reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Pyciolku gratulacje !!!! :-D

Kaja ucałuj okruszki od cioci forumowej :tak:

Myszko trzymam kciuki, jestem pewna , że dostaniesz tą pracę.

Agaciu ja z jednej strony myślę, że super by było dostać tą pracę. A z drugiej jak sobie pomyślę o rewolucji domowej która nas czeka to mi się odechciewa. Janek zamiast do 15 będzie do 17 w przedszkolu. Od 7 a nie od 9. Obiady domowe będę gotować wieczorem, żeby Jasiek mógł zjeść po przedszkolu normalny obiad bo ja i M. pewnie byśmy jedli w pracy. Jeżeli byłaby to praca zmianowa ( a jest taka opcja) to już w ogóle kosmos i musiałabym moją mamę zatrudniać do odbierania Jaśka z przedszkola.
Kasa nam potrzebna bardzo, bo zaczęliśmy remont naszego domeczku na wsi. No mam bardzo mieszane uczucia.

Na rozmowę się przygotowałam, od wczoraj sobie układałam scenariusze ewentualnych rozmów po angielsku a on mnie nawet nie sprawdził czy moje B2 w CV to prawda :-) Pytał mnie czym jeżdżę - odpowiedziałam, że niestety nie mercem to nawet się roześmiał. Rozmowa w ogóle dziwna, bardzo na luzie, jak nie rozmowa o pracę. No nic nie ma co się zastanawiać, jutro będę wiedziała czy ja czy ta długonoga laska w skórzanej mini co była przede mną :-D

Pyciol jakby coś to już zaraz za chwilkę :-D Pewnie od poniedziałku

Zapominajko- co do zmuszania: Ratuj Maluchy, sześciolatki do szkół, likwidacja zerówek, protest - List nauczycielki przedszkola w Krakowie zacytuję jeszcze: "Niestety sytuacja w Krakowie nie jest odosobniona. Pracownicy poradni psychologiczno - pedagogicznych w podwarszawskim Wołominie zmuszeni zostali by prowadzić podobne prelekcje, mające na celu zachęcenie rodziców do posyłania 6-latkow do pierwszej klasy. Przychylna naszej akcji Pani Psycholog oświadczyła dyrektorce, że jest to wbrew jej sumieniu i nie może kłamać rodzicom w żywe oczy. Takie argumenty nie przekonały jednak zwierzchnika. W odpowiedzi usłyszała, iż jest to polecenie służbowe a prywatne poglądy nie mają tu nic do rzeczy."
Oficjalnie tego się nie mówi, ale są naciski- zresztą podobnie jest u nas z dyrektorkami przedszkoli i o ile na początku nie zwracały uwagi na akcję, to teraz nie mogą pozwalać na zbieranie podpisów (oficjalne) w przedszkolach. Nie mówię że wszędzie się uginają, ale moje koleżanki mają dzieci w różnych przedszkolach i z jednego tylko słyszałam że na spotkaniu mówili im o tym, że ogólnie to większość dzieci nie nadaje się jeszcze do szkoły. Za to od jednej mamy słyszałam o tym, że wydzwaniała do niej dyrektor przedszkola i zmuszała żeby swojego 6-latka zapisała do pierwszej klasy. Ludzie boją się mówić otwarcie, żeby nie stracić pracy, ale niestety- takie sytuacje mają miejsce.

Fajnie że udaje się Wam pracę znaleźć. Ja póki co jeszcze z dziećmi w domu zostanę, jak Mała podrośnie to pomyślimy co dalej. Tym co szukają- powodzenia w poszukiwaniach zatrudnienia. I zdrowia dla chorowitków.
Dobrej nocki dla Wszystkich.
Jeśli ktoś popiera akcję- zachęcam do rozpowszechniania informacji i zbierania podpisów, jeśli nie- szanuję jego wybór. To co piszę to jest dzielenie się tymi informacjami, które mam, ale dobrze poznać zdanie innych. Uciekam, bo zaraz zasnę z głową na klawiaturze... A jutro kolejny dzień. Ciekawe kiedy mężowy z pracy wróci...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zapominajko jutro mam to USG na 10 naszego cxasu wiec 16 waszego, ale zanim obroce i wroce, a musze koniecznie jeszcze zachaczyc o mamy prace, to pewnie moze okolo 18-19 sie zjawie... ahhhh to juz tak blisko:) hahaha

Myszko super, ja tez mysle,ze z Twoim CV spokojnie dostaniesz ta prace:* i tego Ci zycze:)

Pyciolku pipo Ty...ale sie ciesze:***

oooo a my po dluuugim spoacerze,bo bylo 4 stopnie i piękne słoneczko, do tego zaliczyłyśmy bibliotekę, żeby oddać książeczki i jeszcze połaziłyśmy po sklepach:) teraz odpoczynek...

spokojnych nocek:*

Madzieńko niezła godzina na pisanie :-D

U mnie póki co szaro buro ale nic z nieba nie leci. Wczoraj miało padać a nie padało, może i dziś się rozmyśli :tak: Ale zimno okrutnie, ja już Jankowi robiłam przegląd kurtek wiosennych a tu znowu zima - bleehhh

I wszystkiego najlepszego Kobitki!!! :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry