• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
A proszę bardzo.

Przyszły mi wyniki. Beta w normie bo dziś 35096, więc przyrost okej..

Ale jak miałam 3 tyg temu TSH 0.062 to teraz mam za dużo.. 🙄 4.035 ... Ehhh wezmę większą dawkę
Ja 3 tygodnie temu miałam 0,006 🙈 Przed ciążą miałam niedoczynność. Endokrynolog zmniejszył mi dawkę, w tym tygodniu idę sprawdzić czy jest lepiej. Wizyta kontrolna u Endo 20.04

Ja brałam 100, to miałam TSH koło 6. Przepisała mi 125 to spadło 0.062. przepisała mi na 112 - teraz mam 4.035 xd nie nadążam 🙄 wrócę sama do tego 125, zrobię za tydzień badania znowu 🫣aa ogólnie mam Hashimoto, niedoczynność.

Ja brałam 100, to miałam TSH koło 6. Przepisała mi 125 to spadło 0.062. przepisała mi na 112 - teraz mam 4.035 xd nie nadążam 🙄 wrócę sama do tego 125, zrobię za tydzień badania znowu 🫣aa ogólnie mam Hashimoto, niedoczynność.
Na początku ciąży tsh może spaść przez to, że rośnie beta hcg. Lekarz mi to tłumaczył, mówił że to całkiem częste zjawisko i jest normalne. Trzeba kontrolować i zmieniać dawki w zależności od potrzeby

Ja też mam komfortową sytuację, bo umowę mam jeszcze na prawie 2 lata. W tej pracy jestem już lekko ponad rok. Mam pracę biurową więc teoretycznie mogłabym pracować długo, ale nie wiem jak będę się czuła. Nie chcę się męczyć, też nikt mi medalu nie da za to, że w ciąży chodziłam do pracy 🫣
Ja też nie mam problemu z umową, praca w biurze aczkolwiek dla mnie trochę stresująca momentami.
Od roku pragnęłam zobaczyć te drugą kreskę, sama w to chyba jeszcze nie wierzę 😅 ale tyle się naczytalam, żeby nie ogłaszać za szybko ciąży, że ja już nie wiem…
Całe życie się wszystkim bardzo przejmuje i tu jak przyszedł ten czas to też wymiękam 🙈

reklama
Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam tydzień po wizycie, czyli jakoś może w 6 tyg 😆 było to w piątek a w poniedziałek już poszłam na zwolnienie. Czułam się znakomicie, ale praca przy produkcji kosmetyków. Teraz zużywam urlop po rodzicielskim więc spoko :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry