reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mam pyanko odnośnie piersi a sciślej sutków...czy tez macie je tak pieruńsko wrażliwe, moje jak zmarzna to jakby ktoś mi je ściskał i wykręcał na wszystkie strony, boli niesamowicie a że marzną mi kilka razy dziennie więc mam dość, w ogóle są takie twarde i wrażliwe na dotyk, a na piersiach mam czerwone swędące chrosteczki:///

moje również są bardzo wrażliwe i zrobiły się dużo ciemniejsze..takie bordowe :baffled: I mi akurat ich nadwrażliwość przeszkadza w pieszczotach z mężem ... :p

kiedyś pisałam do wiolci ( bo jej coś takiego na piersiach wyskoczyło) o takich krostkach-u mnie w ich miejsce pojawiłały się rozstępy :baffled:

reklama
ale mialyscie aktywne weekendy:). Dobrze ze pogoda dopisała...
A co do pogody to mnie juz fest irytuje. Rano jak wychodzilysmy na zakupy i spacer to pochmurno było-wiec jej dałam cieplejsza kurteczke. Ale jak wracalysmy to taki epiekne sloneczko wyszlo ze pewnie jej bylo za gorąco... ale dobrze ze bez deszczu si eobylo-sloneczko jest zawsze mile widziane. Po weekendzie nam sie mieszkanko troszke wyziebilo-bo wszedzie zostawiłam mikrowentylacje wiec dogrzewalismy sie farelką...
Juz czesciowo przygotowalam obiadek. Po poludniu zamierzam sie porzadnie wziac za sprzatanie-zaczynam od pokoju cóci. Dzisiaj zamówiłam jej łozeczko, teraz ide sie porozgladam na necie za materacami bo w sklepach juz obczailam wiec trzymajcie kciuki zebym na necie znalazla taniej...
Gosia B.
glówka do góry-musisz sobie dobrze zorganizować czas zeby nie miec czasu tesknic-a zobaczysz jak czas szybko minie:) BB na pewno ci w tym pomoze a tym samym my bo wierze ze nasza produktywnosc nie zmaleje ihihihi

Faceci nie są przyzwyczajeni do takich akcji i atrakcji :rofl2:.

Gosia B. pomyśl, że to ostatnia taka rozłąka z twoim mężczyzną.
Ja Cię podziwiam, bo ja, jak mój m. miał propozycję pracy za granicą, to nie zgodziłam się na jego wyjazd. Nie zniosłabym takiej rozłąki :-(.

wrublik w pierwszej ciąży, też praktycznie wszystko w ostatnim miesiącu dla córci kupowaliśmy.
Teraz wolałabym tego uniknąć, ale to się dopiero zobaczy jak z tym kupowaniem w praniu wyjdzie.

sarka ja nie zauważyłam, żeby moje sutki były jakoś bardzo wrażliwe. Tak było na początku ciąży, ale teraz raczej nie. Tylko się powiększyły i ściemniały.
Za to nie mam tej ciemnej linii na brzuchu, a w pierwszej ciąży miałam.

oj dzięki dziewczyny. to bb to mnie ratuje hehe ja mam nadzieję, że jeszcze wszystko dobrze pójdzie i za tydzień ja polecę i jeszcze kilka dni ze sobą spędzimy bo do października to nie dam rady. całe szczęście, że to już ostatni raz musieliśmy się rozdzielić ale strasznie to ciężkie - żyć już bez tego mojego "głuptasa" nie umiem :)
na pocieszenie przeglądałam sobie dzisiaj foty z sobotniego wesela i się naśmiałam bo mój A jest przesłodki jak sobie wypije :D

hej laski :)

mam dobry humor bo od wczoraj jasieks ie przekrecil i od ranajuz nie kopal po dole tylko po pepku i wyzej wiec juz mnie nic nie boli ale wczorajnic nie pisalam bo nie chcialam zapeszac dzisiaj narazie tez siedzi glowa w dol :) i oby tak zostalo chociaz do wizyty u mojego prof. tj za 3 cale tygodnie
z drugiej wiadomosci to to ze zalazlam mieszkanko we wro :) i jutro mezu jedzie ogladac :)

40m2 2 pokoje 2 pietro na psim polu za 1200 plus liczniki prad i gaz. tak licze ze w 1400 sie zmiescimy pojdzie cala moja wyplata i oby nam meza wyplata minus to co na kredyt i na lekarza wystarczylo na zycie. bo duzo nie zostanie ale narazie jakos trzeba sie przemeczyc maz od grudnia dostanie podwyzke wiec bedzie lepiej :) umeblowane tylko bez pralki a z tego sie akurat ciesz ebo mam nowa swoja :) lozka nie bede musiala targac ani kuchenki :) ahhh swietnie oby bylo ladne jak w opisie bo fotek nie bylo a i lazienka nowa wyremontowana z wanna i prysznicem :) super . jednego jej nie powiedzialam z wrazenia ze mamy dwa psiaki ale mysle ze jak zobaczy je jutro na zdjecaiach i jak sie dowie ze razem 4 kg waza i nie szkodza jesli nie ma tapet:p to jakos przejdzie. bylam tak podekscytowana tym mieszkaniem ze zapomnialam sie o to zapytac :)

a i jeszcze mi przedluzyli stopien niepelnosprawnosci o ktory tak walczylam wczesniej przez moja skore na 5 lat umiarkowany :D w szoku jestem ze az na tyle bo ostatnio mialam na dwa lata tylko. i tez zawsze te 150zl bedzie wpadac do rak co miesiac wiec moze jakos damy rade ale oby narescie na swoim :)

Ostatnia edycja:
reklama
mississ - to super!!!

mnie zlapal straszny bol glowy :( pogoda do bani u nas - prawie caly dzien pada, niecale 10 stopni. musze chyba za butami sie rozejrzec jesiennymi, bo wszystkie mam na obcasach ...

Do góry