• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Hejka..

My byliśmy dzis na pobraniu krewki z malutką i jak zobaczyłam że jest ta sama rzeźniczka co poprzednio to az mi sie gorąco zrobiło...:-(:wściekła/y:
Tymbardziej że na szczepieniu zawsze tak strasznie płacze mimo iż to trwa sekundke...
Wzięlam małą na kolanka i zabawiałam ją jej ukochana grzechotką i wiecie co.... mała nawet nie pisnęła:szok: nawet nie zauważyła że ją ukłuła i jej krew pobiera:szok: masakra:szok: a cisnęla jej palec chyba z 5 minut bo dużo krwii pobierała:tak:
Jakby mi płakała tak jak poprzednio to by sie chyba wykończyła tyle czasu.. bo wtedy dosłownie minute i była sina..
Moja mała kochana..

A mam pytanka do was:

- czy znacie grupe krwii waszych dzieci??? Bo ja nie znam, nie robili małej w szpitalu i pytałam dzis pielegniarki to powiedziała zeby sie wstrzymac jeśli to niekonieczne bo podobno do 2 roku życia czynnik RH może sie zmienieć:szok:

- i jak z waszymi fotelikami samochodowymi?? ja mam ten do 13kg no tą kołyske taką i masakra jakaś!! dziś wpięłam go do Bazy w samochodzie i wiecie co!! mała była prawie na siedząco:wściekła/y: nie tak na leżąco jak normalnie bym ją wpieła, tylko w tej bazie jest o wiele bardzij pionowo!! I zwała bo dziecku takiemu małemu sie źle śpi na siedząco!! Może to wina tego ze otele w naszym samochodzie mają siedziska takie że są właśnie pod kątem, a nie płasko...
Jak to u was jest??

- a no i gdzie wozicie maluchy?? z przodu czy z tyłu?

Dlatego dziewczyny nie zmieniajcie fotelików tak prędko, moja siostra woziła swoją córe do roku czasu w tym leżącym... podobno dziecku jest wygodniej... z resztą sama to dzis zauważyłam... no a pozatym mi sie wydaje że dziecku jest lepiej spać na leżąco niż na siedząco -oczywiście mam na myśli jakąś dłuższą podróż
Oczywiście to moje zdanie, poprostu dziś sie przekonałam ze na siedząco mała miała problem z uśnięciem:-(

reklama
No to brawa dla Darii:tak::-)

Ataata a dlaczego mała oprócz szczepienia miała pobieraną krew?

Naszemu Dziubkowi zrobili jeszcze w szpitalu badanie grupy krwi i cała nasza trójka ma 0 rh+:tak:

No dobra Jutrzenka strzelila najblizej.Zaplacilam 209zl:szok::szok::szok:
Zaraz wkleje to cudo na mojej glowie.Nie wiem czy bedzie widac ale sa z jednej strony dluzsze niz z drugiej(to zaplanowany efekt).Poza tym sa za krotkie i juz mi sie wcale nie podoba:baffled:
Ataata ja mam fotelik do 13kg i maly tez jest w nim na siedzaco. pewnie to mniej wygodne ale ja mam bzika na punkcie bezpieczenstwa w samochodzie i takie foteliki sa duuuuzo bezpieczniejsze.
DotaZ jak juz szukasz tego konia;-) to wpisz na allegro w wyszukiwarke "moskitiera":tak: ja mam w domku na lato takie cudo na oknach bo mieszkamy pod samym lasem i pelno roznych robali lata.

Ataata brawo dla Darii, dzielna dziwczynka:tak::tak:

Ja znam grupe krwi bo Marcelowi badali zaraz po urodzeniu ze względu na to że ja mam B Rh- i mógłby być konflikt ale ma taką samą i obyło sie bez dodatkowych zastrzyków:-):tak:
A fotelik ja mam taki sam jak Ty tylko że bez tej bazy. Przypinamy normalnie pasami i jest na leżąco, więc następnym razem spróbuj sam fotelik przypiąć i będzie lepiej.
No i wożony jest przeważnie z przodu ale wtedy trzeba pamiętać o wyłączeniu poduszki powietrznej

Agatko super że Daria zniosła pobieranie krwi bez piśnięcia.:tak:Gratuluję.:tak:
U nas szczepienie bez płaczu dzięki ulubionej kwaczącej Kaczuszce :-)
A jak taką krzywicę się leczy?

U nas grupę krwi robili w szpitalu ale nie mam wpisanej muszę się tam przejechac.
Fotelik mamy taki właśnie kubełkowy ale bez bazy i Julka jeździ z tyłu.

Aneczka trzeba było do mnie wpaśc na włoski :-D:-D:-D Sporo zapłaciłaś :szok::szok:
U mnie sporo taniej ;-);-);-) A fryzurka fajna. Mówisz że za krótkie? Odrosną. Miesiąc czasu i 1cm więcej.

aneczko a czemu bezpieczniejsze???
to jest zwykły fotelik jak te inne ta kołyska taka i wlasnie jak wepne go bez bazy to jest tak jak inne normalnie na bardziej leżąco, a jak z bazą to wtedy bardziej pionowo (nogi ma idealnie poziomo a nie tak troche do góry)

sylwia sek w tym ze specjanie kupilam z bazą bo to jest sekunda i dzicko wpięte, a wieszjaka Daria jest rozdarciuch i niecierpliwa, więc nie miala bym nerwów mocowac sie z tymi pasami za kazdym razem, bo zawsze gebe darła a ja przez to ja godzine wpinalam!:crazy:

Ach Ataata to nie zrozumialam chyba .Mi chodzi o takie ,ktore sa niby dla noworodkow i maja pozycje calkiem na plasko(ustawia sie tam oparcie) w przypadku Tfu tfu najgorszego to zwykle taki fotelik skalada sie na pol:baffled::-(:no:

reklama
Witam. Wiedzialam ze jak rano nie bede mogla wejsc bo byla u mnie do tej pory siostra to pelno stron napiszecie. Sorry ale nie odpisze wszystkim bo pogoda u mnie do bani a ze ja meteopata to kiepsko sie czuje i wogole bez humoru dzies jestem.

Poza tym martwie sie moim szkrabem. NIE CHCE JESC :-(:-(:-(. Rano o 6:30 zjad ok 130, potem o 11:30 60ml i niedawno tez 60 ml i nie chce wiecej. Minelo prawie 8 godzin od rana a on raptem 120 zjadl :szok::szok::szok:. Normalnie zjada 120 co ok 3 h i o tej porze wczoraj zjadl 1,5 sloiczka zupki. Kurde boje sie zeby go jakies chorobstwo nie bralo. :-(:-(. A i jakos dzis duzo spi jk na niego. Nie wiem co o tym myslec. Zobacze za ile znowu bedzie chcial jesc i ile zje.

Aneczka fajnie wygladasz:tak::tak:. Ale daj spokouj z ta cena. Przeciez ty masz krociotkie te wlosy, rozumiem tyle zaplacic za farbe na dlugie wlosy ale nie takie krotkie.

Wybaczcie ale nie mam dzis weny i pozdrawiam wszystkie ale nie dam rady Wam odpisac. Chyba mi wybaczycie ;-);-).

Do wieczorka moze bede sie lepiej czula i humor wroci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry