reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejo:)

cwietka witaj;) fajnie Wam!:)

krolcia super! gratki:-) a Daniel juz w nocy się nie budzi wcale?

U nas dzis piekne słoneczko, ja juz zupki pogotowałam i starszemu i młodszemu dziecięciu. Mała spi, jak wstanie, zje kaszkę i idziemy na spacer i do mojej koleżanki bo ma odłożone jakies ciuszki dla mnie:p
Ja dziś zamówiłam Wiktorowi urodzinki w kinder planecie takie z kolegami i koleżankami, jutro muszę podjechac wpłacić zaliczkę...
A we wtorek ja urodzinujeeee, jej już muszę pomysleć co tu przygotować...

reklama
Hejka!
U nas pogoda dalej nie teges :-/ Nie pada, ale chłodno. Jak się maluch obudzi, to idziemy na spacer.
O praniu nawet nie piszcie. My wracamy do domu we wtorek wieczorem, a w środę rano jedziemy w góry. Prania zrobić pewnie nie zdążę. Jak wrócimy to chyba utonę w brudach, a po weekendzie znów wyjeżdżąm do rodziców. Taka suszarka do prania to chyba jednak nie jest głupi wynalazek.

Ja prania dzisiaj nie robiłam. Nie chciało mi się targać kosza do pralni. Zresztą natchnienia nie mam i miałam być na zakupach, a nie jestem.

Mąż mnie zdenerwował :wściekła/y:. Wyszykowałam siebie, małego... gotowa do wyruszenia. A przed samochodem się okazuje, że się nie otwiera. Myślę sobie: o co chodzi, kluczyk mam w torebce (u nas wystarczy, że podejdę na 1m do auta i się otwiera. Można też bez kluczyka odpalić auto - jeżeli kluczyk znajduje się gdzieś wewnątrz). No i dup*. Szukam w torebce i nie ma. A wczoraj był. Okazało się, że mężuś coś wyciągał wczoraj wieczorem z naszego wozidła i go wyjął z torebki. A dzisiaj oczywiście pojechał drugim do Lipska i ma kluczyk przy sobie. I całe moje plany na dzisiaj szlag trafił. A jutro sobota i na zakupy się pchać nie mam zamiaru! Wrrrr....

Czy ktoś prał siedzisko z wózka? Mam na myśli ta całą wyściółkę spacerówki czy też gondoli. Nasz wózek wygląda jakbym nim stół wycierała i nie wiem jak to wyprać.

Witajcie!

tak dawno nie pisałam, że już nie wiem co muszę wam napisać, jedno wiem na pewno - nie wyrabiam się w pracy, po powrocie z macierzyńskiego mam wrażenie że nie nadążam z niczym, że robię niby dużo a niczego nie widać i w ogóle jakaś niezdara jestem we wszystkim.

Dostałam dzisiaj paczkę z farbami ze streetcomu. Wiem, że czerwona to dla Bodzinki, więc wyślę razem z puszkami po herbatkach. Mam jeszcze średni brąz i blond. Czyje to? Wrublik? I kto jeszcze?
hejcz ja wypełniałam ankietę że tak owszem chcę, ale coś u mnie w linkach poprzestawiało się, że na stronie gdzie jest "wypełnij ankietę", było że błędny link, więc dałam sobie na spokój z oczekiwaniem farby, no i zrobiłam pasemka... w sumie znalazłabym osobę kto pomalowałby włosy zamiast mnie, ale czy to na pewno dla mnie ta farba byłaby? jak tak to chyba średni brąz zaznaczałam
aha, która z was testuje pampersy? pasują waszym dzieciaczkom? bo według mnie to chłonność jest niby ok, ale śmierdzą tak okropnie chemią że się zastanawiam czy mogło od tej zmiany pieluch wyskoczyć parę krostek na cipci malusi...

Czesc babolki:-)
Jestem i sie melduje;-)
Nie wiem czy zdolam was nadrobic ale mam nadzieje ze chociaz wylapie najwazniejsze:tak:
Jas w podrozy i poza nia spisal sie wzorowo.W aucie przespal cala noc i nie bylo z nim problemu:tak:
Wakacje byly super ale sie skonczyly niestety i trzeba wracac do prozy zycia.Pogoda nad morzem byla super bo nie bylo ani deszczu ani upalow tak wiec Jasko sie nie meczyl a Adas mogl sie bawic poza domem.
A ja jestem dzisiaj jak na wielkim kacu bo cala noc prowadzilam z A na zmiane i czekam tylko do wieczora zeby dzieciaki usnely:tak:
Co do Jasia to nie choruje tfu tfu, zabkow nie ma i ma lepszy apetyt tfu tfu:-)
Cosik jeszcze mialam napisac ale jestem dzisiaj nieprzytomna wiec uciekam;-)

Smile ja wode do miski z proszkiem do prania i piore tak jak meble.
Asia witaj z powrotem!!!
Wrublik mogły i od tego krostki wyskoczyc...
Młoda pojechała a ja jestem padnięta i zła bo przez tydzien mówiłam, że chce utro do skansenu i co??? Wielkie NIC!!! Za tydzień:dry: Jak zwykle to JA się musze dostosować..Zła jestem na maksa...

hej,
a u mnie od południa dziś gorąco bardzo. Ja ciągle osłabiona, ale mąż na szczęście przy dzieciach działa. Najgorsze, że jutro egzamin!!! eh, słabo to widzę:(
pozdrawiam Was cieplutko:))
ciekawe, jak tam EWA??

Witam, pozwólcie, że się pzedstawię. Jestem grudniową mamą Wcześniaczka,który powinien urodzić się w marcu:szok: Od jakiegoś czasu zaglądam do Was. Jeśli mnie przyjmiecie, chętnie sobie z Wami pogawędzę. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

reklama
Alamiqa - witaj i pisz :-) Trafiłaś akurat na sezon ogórkowy, ale udzielaj się, będzie weselej ;-)
Jak się miewa maluszek? Kurcze, rzeczywiście wcześnie urodziłaś!

Do góry