reklama

Grudniowe mamusie 2008

Kana161 fajnie ze juz czujesz ruchy!! Ja wyczekuje wieczorami jak leze plackiem w lozku i na razie nic z tego. Jutro mam wizyte u ginki i zabieram meza po raz pierwszy na podgladanie dzidzi. Ciesze sie ze zobaczymy razem co tam w brzuszku sie dzieje. Myslicie ze plec juz bedzie mozna rozpoznac?? Bardzo bym chciala juz wiedziec...

reklama
Misia112 ja się tez tak martwiłam ,ze nie czuje....a czułam tylko nie wiedziałam,ze to to....smieszne,ale prawdziwe:p hahaa a dowiedziałąm sie przykładając stetoskop i jak widziałam jak sie podnosi to wiedziałam,ze to to....a my z miskiem na wizyte idziemy w przyszły wtorek i z nadzieją,że bedzie widac płec....:}

No to ja dzisiaj zaliczyłam mnóstwo spraw... Załatwiłam sobie dentystę, teraz tylko po porodzie mam się zgłosić na prześwietlenie, żeby się upewnić, że na bank wszystko dobrze. Zaszalałam na zakupach, kupiłam sobie spodenki, bluzeczkę, sweterek (bo już nic mi się nie schodzi na brzusiu z rozpinanych hahahaha) i kapitalny kombinezon dla dzidzi - lamparcik futerkowy z uszkami, w dotyku jak masełko - bajka!

No i najważniejsze USG!! Widzieliśmy dzidzię, cała i zdrowa, kokosiła się słodko i mlaskała sobie. Koleś robił mnóstwo pomiarów, mierzył chyba wszystkie narządy wewnętrzne, ale co zabawne, nie mierzył długości dzidzi całej... więc nie wiem jaka jest duża. Ale wiemy już, że będzie córcia!! Przynajmniej takie są rokowania (ale w pewnym momencie mogłabym przysiąc, że widziałam normalnie jajniki! strasznie długo sprawdzał wszystko w brzuszku i przez chwilę był dokładny zarys jajniczków). No i mążorzekł, że jednak nie Olga... bo za twardo, ale zgodnie uznaliśmy, że będzie Inana.

Kluskawawa.....witamy spowrotem...juz się tutaj zastanawiałyśmy co sie z Tobą dzieje,ze zero oznak życia:P hahhaha życze powoodznka na USG:}
Myszqa fajniutko,ze wyjazd sie udał....
A tak swoja drogą to wsykoczyłąm i wysypka na dekoldzie i od pępka po piersiątka...myśle,ze to od ewczorajszego słoneczka.....kupiłam juz wapno i pije...

Kana ja też mam wysypkę od pępka w górę na 10cm i nie wiem czy mogę brać dodatkowo wapno jak w moich witaminach jest 125 mg wapna. Daj znac czy bierzesz osobno witaminy i czy w nich występuje wapno.

hej !!!

a ja musze troszkę sie popakowac bo jutro do rodzinki z moimi dziećmi jadę :-D
a Wy juz tu wracacie wypoczętę i wypoczęci :-)

Kurcze weszłam na sam początek tego wątku wtedy kiedy pierwszy raz tu zawitałam i tak fajnie się poczułam. Dołączyłam do Was 11 kwietnia z nieudolnie przeze mnie wyliczonym terminem na 22 grudnia a teraz już mam pewny termin na 26 listopada:-D
A to dlatego ,że nawet nie podejrzewałam , że jak robiłam test to juz półtora miesiąca dzidzia we mnie mieszkała a ja nic nie wiedziałam:-D:-D:-D:-D

listopad nie listopad Ty juz jesteś grudniówka ! :-D bo chyba nam sie nie przeprowadzisz ?? :dry:

A ja mam dzisiaj załamkę, cały czas mnóstwo roboty i stresu i nawet głupi suwaczek nie chce mi sie wkleić, nic mi nie wychodzi, chyba się zaraz poryczę.

a porycz sie i juz co bedziesz to dusić w sobie !! czasem dobrze robi !!!

No to ja dzisiaj zaliczyłam mnóstwo spraw... Załatwiłam sobie dentystę, teraz tylko po porodzie mam się zgłosić na prześwietlenie, żeby się upewnić, że na bank wszystko dobrze. Zaszalałam na zakupach, kupiłam sobie spodenki, bluzeczkę, sweterek (bo już nic mi się nie schodzi na brzusiu z rozpinanych hahahaha) i kapitalny kombinezon dla dzidzi - lamparcik futerkowy z uszkami, w dotyku jak masełko - bajka!

No i najważniejsze USG!! Widzieliśmy dzidzię, cała i zdrowa, kokosiła się słodko i mlaskała sobie. Koleś robił mnóstwo pomiarów, mierzył chyba wszystkie narządy wewnętrzne, ale co zabawne, nie mierzył długości dzidzi całej... więc nie wiem jaka jest duża. Ale wiemy już, że będzie córcia!! Przynajmniej takie są rokowania (ale w pewnym momencie mogłabym przysiąc, że widziałam normalnie jajniki! strasznie długo sprawdzał wszystko w brzuszku i przez chwilę był dokładny zarys jajniczków). No i mążorzekł, że jednak nie Olga... bo za twardo, ale zgodnie uznaliśmy, że będzie Inana.

no to super że juz wiecie !!! ja jeszcze tydzien i tez sie dowiem !!!

spadam do deski i żelazka !!!

Ja nigdzie się stąd nie ruszam bo mi za dobrze z Wami:-);-)

A ja idę zaraz spać bo nogi mi spuchły bardzo :-(

Miłej Nocki

Misiówka
GRATULUJĘ dziewczynki:-)

reklama
Renia200 ja pije herbatkę dla kobiet w ciązy i biore folik....w tej herbatce jest wapno,ale jak sie moj misiek babki w aptece pytał czy moge,bo mam taka wysypkę to dała mu własnie to i powiedziałą,ze bedzie odbrze....a dokładnie dała SATURAL wapno o smaku pomaranczowym....Renia a opalałas się ostatni???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry