• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Grudniowe mamy 2026

Na spokojnie. Dobra dieta, fajne spacery i wszystko będzie do ogarnięcia 😀. I każda ciąża jest inna. Może teraz + kg będzie mniej? U mnie w pierwszej ciąży + 30 kg, ale startowałam z BMI 17. W drugiej zostało mi 10 z poprzedniej ciąży i finalnie miałam + 20 kg (czyli przy porodzie ta sama waga 🫣). A teraz wiem, że nie mogę więcej niż 10 kg, bo staruję z nadwagą. Tak sobie myślę, że trzeba też zaufać naszemu organizmowi. Teraz np. na samą myśl o jedzeniu wywraca mnie na drugą stronę i może być tak, że w 2 trymestr wejdę z wagą niższą niż na początku ciąży.
To będziemy się razem motywować, ogólnie karnet na siłownię mam ważny i zastanawiam się czy nie chodzić ale bez ciężarów samo cardio

reklama
U mnie to nie wyszło 😅 w każdej z trzech ciąż współżyliśmy co 2 dni, więc była wieczna dostawa szybkich i świeżych, a nie mam samych chłopców. Ciekawe jak będzie teraz, bo w orientacyjnej owulacji byłam parę dni poza domem, więc plemniki na pewno czekały 😄

Ja każda ciąża +30 🫣 Z dwóch w miarę sprawnie zrzucałam, a po trzeciej mam +15 i aż się boję, co to dalej będzie...
Kurczaki, no nie da się tak łatwo wyjaśnić skąd konkretna płeć ;) Zobaczymy jak będzie u nas tym razem :)
A co do przybierania na wadze to wierzę w mądrość naszych organizmów i może teraz uda nam się przybrać mniej, tak aby było ok dla malucha.
Wczoraj kupiłam e-book dr Oleszczuka dotyczący ciąży. On ma fazę na eko warzywka, ale poza tym ma całkiem fajne, holistyczne podejście (jest ginekologiem). Wierzę, że zmiana części nawyków zrobi robotę.

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 25-30kg(bo w międzyczasie też 5schudlam więc nie wiem jak liczyć 😅) a 2 tygodnie po porodzie już miałam swoją wagę. Ale ja ogólnie mam nadwagę i było ciężko, kolana mi strzykały 😆 ale głównie leżałam w domu, teraz z młodszym bąbelkiem nie będzie nudy

Heja, gratulacje dla nowych.
Chce ktoś może prowadzić pierwszą stronę? Mam nadzieję że to tam jakoś możliwe z technicznego punktu widzenia. Beta i progesteron z dzisiaj myślę że bardzo ładny, jeszcze pójdę w sobote. No ale ogólnie dziś szybki i ciężki dzień. Niestety pierwsza córka jest z tych drobnych i poniżej 3 centyla a dziś w poradni genetycznej nie pocieszyli mnie faktem że jest wysokie ryzyko zespolu turnera.. w dodatku musimy sami porobić różne badania, no i teraz mamy masę lekarzy, badań i brakuje czasu na jeszcze ogarnięcie tej pierwszej strony. Z plusów że ze względu na ciaze badania muszą nabrać obrotów, no ale też ile stresu, stąd nawet głowy nie mam :d nie mówiąc że byliśmy od 8 do 13 w przychodni na czczo , dopiero 'sniadanie' udało nam się zjeść przed 14. 😵‍💫

Załączniki

• IMG_20260409_210751.jpg
    IMG_20260409_210751.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 26
reklama
Heja, gratulacje dla nowych.
Chce ktoś może prowadzić pierwszą stronę? Mam nadzieję że to tam jakoś możliwe z technicznego punktu widzenia. Beta i progesteron z dzisiaj myślę że bardzo ładny, jeszcze pójdę w sobote. No ale ogólnie dziś szybki i ciężki dzień. Niestety pierwsza córka jest z tych drobnych i poniżej 3 centyla a dziś w poradni genetycznej nie pocieszyli mnie faktem że jest wysokie ryzyko zespolu turnera.. w dodatku musimy sami porobić różne badania, no i teraz mamy masę lekarzy, badań i brakuje czasu na jeszcze ogarnięcie tej pierwszej strony. Z plusów że ze względu na ciaze badania muszą nabrać obrotów, no ale też ile stresu, stąd nawet głowy nie mam :d nie mówiąc że byliśmy od 8 do 13 w przychodni na czczo , dopiero 'sniadanie' udało nam się zjeść przed 14. 😵‍💫
Super wynik! Też zastanawiałam się dzisiaj czy iść, nie mogę się doczekać wizyty, naczytałam się i boje się że coś pójdzie nie tak.
Ojej, kurczę zeby badania wyszły ok i żeby wyszło że to jednak taka jej natura :)
Ja się nie podejmę bo ciężko mi się ogarnąć a co dopiero innych 😆
Skąd jesteście dziewczyny? :)
Województwo pomorskie a Ty?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry