Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Teraz usg prenatalne to juz raczej standardowe badanie, lekarze zalecają niezaleznie od wieku.Tak czytam na wizytach, czy wszystkie macie usg prenatalne? To od wieku zależy? Chyba po 35 roku życia się robi. Zielona jestem.
Mam objawy, ale słabsze niz np 2 tygodnie temu.Daga tez nie masz zadnych objawow?
Zobaczę co mi powie lekarz teraz w poniedzialek. Dziś inny lekarz dał skierowanie ale chyba nie jest to prenatalne, to bum miała za ok 4-5 tygodni.Teraz usg prenatalne to juz raczej standardowe badanie, lekarze zalecają niezaleznie od wieku. Mam objawy, ale słabsze niz np 2 tygodnie temu.
Na NFZ niestety, nie stać mnie na prywatnego ciągle, pójdę tylko w połowie aby się dowiedzieć jaka płeć (tak w poprzedniej ciąży chodziłam).@shiran85 od 35 roku jest na nfz inaczej sie płaci, sa jeszcze jakies sytuacje ze za darmo, wczesniej byla o tym mowa. Wiesz jak chodzisz na nfz to oni tak nie o wszystkim informuja. Nie na wszystkie badania tez daja skierowanie. Generalnie wychodza z zalozenie ze jest doooobrze. Ale duzo dziewczyn chodzi prywatnie a wg lekarzy generalnie warto robic to badanie. I polecaja lekarzy z danego miasta. Ty chodzisz na nfz czy i tu i tu?
Są wskazania do tego, że refunduje je NFZ, na przykład ukończone 35 lat, chore dziecko w rodzinie, itp.Tak czytam na wizytach, czy wszystkie macie usg prenatalne? To od wieku zależy? Chyba po 35 roku życia się robi. Zielona jestem.