reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ewa oo dokładnie tak!!! Moja mama popełniała i popełnia błędy i co z tego??? Jest moja i najlepsza :-)
A listem sie nie przejmuj jak będziesz w okolicy poczty to wyślij i już :-)

reklama
Ewa, faktycznie miło się czyta Twoją twórczość. Fajnie, że masz taką refleksję nad tym co nieuniknione (np. powrót do pracy), ja wiem, że od września muszę wrócić i chyba nie zastanawiałam się jeszcze co w tym będzie dobrego, a co złego. Może dlatego, że to jeszcze trochę czasu...
Igor po wczorajszym szczepieniu dostał kataru i śpi, śpi, śpi. Gorączki nie ma więc się nie martwię tylko korzystam :)

Witam.;-)
Po wczorajszej ulewie dziś znowu słońce praży, ale powietrze przyjemnie chłodne:happy2:.

Ewa, gratuluję! Bardzo przyjemnie się to czytało:tak:. Mam pomysł dla Ciebie. Napisz książkę o Franku. Tak fajnie podpisujesz jego zdjęcia "jego słowami", może książka w stylu pamiętnika, z podstawianiem głosu Franka, w sensie, że piszesz co on by w danej sytuacji powiedział gdyby umiał mówić. Taki Frankowy pamiętnik z pierwszego roku życia. I to potem na 18-te urodziny albo w dniu kiedy jemu urodzi się pierwsze dzieciątko.

Krolcia, myślałam o tym. Zaczęłam nawet w ciąży, ale coś mi przerwało...
Za to przy śniadaniu wpadliśmy dziś na pomysł na drugie urodziny Franka ;) Ewentualnie można go będzie wcześniej wykorzystać na 3 ur. mojej bratanicy-chrześnicy we wrześniu. Kupilibyśmy misia i pszczółkę - pluszowe - jak z tej mojej bajki. Zrobilibyśmy im zdjęcia albo poprosilibyśmy kogoś o narysowanie ilustracji z nimi w roli głównej i "wydalibyśmy" to razem z tą moją bajką jako książeczkę - oprawioną i w ogóle. Gdyby to były zdjęcia, to jako fotoksiążkę np. Każde studio fotograficzne ma teraz taką opcję. No i byłby prezent - bajka napisana przez mamę/ciocię + bohaterowie tej bajki jako gratis :)

To taką książeczkę teraz dla chrześnicy bym dała, a dla Franka napisałabym nową z nim w roli głównej! Wykorzystując np. te historyjki co pokazywałaś wcześniej.

Mój Mati uwielbiał patrzeć na swoje zdjęcia! Nawet kupiłam taki cieniutki album na kilka zdjęć i mu włożyłam i miał książeczkę o Mateuszku "Dzień Mateusza". Rano Mateusz śpi, potem wstaje i je śniadanko, potem zabawa klockami, piłką itp, spacer,....itd, itd....a potem Mateuszek poszedł spać. Ulubiona książeczka! Odpowiednie zdjęcia do tego porobione i już.

To taką książeczkę teraz dla chrześnicy bym dała, a dla Franka napisałabym nową z nim w roli głównej! Wykorzystując np. te historyjki co pokazywałaś wcześniej.

O rany! Rewelacja! Ale mi się podoba! Np. rok z życia Franka :D Książka by miała 200 stron ;) Ale fajnie! Dziękuję za pomysł :D

Kapitalne pomysły macie :-)
Może i ja bym pomyślała dla Loka?? Bo się ciAGLE PYTA CZY BYŁ DZIDZIUSIEM ;-)

reklama
Ewuś super pomysł! I ja już zamawiam od razu jeden egzemplarz! Krzysiu będzie miał kolegę gwiazdora :D Naprawdę bardzo fajnie się czyta to co piszesz, a prowadzisz Frankowi jakiegoś bloga?? jeśli nie to powinnas zacząć :)

Antylopka piękny prezent na dzień mamy, wierszym mnie wzruszył :)

Dziewczyny jak czytam jakie macie grzeczne dzieci to mnie zazdrość ściska... ja mam terrorystę... to nie ja wychowałams obie dziecko tylko dziecko wychowało sobie mnie...

Do góry