz 😅

Ja uwielbiałam gorące kąpiele oraz prysznice i zrezygnowałam, bo takie zalecenie dostałam od lekarza. Powiedział on jednak, że w ciąży ogólnie lepiej brać prysznic niż kąpiel. Wysoka temperatura może powodować skurcze więc trzeba uważać, zwłaszcza na początku.

Ja sobie lałam ciepłym strumieniem na lędźwie i też nic. Myślę, że chodzi o leżenie w gorącej wodzie, bo przecież bardziej się nagrzejesz leżąc w gorącym niż punktowo kierując wodę na bolące miejsce na przykład.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry