reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Diana Jutrzenka Ci odpowiedziała i ja potwierdzam.:tak:Mi też pediatra powiedziała żeby dawać tylko w pochmurne dni, a jak ładna pogoda ze słoneczkiem to nie, bo słońce powoduje że w skórze sama się wytwarza witaminka D3.

reklama
paula21 dzięki :-) wiem o tym słońcu więc jak tylko pójdę na to piekielne szczepienie to zapytam i ewentualnie wykupię ;-)

ale mała dziś czadu daję cały czas marudzi pręży nóżki dałam jej espumisan i żel na ząbki choć sama nie wiem co jej jest :baffled:

hej

diankus ja też daje tylko w pochmurne dni i to po jednej kropelce a jak jest słońce i jesteśmy na spererku to nie daje D3

idę jednak z kubą d lekarza pokasłuje dalej dziś dwie kupy walnął z rana jedna po drugiej i jedna taka rzadka i zielona kurcze oby sie jakieś choróbsko nie przypłatało:baffled:

sto latek Krzysiu ni sto buziaków od cioci i Kuby

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane :-)

Wszystkiego co najlepsze dla Krzysiaczka na 7 miesięcy :-)

Tak sobie myślałam o tej cisowiance i jak mam być szczera to trochę mi jej szkoda. Ktoś gdzieś na którymś wątku napisał, że jest lekko upośledzona umysłowo, więc nie do końca mogła zdawać sobie sprawę z tego co robiła. Nie rzucam kamieniem, bo sama nie wiem co mojemu Oliśkowi będzie do głowy przychodzić. Pewnie dziewczyna przez swoje upośledzenie była pozostawiona sama sobie i chciała chociaż przez chwilę znaleźć się w centrum uwagi. Niestety takie zachowania kształtuje społeczeństwo, ktoś kto jest non stop poniżany ze względu na niepełnosprawność szuka zrozumienia w wirtualnym świecie.

Szykuję się powoli do kardiologa chociaż pogoda taka, że się nie chce tyłka z domu ruszyć ;-)

Hejo

Sto Lat dla Krzysia i Szymonka - Buziaki od Wiktorka i Mnie ;-)
Dada_09 wrócisz do nas jeszcze?
DotaZ wróciłaś już z tych Kaszub?

A Wszystkim zycze Miłego Dnia !!!

Kasia uwierz mi że jak łyknęłam na początku te jej problemy z bliźniaczkami :tak::tak:(nawet na priva do mnie pisała), ale jak przeczytałam o trojaczkach, to jakoś dziwnie mi się zrobiło. :eek:A czy jest chora? To wie tylko ona. No chyba że osoba która napisała o upośledzeniu ją zna osobiście.:sorry2: A jak potrzebowała pomocy, rady... to przecież mogła normalnie zapytać i na pewno dostałaby odpowiedź... :tak:
Oj dobra, szkoda gadać. My się angażujemy w czyjeś problemy a ten ktoś się nami bawi... :no::confused2::dry:

Grzechotka
daj znać po lekarzu jak tam...

A moja Julka od kilku dni jest jakaś dziwna... Cały czas chce być przy mnie, zrobiła się jakaś lękliwa (tzn. jak ją biorę do góry to ma coś jak lęk wysokości) :szok:, no i jak mnie traci z pola widzenia to marudzi, krzyczy i płacze... :baffled::confused:
Może to taki wiek.

A i mam pytanie!!! Czy wasze maluchy boją się obcych ludzi???

Paula to są problemy 8 miesiąca..czytałam kiedys gdzieś o tym, że dziecko potrzebuje więcej matki i staje się bardzo lękliwe...ale to mija.
Wiktor do obcych podchodzi z dystansem, nie płacze ale się tez nie uśmiecha, a jak któs go weźmie to odwraca się szybko czy mama jest w pobliżu....jeden wyjątek, kolega mojego K. ma cudowne podejście do dzieci - uwielbiają go z wzajemnością, noi Wiktor poszedł do niego ja do starego znajomego :tak:

Jaju Madzia to jest okropne... Najlepiej jak bym ją sobie przywiązała... :baffled::-D Jedynie na spacerku siedzi w wózku... :tak: Dobre i to... :-)

Kasiula powodzenia u lekarza.... Serducho u Prezesa jak dzwon więc czekamy na dobre wieści po kontroli... :-):-):-):-):-)

kacha_wawa trzymam kciuki za Prezesa :-) napewno wszystko jest ok ;-)

Paula21 U nas jest to samo :dry: nawet do kibelka nie ma jak iść jak nie śpi :baffled::baffled:
a co do obcych... zazwyczaj patrzy obserwuje ale jak ktoś wyciąga ręce albo zaczyna kukać to wrzask :baffled: najlepiej to przy moim teściu wychodzi :-D:-D:-D:-D

http://babyonline.pl/rodzice_konflikty_i_problemy_kryzys_pierwszego_dziecka_artykul,1105.html
nareszcie jakiś artykuł o mojej sytuacji - tyle że u nas rozmowa nie pomaga ; /

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu trzymamy kciukasy
PAULA ja tez to zauwazyłam nic bez niej nie moge zrobic:no::no::no::no::no:moze to naprawde kryzys 8 mc???

GRZECHOTKA daj znac co tam z naszym Kubulaczkiem
A TAK WOGóLE MACIE WIESCI OD ATAATY????? DAAAAAAAAAAAWNO JEJ U NAS NIE BYłO JUZ CHYBA NAS NIE LUBI:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::-:)-:)-:)-:)-(

Do góry