mira_cle
Aktywna w BB
Totalnie nie ma przeczuć bo to pierwsza dzidzia. Zawsze jak myślałam o dziecku to mówiłam - chłopiec. Z kolei dla dziewczynki mam imię, a dla synka nieJak obstawianie płeć dziecka?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Totalnie nie ma przeczuć bo to pierwsza dzidzia. Zawsze jak myślałam o dziecku to mówiłam - chłopiec. Z kolei dla dziewczynki mam imię, a dla synka nieJak obstawianie płeć dziecka?![]()
To możemy przybićMi tak brzuch "spuchł" że wyglądałam jak w 7 miesiącu![]()
Mi jeszcze skóra została po poprzedniej ciążyTo możemy przybić. Mam rozniesiony brzuszek, a nic dziś jeszcze nie jadłam.
Same plusy, będziesz działać w przyszłym roku, żeby nie męczyć się podwójnieMi jeszcze skóra została po poprzedniej ciążyod 3 miesięcy na siłownie chodziłam żeby zrzucić kilogramy, ale jak zaczęłam ćwiczyć tak problem z nieregularnymi miesiączkami się skończył i niespodzianka
![]()
Tak tylko już startuje z 7 kg na plusie, w pierwszej 25 przytyłamSame plusy, będziesz działać w przyszłym roku, żeby nie męczyć się podwójnie![]()
Na spokojnie. Dobra dieta, fajne spacery i wszystko będzie do ogarnięciaTak tylko już startuje z 7 kg na plusie, w pierwszej 25 przytyłam![]()
U mnie to nie wyszłoJeszcze w temacie płci. Możemy sobie to jakoś, choć częściowo przewidziećPlemniki z chromosomem Y są szybsze, ale mniej wytrzymałe i w przypadku współżycia w okolicy owulacji jest większa szansa na chłopca. Z kolei te X są wolniejsze, ale bardziej wytrzymałe na niekorzystne środowisko w pochwie i mogą sobie poczekać 3 do nawet 5 dni na komórkę jajową i dzięki temu jest szansa na dziewczynkę
![]()
Ja każda ciąża +30Na spokojnie. Dobra dieta, fajne spacery i wszystko będzie do ogarnięcia. I każda ciąża jest inna. Może teraz + kg będzie mniej? U mnie w pierwszej ciąży + 30 kg, ale startowałam z BMI 17. W drugiej zostało mi 10 z poprzedniej ciąży i finalnie miałam + 20 kg (czyli przy porodzie ta sama waga
). A teraz wiem, że nie mogę więcej niż 10 kg, bo staruję z nadwagą. Tak sobie myślę, że trzeba też zaufać naszemu organizmowi. Teraz np. na samą myśl o jedzeniu wywraca mnie na drugą stronę i może być tak, że w 2 trymestr wejdę z wagą niższą niż na początku ciąży.