• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej Babeczki:rofl2:

Ja znów większość czasu poza domem spędziłam :sorry2: najpierw z rana pojechaliśmy do przedszkola i przez cały czas pobytu w nim ami z Martynką urządzałyśmy sobie spacerek a po powrocie do domu odwiedzili nas znajomi bo tak skromnie sie przyznając mam dziś urodziny:rofl2: Po ich wizytacji znów wybrałam sie z dziewczynkami na dworek na plac zabaw i tak nam szybko czas upływał ze godzinę temu wróciliśmy... zjedliśmy kolację a tu juz na zegarze 20.00 zaraz:szok: jeszcze kapiel trza im zrobić i niech już idą juz spać te moje diabełki:sorry2:

Elena ta babka z tym karmieniem to juz z deka przegiela:baffled:

reklama
Wszystko zalatwione.
Adas na szczescie nie ma zlamania tak wiec gips nas ominal.
Z oczkami Jasia nie jest najgorzej tzn mozna przetkac kanaliki ale nie jest to konieczne i to byla moja decyzja czy zgadzam sie na to czy wole zostac przy czyszczeniu oczu.Ja oczywiscie wybralam to drugie:tak:.Przepisala jeszcze spray do nosa bo te bakterie, ktore Jas mial w oku pochodzily z nosa.I bedziemy sie teraz sprayowac 2 tyg:tak:
A u pediatry tak jak myslalam-mam zakonczyc karmienie piersia:-(:-(:-(Przez 2 tyg zas przybral tylko 100g:-(Ja wiem ze dostal juz duzo dobrego ale ja tak chcialam karmic do roku...Jakos mi tak ciezko na duszy:-(Adas mi powiedzial "to musisz miec jeszcze jednego bobasa:sorry2:
A jeszcze jedno sie dowiedzialam, ze Jas ma jedna zrenice wieksza od drugiej i jak podrosnie bedzie musial miec kontrole wzroku.
Bodzinka super ze intere sie kreci:tak:Mozesz byc z siebie dumna:tak:
Elena no niezle, karmic do 7 rz:szok:
ps. na te moje smutki mezus pojechal po winko i racze sie teraz lampka rozowego winka:blink:

Ostatnia edycja:
A u pediatry tak jak myslalam-mam zakonczyc karmienie piersia:-(:-(:-(Przez 2 tyg zas przybral tylko 100g:-(Ja wiem ze dostal juz duzo dobrego ale ja tak chcialam karmic do roku...
A jeszcze jedno sie dowiedzialam, ze Jas ma jedna zrenice wieksza od drugiej i jak podrosnie bedzie musial miec kontrole wzroku.
bezsens! jak chcesz karmić - dalej masz prawo karmić piersią! u mnie malusia jest na prawdę malusia (5dni temu miała 5750g) i ostatnio przybiera po 150-200na miesiąc i to pediatra nie kazała odstawiać piersi, a rodzinny wręcz zabronił, bo to co możemy dać teraz to najlepszy "posag" dla maluszka... jakbyś miała dość karmienia to co innego, ale jak chcesz to dalej karm z cyca, tylko zadbaj o 2-3 posiłki z dań typu obiadek i kaszka.
a z tą różnicą źrenic, to się nie martw - moja koleżanka miała bardzo dużą różnicę wielkości źrenic, a widziała dobrze, w tym czasie kiedy ja zakładam coraz grubsze szkła

Aluśka 100 lat!!!
a mój Diabełek starszy własnie obudził mlodszego i ja juz nie moge, nie daje rady ja chce odpoczać...;-(
a u mnie odwrotnie położyłam Wikunię spać puściłam kołysanki, Ania przyszła się użalać jaka to ona opuszczona i zaczęła hałasować, zgromiłam a potem przytuliłam i u mnie na rękach zasnęła, więc myszki śpią, mąż na pifffku z koleżką, a ja wypiłam karmi i chyba pójdę jeszcze poczytam

a marzy mi się kąpiel, od 2 miesięcy, ale poprzez to głupie krwawienie pozostaje tylko prysznic... swoją drogą, to teściowa i szwagierka napadły mi dziś na męża, że niech sobie wybije z głowy myśl o 3 dziecku, bo niby mnie to wykończy... ale zaraz... a moje zdanie się nie liczy??? ja chciałabym jeszcze synalka... może mi któraś odda?

kiedyś na You Tubie widziałam jak matka (amerykanka) karmi 7 letnią córeczkę i uważa że to normalne
ta dziewczynka chowała jej sie pod bluzką (w czasie nagrania) i jadła
jakbym psa widziała albo ...
ehhhhhhhh brrrrrrrrrrrrrrrrr

ja jadę nad morze 24 czerwca
ale już mam domek opłacony ;)

Ostatnia edycja:
reklama
aluśka sto lat!

Znajoma sąsiadka kilka lat temu będąc u nas w gościach z najmłodszym synem, też go jeszcze normalnie karmiła piersią a młody miał wtedy 4,5 roku! Nie wiem jak długo karmiła ale dziwne to było, jak taki czterolatek podbiegł mama pić a ta mu pierś podała.:baffled:

Bodzinka no nieźle z tą małą:szok: a właśnie miałam Was zapytać czy puściłybyście 4-latka samego na podwórko? Dzisiaj jak byliśmy na spacerze z Matim to latała sobie sama taka właśnie mała:szok:. Potem przyszła po nią mama z pretensjami, że jej szuka wszędzie i gdzie jest jej brat? 5 letni z resztą:dry:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry