• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Okejka, wszyscy wpisani.
Ja dzisiaj z rana poleciałam na betę i czekam sobie na wynik, ale chyba w 6 tygodniu nie będzie już tak dużego przyrostu? Coś mnie się tak wydaje.

Mam tak niesamowicie ogromne mdłości że nie wiem 🙄 nawet chyba każda podróż autem sprawiła że mam jakąś chorobę lokomocyjną. W pracy też mnie męczą co coraz ciężej mi ukryć.. dziś to poza badaniami to w sumie leżę bo albo mam mdlosci albo jestem zmęczona.

Mam tak niesamowicie ogromne mdłości że nie wiem 🙄 nawet chyba każda podróż autem sprawiła że mam jakąś chorobę lokomocyjną. W pracy też mnie męczą co coraz ciężej mi ukryć.. dziś to poza badaniami to w sumie leżę bo albo mam mdlosci albo jestem zmęczona.
Ja od wczoraj też coraz gorzej z tym 🤢 rano walczyłam z mdłościami a od południa jestem tak zmęczona, że ledwo obiad zrobiłam. A to dopiero początek 🙈

Ja dzisiaj już się złamałam i pierwszy raz wzięłam Bonjeste żeby jakoś funkcjonować, bo od 2 dni wisze na kiblu i myśle czy rzygne czy nie i jak narazie jest git. Kusicie mnie żeby też jutro sprawdzić bete tylko czy coś to da ? Pojedynczy wynik o niczym nie świadczy, a po 48h już na tym etapie może się nie podwajać. Żeby mnie to w jakiś stres niepotrzebny nie wprowadziło. Powiedzcie mi co wy tam konkretnie sprawdzacie teraz ?

Ja sprawdzałam będę w 13DPO i potem po 48h w 15DPO, tak jak kazał lekarz. Ja sama od siebie sprawdziłam dla własnego spokoju czy przyrasta jeszcze w 20DPO. Teraz czekam na wizytę we wtorek, bo to rozjaśni najwięcej. Będzie to 5+4, będę sprawdzać czy jest dobrze umiejscowione i czy nie jest puste

Ją ostatnią betę sprawdziłam w dniu wizyty, wtedy to był 5 tydzień i 5 dzień. Sprawdzałam progesteron i z ciekawości też zrobiłam betę. Wcześniej regularnie ją sprawdzałam odkąd tylko dowiedziałam się o ciąży. Wydałam na to majątek, ale byłam spokojna 😀 teraz już nie sprawdzam, czekam na wizytę 29.04.
Też macie takie brzuszki ciążowe? 😅 ja od rana jestem płaska, w ciągu dnia się powiększa, a wieczorem mam piłkę. Ciężko już ukryć ten brzuch, chyba niedługo trzeba będzie poinformować w pracy żeby domysłów i plotek nie było.
Kiedy informowałyście pracodawcę i współpracowników? Jak zareagowali? Planujecie l4?

reklama
u mnie póki co nic nie widać. Też cały czas się zastanawiam kiedy powiedzieć w pracy. Póki co wiem tylko ja i narzeczony. Pierwszy raz jestem w ciąży, boję się dosłownie wszystkiego i o wszystko 🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry