reklama
reklama
Witaj :) Ja twardnienie brzucha mam od 20 tyg, sa to skurcze przepowiadajace nie powinny byc grozne jesli nie towarzyszy im bol :) mi czasem tak sie zepnie brzuch ze wole sie nawet nie ruszac, a co ciekawsze najczesciej te skurcze mam jak leze :D magnezu w ciazy wole unikac zeby pozniej nie miec problemu z porodem bo obie ciaze przenosilam, aktualnie lykam tylko zelazo :)
Kurde to mnie przestraszylas ja nie brałam w poprzednich ciążach magnezu i urodzona dokładnie w terminie w tej ciąży synek że mnie ciągnie ile się da :) jak zapomnę z rana witamin to popołudniu już czuję że mi brakuje a i zaczęłam mieć skurcze w łydkach i gin przepisal mi magnez codziennie nie chce przenosić bo i tak duże dzieci rodziłam w termin z USG który był o kilka dni wcześniej jak z termin z OM . Muszę poczytać na ten temat :)
@motylkove
Ja od kad biorę magnez nie miewam już twardnien tak jak wcześniej a i w pierwszej ciąży też nie czułam tego i np na ktg mi zapisywało skurcze przepowiadające a ja ich nie czułam hehe

Kurde to mnie przestraszylas ja nie brałam w poprzednich ciążach magnezu i urodzona dokładnie w terminie w tej ciąży synek że mnie ciągnie ile się da :) jak zapomnę z rana witamin to popołudniu już czuję że mi brakuje a i zaczęłam mieć skurcze w łydkach i gin przepisal mi magnez codziennie nie chce przenosić bo i tak duże dzieci rodziłam w termin z USG który był o kilka dni wcześniej jak z termin z OM . Muszę poczytać na ten temat :)
@motylkove
Ja od kad biorę magnez nie miewam już twardnien tak jak wcześniej a i w pierwszej ciąży też nie czułam tego i np na ktg mi zapisywało skurcze przepowiadające a ja ich nie czułam hehe
No mi też kazał brać magnez gdzieś od 16tygodnia a moja koleżanka znowu nie bierze. A mi jeszcze wyszła anemia i nie wiem czy mam się martwić czy nie

reklama
A jaki magnez zażywacie na twardnienie? Ja dziś skonsultowałam się z moją ginekolog i kazała mi brać Asmag 2 tabletki 3 razy dziennie. Mam nadzieję, że to tylko tak profilaktycznie i twardnienie ustąpi, bo czuję sie dobrze, a dzidzia kopie coraz bardziej, więc chyba ma się dobrze.
Ja nie biorę żadnego magnezu. Mam stwardnienie, ale nie są uciążliwe mocno. W poprzedniej ciąży miałam bolesne skurcze przepowiadajace, ale wszystko było ok.
Pozdrowienia ze szpitala... w piatek w nocy przyjechałam na IP bo czułam dziwne parcie w pochwie, w moczu wyszła mi jakaś bakteria, antybiotyk. Kolejna noc w szpitalu, pogoda dobija w tym wszystkim. Mam nadzieje ze już jutro dostanę wypis....
I jak Emilka? Jesteś już w domu? Coś jeszcze wyszło?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry