kA-Mila
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 22 Marzec 2009
- Postów
- 169
Hopsasanka oto mój sposób na udanego torta
to zmodyfikowany przeze mnie Kopiec Kreta. Zawsze przywożę sobie z PL kilka pudełek..
Piekę ciasto jak w przepisie, potem kroję ciasto wzdłuż na dwie części i przekładam masą zrobioną też jak w przepisie. Do przełożenia daję mniej więcej połowę tej masy a resztą obkładam wierzch i dekorują owocami. Bok jest obłożony kawałkami czekolady, które wg przepisu dodaje się do masy. I to wszystko.. Super wygląda a jeszcze lepiej smakuje
A tu tort urodzinowy Kamilki:
Upieczony z trzech pudełek Kopca Kreta, ale w prostokątnej formie, przełożony konfiturą + masą z przepisu. Na wierzchu krem czekoladowy (chyba z Oetkera). Dekoracja wymyślona w ostatniej chwili :-)
to zmodyfikowany przeze mnie Kopiec Kreta. Zawsze przywożę sobie z PL kilka pudełek..
Piekę ciasto jak w przepisie, potem kroję ciasto wzdłuż na dwie części i przekładam masą zrobioną też jak w przepisie. Do przełożenia daję mniej więcej połowę tej masy a resztą obkładam wierzch i dekorują owocami. Bok jest obłożony kawałkami czekolady, które wg przepisu dodaje się do masy. I to wszystko.. Super wygląda a jeszcze lepiej smakuje
A tu tort urodzinowy Kamilki:
Upieczony z trzech pudełek Kopca Kreta, ale w prostokątnej formie, przełożony konfiturą + masą z przepisu. Na wierzchu krem czekoladowy (chyba z Oetkera). Dekoracja wymyślona w ostatniej chwili :-)