reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

GRUDZIEŃ 2005

DIDI posluchaj siebie i lekarza-podaj malemu ten antybiotyk.Po antybiotyku nic mu sie nie stanie a jak nie dasz to kto wie czy nie wyladuje w szpitalu.tfu tfu...ja bym dala...

reklama
Pamcia - nie dostaniesz moze 2 tys ale 1 to dla kazdej matki ponoc jest przewidziany - ten od LPR-u ;D ;D ;D ale to brzmi hahahaha, za to ten od PiS-u jest dla biednych - czyli nie przekraczajacych 504zl na osobe... Najbardziej rozwala mnie to wyliczanie - bo biora pod uwage kase za 2004 rok (kiedy to Pawel nie pracowal, ja bylam na wychowawczym -a tego US nie wykazuje) a dziela to na 4 osoby - bo taka mamy rodzinke ;D ;D ;D mi to jak najbardziej na reke - trzeba kurna brac jak daja i juz !!!! Za to ty i tak powinnas dostac nie jako biedna ale jako matka :)

MamaCyprysia - no wlasnie dostalam tylko ze 1000 bo nie przekraczam tego magicznego 504zl... no a o tym drugim to jeszcze babeczki w Gminie nie wiedza - bo ja nie jestem w Bydgoszczy zameldowana, wiec nie tutaj musze skladac, ale jak sie czegos blizej dowiem - bo babki z gminy to dosyc znam wiec szybko sie dowiem, to dam znac ;D

dalam!!...juz bylam w trakcie rozrabiania tej zawiesiny ..a tu dzwoni moja mama i mowi daj!..nie zastanawiaj sie tylko daj ..przecierz to jest male dziecko..a cobedzie jak sie zachlusnie..no i dalam..:)

ale namarudzilam dzisiaj..:)

Ale byłoby świetnie gdyby się tak udało z tym becikowym.
Wioluś - faktycznie coś było z tymi zasiłkami w pracy, ale co??? ::) ::) ::) No to Ci pomogłam,prawda??? ;D ;D
wiem tylko, ze osoby składające wnioski do opieki społecznej o rodzinne mogą uzyskać jednorazowy zasiłek poporodowy w wysokości 500zł, no to juz dużo wiem!
Ja sie czasami nie nadaje do tego życia(czyt, w tym kraju) - te chore przepisy,ustawy, ciągle jakieś zmiany ::) ::) ::)

Didi - ja wiem ze nie jest dobrze podawać z byle powodu antybiotyku,ale skoro lekarz widzi zagrożenie szybkiego rozwoju choroby, ty tak samo czujesz- nie zastanawiaj sie i zaufaj swemu instynktowi.

Moskito dopiero teraz zobaczylam twojego komara rewelka ;D ;D ;D ;D a Karolek jaki fotogeniczny slodziaczek..
Pamciu Ty rowniez dostaniesz tysiaczka bogata kobitko !! ;)
didi ja tez bym pewnie podala antybiotyk...

ale fajnie..czyli my tez dostaniemy 1000..:)..bo tylko ja pracuje..:)..a moj Piotrek nie ..tylko co wyjezdza do Irlandii..no i nie przekraczamy 504 na osobe..wiec licze ze nawet zalapie sie na te 2000..:)..ale fajnie..:)..no to ja juz  tylko czekam az wplynie na konto kaska..:)..bede teraz codziennie sprawdzala..:)..

No ja do Was z wiescia o becikowym, a Wy juz o tym....hehehe...Pamcia, masz tysiaka :) Daje Wam linka: http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_060127/dodatek1_a_1.html Dobry tysiak, tym bardziej ze wcale sie nie spodziewalam.... :laugh: Pamcia, mam nadzieje urlopa tez nam przedluza, nie wiem czy juz to pisalam ale jak dowiesz sie cos konkretnego w tej kwestii, to bardzo prosze daj info bo u mnie w pracy kadrowej nie ma, ksiegowa nie bardzo sie na tym wyznaje, a wiadomo jak bardzo mi na tym zalezy, zreszta jak kazdej z nas.

Oki, wpadlam z wiescia teraz musze nadrobic zaleglosci z 2 dni...jesli sie Oliwcia nie obudzi, spi jak susel od spaceru czyli od 13 ::) w miedzyczasie sie obudzila bieda, myslalam ze chce jesc a ona mi na reku zaczela usypiac...w troche duzy mroz z nia wyszlam myslalam ze jest mniejszy, ale w slonku cieplo bylo i tylko 20 minutek, mam nadzieje jej nie zaszkodzi...

Oki lece nadrabiac forum.

Aha, bede dzis piekla ciastka nie wiem jeszcze czy dobre ale daje Wam przepisa:
2 szkladnki platkow owsianych gorskich
0,5 szklanki maki
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki roztopionej margarynki
ciutke soli i jedno jajo. ;D
To wymięszac i klasc na blaszkie wylozona foliją.

Smacznego.
Cos mi na dekielek siada chyba z radosci na to becikowe, heh.

didi ale zanim zaczniesz sprawdzac konto nie zapomnij zlozyc wnioskow  ;D ;D ;D
na becikowe nie wczesniej niz 9lutego bo wtedy wchodzi  przepis  ;)

reklama
Do góry