@gacoperek a kto napisal ze to dziadostwo?
hehe nikt ja sobie tak przełożyłam, pisałyście, że to zamiennik a Wam lekarz to odradza więc sobie wymyśliłam, że jest gorszy
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
@gacoperek a kto napisal ze to dziadostwo?
hehe nikt ja sobie tak przełożyłam, pisałyście, że to zamiennik a Wam lekarz to odradza więc sobie wymyśliłam, że jest gorszy
Dziewczyny nie nakrecsjcie sie wzajemnie z tym neoparinem. To odpowiednik/zamiennik clexane. Rozni sie producentem. Neoparin jest polski, clexane bodajże francuski, przez co cens jest inns. To tak jak Apap i Panadol- i jedno i drugie to paracetamol innego producenta.
Mile ochlodzenue i deszczyk super, bo przyroda juz tego potrzebowała. M pojechał w kilka miejsc po zakupy. Chłopcy oczywiście z nim, bo tata to ich idol i musza mu "pomagac". Ja trochę posprzątałam, zaraz wskocze na orbitreka. Ale ten czas dziś leci....
Oooo 23 tc skończony Wow!
No wiesz, niektórzy potrafią mówić z przekonaniem rzecznika o rzeczach, z którymi ja się całkowicie nie zgadzamWłaśnie już cztery lata temu pojawiały się przesłanki, że to aż takie jednoznacznie dobre nie jest dlatego zrezygnowałam z pobrania tej krwi, ale teraz to już ostatnia szansa będzie na taką decyzję a widziałam się ostatnio z koleżanką, która rodzi we wrześniu i zamówiła ten zestaw (dla wszystkich swoich dzieci przechowuje krew) i jak z nią rozmawiałam to jakby jakimś rzecznikiem ich była taka przekonana o słuszności tej decyzji.
Orbitrek hmm mnie to nawet siedzenie na kanapie męczyposprzątanie mieszkania to już jest dla mnie sport ekstremalny. A tak a propos sprzątania mam poczucie, że nic innego nie robię tylko sprzątam a ciągle jest bałagan nie wiem jak ja ten dom ogarnę przy dwójce dzieci. Też tak macie?
No wiesz, niektórzy potrafią mówić z przekonaniem rzecznika o rzeczach, z którymi ja się całkowicie nie zgadzamWiadomo, że najlepiej porozmawiać z jakimś lekarzem lub specjalistą, ale obiektywnym. A przypuszczam, że nie jest to zbyt proste, bo temat jest mimo wszystko dość kiełkujący.
Lekarz od samego początku przepisał mi Neoparin nie wiedziałam, że jest to zamiennik oczywiście Wy mnie uświadomiłyście w Waszych wpisach jak pojawił się temat, że go brakuje w aptekach i że jest tylko zamiennik Neoparin. Może dlatego mi dała zamiennik, że pisała na 100% więc nie chciała mnie dodatkowo obciążać finansowo. Jedno opakowanie na 100% kosztuje 80 zł z R ok 3,20 ja dostałam ostatnio receptę na 3 opakowania dlatego zapłaciłam ok 10 zł Dziewczyny nie stresujcie mnie, że ten Neoparin to dziadostwo.
Odnośnie krwi pępowinowej to ja zamroziłam przy synu i teraz trochę żałuję. Teraz już nie będę bankowość. Wtedy zachęciła nas Pani na szkole rodzenia i jej uwierzylismy, wogóle nie weryfikując czy to co mówi jest całą prawdą. Dopiero po fakcie zrobiliśmy reaserch, rozmawialiśmy z pediatrami i podobno szansa że skorzystamy z tej krwi są bardzo niewielkie (mało jest takich chorób u małych dzieci), a koszta są spore. Podobno miało by sens gdyby te banki były publiczne, tzn. każdy kto oddaje może skorzystać z odpowiedniej ilości krwi swojej lub innych. No i ta ilość którą pobrano nie wystarczy dla dorosłego. Chociaż jest szansa że skoro medycyna tak się rozwija, to kiedyś zastosowanie tej krwi będzie możliwe w innych chorobach lub u osób dorosłych. Dodatkowym plusem jest to ze oni tą krew dokładnie badają, czyli można wykluczyć sporą ilość zakażeń u noworodka i mamy.Witam się sobotnio, ja dziś wyspana, spałam od pierwszej w nocy do 4 przerwa na siku i spanie do 8 na szok normalnie, ale u mnie wczoraj w mieście to był koszmar jeśli chodzi o pogodę myślałam, że się wykończę tak strasznie było gorąco i parno, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Nie wiem czy moje dziecko też tak przechodziło tą pogodę bo tak strasznie w kość dawała, że ma dzisiaj karę na wszystko na cały dzień. Wieczorem przyszedł deszcz i wreszcie było czym oddychać.
Dziewczynki bo tu się jeszcze ten temat nie pojawiał a jestem ciekawa jakie macie zdanie na temat zamrażania krwi pępowinowej? Ja z Leną jak byłam w ciąży to analizowałam, ale się nie zdecydowałam, teraz to będzie moja ostatnia ciąża (przynajmniej planowana) więc mam ostatnią szansę na podjęcie tej decyzji i w sumie sama nie wiem.