• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2016

mój jest na liście ale ja wiedziałam wcześniej bo na stronie internetowej ma napisany nawet numer certyfikatu ;)
ja kartę ciąży miałam założoną w 8 tygodniu
w 7 tygodniu poszłam na wizytę i lekarz kazał przyjść za tydzień na założenie karty ciąży

reklama
Będę brała leki ma tarczyce
Jutro robie f3 i f4 hormony
ja biore na tarczyce od przed ciaza. jak tylko zaszlam to od razu kontrola i podwyzszenie dawki i wyniki mam wzorcowe. ale mimo to jeszcze ide do endokrynologa na konsultacje za tydzien. tarczyce latwo jest ogarnac jesli jest zdiagnozowana

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

@panolka Witaj! :)

Cudo!

Ja planuje zakupic to wiaderko. Ogladalam filmiki na youtube, czytalam o nim na forach i duzo mam sobie chwali.

@Grama80 suuuuper, gratuluje i bardzo sie ciesze, ze wyniki sa ok!

Ja mam i kocham miłością bezwarunkową :D pożyczyłam teraz koleżance z terminem na wrzesień to sobie poużywa te 3 miesiące akurat do mojego porodu :)

Robił mi usg przez brzuch dzidzia i glownie usg nerek bo po to pojechalam. Z dzieckiem wszystko dobrze. Wygibasy robiło. Jutro mam kontrolę u mojego gina i bedzie mnie badal ginekologicznie itd . od 3 dni nie moge sie bólu brzucha pozbyc.

Dziewczyny kiedy ten nub zanika? Bo ja wczoraj mialam 13plus 4 i taki maly dzyndzelek do gory byl. I nie wiem czy to siusiak czy nub na dziewczynke.

U mnie w poprzedniej ciąży w 13+4 juz była pipka, w 14tc nuba nie ma. A z resztą nub sterczący jest na chłopca a leżący na dziewczynkę ;)

Grama super, możesz teraz być spokojna o zdrowie maluszka i dodatkowo masz pewność płci :)

A ja miałam cały długi weekend bratanków niemęża, wczoraj zaczęłam przekopywać ogródek bo będziemy trawkę sadzić i trzeba się pozbyć chwastów a dziś musiałam pojeździć i pozałatwiać kilka spraw i padam. Niemąż kupił mi odkurzacz bezprzewodowy Dyson o jakim marzyłam :D uwielbiam gadżety. Jutro za to spotykam się z koleżanką i ruszamy na h&m bo chcę uzupełnić dziewczynom letnią garderobę. Cóż, byle do piątkowej wizyty :D

mi w 9 tyg zalozyli (to juz 3 wizyta byla). moim zdaniem trzeba bylo sie upomniec jesli ci zalezy. zwlaszcza jak mialas usg z zarodkiem.
apropo's wyczytalam ze usg genetyczne powinien robic lekarz z certufikatem FMF i tu jest lista jak ktos chce sprawdzic czy jego ma: Link do: The Fetal Medicine Foundation /
bo ja sie oczywiscie boje ze jutro w tej przyhodni przyszpitalnej dadza mi jakiego niedouczonego stazyste:)))

O super,że ten link wrzucilas:) mój dr
Na tej liście jest:) uffff

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karta z tego co wiem to nie tyle, co zaswiadczenie od lekarza, że bylo sie na wizycie przed 10 tygodniem. A to akurat w dokumentach jest.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
to zaswiadczenie to do becikowego ale... porawcie mnie jesli sie myle: becikowe zalezy od dochodow? w sensie ze jak sie przypadkiem zarabia ponad najnizsza krajowa w przeliczeniu na czlonka rodziny to sie nie nalezy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry