reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

No muszę powiedzieć po wczorajszym spacerze, że u mnie waga stoi a ja do portków nie musiałam zakładać paska..coś tam się w podbrzuszu rozpyycha :-) ( wiecie ten typ urody że w dupie i udach 40 a w pasie 38 )

No i nie chcę się tu mądrzyć, ale dziewczyny nie palcie w ciąży i nie pijcie! Pomyślcie, że Wy macie wybór, ale już wsze maluchy w brzuchu nie. Poczytajcie o FAS- to może was trochę ochłodzi ( jakie są objawy w życiu zarówno psychicznym jak i fizycznym!). Pamiętajcie, że dla was to tylko chwila wytchnienia a dla waszych dzieci konsekwencje na całe życie. Będąc w pierwszej ciąży leżałam na patologi ciąży. Było tam kilka palaczek. Jedna z nich po wizycie na papieroska została podłączona pod ktg. Dziecko miało tak niski puls, że dawno nie słyszałam takich wrzasków położnych na kobietę w ciąży. dzień później zabrali ją na cc ( papierosek wygrał, a maluch był może w 36-37 tyg). Co było dalej nie wiem...

Ostatnia edycja:
reklama
hmmm...może i coś w tym jest. Ja uwielbiam gorące kąpiele a pod koniec ciąży kąpałam się codziennie. Urodziłam na 10 dni przed terminem :D A od 35-36 tyg chodziłam z rozwarciem na "luźne 2 palce"

w ciąży od samego początku nie zaleca się kąpania w "gorącej" wodzie
"W czasie ciąży dobrze jest powstrzymać się od długich, gorących kąpieli. Oczywiście nie oznacza to, że w grę wchodzi tylko zimny prysznic! Problem w tym, że wszystko, co znacznie podnosi temperaturę Twojego ciała (sauna, gorąca kąpiel, infekcja wirusowa) może być niebezpieczne dla rozwijającego się maluszka."

Anula ja wiedziałam że nie wolno, ale miałam jakąś manie. Tylko w kąpieli czułam się w miarę lekko. Tak kąpałam się po przyjściu ze szpitala ( czyli prawie w 38 tyg)

wiesz salomii niby nie polecają koców elektrycznych- "potencjalne niebezpieczeństwo istnieje"- "Nie martw się jednak jak już spędziłaś kilka nocy pod kocem elektrycznym- prawdopodobieństwo, że zaszkodziło to twojemu dziecku jest bardzo małe, nawet w teorii"

ksiazki :)) kurcze nie moge tam znalezc czy wysylaja moze do mnie do norge, przy okazji zamowilabym sobie cos jeszcze ;> hmm nie sypiam pod elektrykiem, tylko siedzie sobie czasem opatulona w saloniku bo szybko mi marzna stopy a co za tym idzie pojawiaja sie problemy z ukladem moczowym i juz musiala wcinac jakies tableciory na to :/

Zresztą polecam bardzo serię książek Wyniki wyszukiwania dla frazy Eisenberg A.,murkoff Heidi, Hathaway E. w Wysylkowa.pl

Jest to naprawdę skarbnica wiedzy ( ja mam wszystkie 3 i co rusz do nich zaglądam)

ja dostałam od koleżanki taka lekturę Ciąża i poród. Wielki praktyczny poradnik - atrakcyjna cena, opis książki, recenzje i opinie - Wysylkowa.pl, zaczęłam ją czytać
są w niej też dość ważne informacje, a także wiele odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania na różnych etapach ciąży

reklama
Witam - ja przed chwila przedstawilam sie na stosownym watku i teraz zagladam tu. Dzis rano zrobilam test ciazowy i byly dwie wyrazne kreski :-) Do ginka wybieram sie 4 maja. na razie nie mam zadnych dolegliwosci oprocz sennosci. byle tak dalej :tak:

jutro sobie odszykuje suwaczek, bo dzis juz sie slaniam. corcia wlasnie zasnela, wiec ja robie tez myk do lozka - dobrej nocki!

Do góry