reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

ciacho ja wiem, ze a mała miała infekcje też, ale skoro wycofują hexe to się martwię. bo wycofują tylko serie.. niby na grużlice po porodzie dają Euvax a wycofana juz od kilku lat. a szpitale chcą się pozbywać i szczepią. no nie wiem sama. Jakby mojemu Guciowi miao się traz coś stać...wrrrr....
ja też nie szczepię niczym ponad normę...ale teraz się zastanawiam, czy nie odpuścić tego ostatniego szczepienia.:angry::baffled:

reklama
Future wczoraj Marta ta ode mnie była szczepić Filipa swojego tą szczepionką... Ponoć młody źle się czuje PO. Spuchło mu miejsce po szczepienie mocno czerwone, młody ponoć źle się czuje... ale nie wiem, co tam więcej. Nie wiem czy można przerywać .

dziewczyny ale zawsze istnieje ryzyko ze dziecko po szczepionce moze czuc sie zle w koncu wproawdzaja wirusa, drobnoustroja wiec organizm sie broni
a rekacja organizmu wlasnie moze byc opuchnieta reka, czerwona itp. itd.
pamietam jak mloda miala szczepienie w reke to tak jej spuchło w tym miejscu ze jak kamien bylo i taki obrzek czerwony jakos po tyg zeszlo

Future- my szczepilismy tymi bezplatnymi. Teraz Jasiu miał 2 szczepienie na ospe. Ja szczepiłam też na pneumo i meningokoki. Za duzo sie napatrzałam na Kacperka biedny mial 3 razy punkcie robiona, ponoć miała pneumokoka jakiegos. Z tym ze wyniku nawet bvrat nie widzial... Wolalam moje zaszczepic. A na ospę też szczepiłam bo była okazja rodzinna zaproponowała, bo została pula z sanepidu. A Amelce nalezała sie za darmo. Pneumo i Meningo tez powinna miec darmowe ale dowiedzielismy sie po fakcie.

Ezoja- spodenki w lidlu od 18 sa:) wlasnie mi reklama wyskoczyła:)

Ostatnia edycja:
hejka

Dlatego ten film co oglądałam większe dobro sam mówi co mamy wybrać, wszystko w miarę rozsądku. No ale ja też nie jestem za tymi dodatkowymi. Jedynie szczepie na te darmówki. A filmi warty oglądnięcia na You Tubie i nie propaguje żeby nie szczepić, tylko troszkę nam naświetla jak działa ta machina tych nowych szczepionek. No a oprócz wirusów to jeszcze w szczepionce są rtęć, aluminium i mnóstwo konserwantów. Więc nie jest aż tak bezpieczne dla dziecka. Ale patrząc na epidemie i pogromy w przeszłości to lepiej na pewne choroby zaszczepić dziecko. Ja nie byłam szczepiona, jakoś żyję, ale wiem, że jestem chroniona przez tych co się szczepią, bo dają mi, a raczej dawali sztuczną ochronę.

A w lidlu są ale chyba tylko do 116 rozmiary. A faktycznie szybko lumpy w lidlu idą.

teraz też bym szczepiła bezpłatnymi, a jak się Hesia urodziła to mi powiedzielei, ze dla takiej niuni malutkiej, wczesniaczki, 2 kilo to lepiej te nowe, one są oczyszczone i dla wcześniaków lespze. ***** prawda. teraz wiem. ale jak się zaczeło już płatnymi to nie można na darmowe ponoc.

ej a jakie spodni, bo ja jade jutro do teściów, to moge zajechac do lidla.

reklama
Ne wykupcie mi wszystkich spodni! :-D
Future dresowe na gumce przy ściągaczach, fajne.
Nio z moich szaleństw to czajnik kupiłam sobie i wyciskarkę do czosnku :-D:-D:-D
To sobie poszalałam hahahaha... już mam w domku, zamawiałam przez net, bo nawet nei chodzę nigdzie.

Spokojnej nocy. Ja czekam jeszcze na mojego męża. Już wraca.. jeja jaka mgła...

Do góry