• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

PAULA sok z malin już daję :tak::tak:
ELCIA mój teraz je mało flacha na cały dzień tak po 50ml i nic nie chce więcej oraz dużoooo pije potrafi wypić 4te małe flachy :tak:
WERONICZKA trzymaj się już nie długo:tak:;-)
AGA miłego popołudnia i wieczorka:tak::-D
SYLWIA to oby to zasypianie tak już zostało:tak:
Dzięki laski za odpowiedz:tak:

reklama
Czesc Dziewczynki!!!
Juz Wam czas przestawili co? A jak ze spaniem u dzieci??? Bez zmian, czy jakos zareagowaly na to przesuniecie o godzinke?:-)

Elcia, mi sie wydaje ze Oliwcia wcale tak malo nie je... Moje dziecie o 6 cyca dostaje, potem po 8 gesta kaszke i idzie spac na jakies 2 godzinki.
Ok 11 dostaje owoce i jakies chrupki czy inna przekaske + cyc
O 14 obiadek zmiksowana zupka (ok szklanki juz po zmiksowaniu wychodzi) po obiadku drzemka pol godzinki do godzinki czasem w domu, a czasem na dworze
16 maly kubeczek serka, jakis wafelek ryzowy, banan albo inna przekaska (i cyc ok 17)
18:30 gesta kaszka na kolacje, potem tylko kapiel cycus na dobranoc, mycie zabkow i do lozeczka o 20

A wczoraj to mielismy piekna pogode i pojechalismy do parku gdzie taka mala farma jest, troche pospacerowalismy Kaya zwierzatka poogladala i potem jeszcze do tesciowej na kawke pojechalismy. Ogolnie bardzo udana niedziela byla:-)

Hm... ja miodku tez jeszcze nie probowalam dawac Kayi, pewnie zaczne od kaszki nestle z miodem, ale ona dopiero od 12 miesiaca jest. A soczek to bym chetnie dawala, ale tylko taki swojski z malin z ogrodka, a ze nie mam do tego dostepu, to nie daje;-) Zreszta Kaya poza cycem, to bardzo malo pije i tylko wode, bo woli ja pic od soczkow, wiec narazie tylko woda....

Sylwia, no to synus niespodzianke ze spankiem zrobil:-)

Anetka, Weroniczka Wy to nasze skarbnice wiedzy o dzieciach jestescie!:tak::-)

Hej:-):-)

Telefon kupiłam ale narazie jakiś tam stary model, oby tani tylko bo w lutym to mi dadzą nowy jak umowę przedłuże:tak:

Elcia u nas jest tak :
9 - 240ml mleka i 10 miarek kaszki
11 - kanapka z serem albo parówka i serek
14 - duży słoik zupki albo obiadek mamusi tak na oko:-)
16 - owoce i jogurcik
18.30 - 240ml mleka i 10 miarek kaszki
Picia robię mu flaszkę ale raz wypije raz nie, daję mu też w ciągu dnia jakieś flipsiki, ciasteczka itp:-)

Drzemki mamy dwie mniej więcej po 1,5godzinki i spac chodzi około 19:-)

A jeśli chodzi o jedzenie Oliwkii to nie nalegaj, szkoda twoich i jej nerwów, jak nie chce teraz to zje później:tak: Na pewno za jakis czas to się zmieni i znów będzie ładnie jadła:tak:
Z tego co widzę to duzo dzieci przechodzi jakieś takie kryzysy ale później wszystko wraca do normy:-)

:-D:-DWitam

W pracy mialam dzis urwanie glowy, zrezta caly tydzien taki bedzie bo od poniedzialku urlopik wiec nie mialam czasu Wam popisac wiec nie nadrobie. Wybaczcie :-)

Duuuuzo zdrowka dla wszystkich chorowitkow :tak::tak:

Elcia wcale malo nie je. A patrzac na mojego to nawet duzo.

Dzis zjadl (z tego co babcia mi mowila)

7 - niecale 150 mleka z jedna miarka kaszki
ok 9 szklanke owocow
11 - kilka lyzeczek kaszki i nie chcial wiecej wiec babcia mu dala puree z banana.
14 - niecala szklanka obiadku
17 - 100 mleka
ok 19 - 3 chrupki i poskubal troche przylepke z chleba jak my jedlismy kolacje zeby grzecznie siedzial
po 20 - 150 mleka z 1 miarka kaszki.
takze w sumie niewiele tego. Ostatnio mniej je niz wczesniej. Byl czas ze 180 jednym tchem zjadal a teraz to rzadko tyle zje.

Co do drzemek to jak jest z babcia to ma dwie, jedna ok 9 i druga ok 12-13. Jak ja wracal to czasem sie przespi z godzinke a czaem nie.

A moj synek dzis pierwszy raz od jakiegos czasu zasnal po kapaniu bez smoczka :tak::tak::tak::-):-). Tak w ciagu dnia jak jest na spacerze czy jedziemy autem to zawsze bez zasypia ale wieczorem albo w ciagu dnia w domu to zawsze ze smoczkiem. A dzis mnie zaskoczyl, poszlam do kuchni na dol a R z nim na lozku lezal i gadali sobie, przychodze za kilka minut i oboje spia :-D:-D:-D. Obudzialm R malego przelozylam do lozeczka i spi dalej. Kurde chcialambym zeby tak sie czesciej udawalo.

Viki odezwij sie

A ja dzis sie dowiedzialam ile dostane tej kasy za zwolnienie i :szok::szok:, niezle :tak::tak::tak:. Zamowilam dzis stol i krzesla do jadalni :tak::tak:. huuura

hej dziewczynki

dzięki za podpowiedzi co do spania

elcia
Kuba zjada
rano o 7 mleczko 150ml
potem soczek albo herbatka i idzie spać
jak wstanie ok 11 czasami nawet 12 to zjada kaszkę manna z owocami 120 ml lub jajecznicę na parze i kanapkę z pasztetem z królika albo paróweczkę cielęca i kanapkę jedną albo dwie
czasami wcale drugiego śniadania nie chce jeść zjada tylko wafla ryżowego
ok14-15 obiadek zupka albo drugie danko a ilość ciężko stwierdzić miseczka cała czasem kilka łyżek
17-18 deserek i też czasem nie chce jeść
19:30-20 kaszka ryżowa 180ml

no i oczywiście chrupaczki wafle ryżowe chrupki kukurydziane czasem biszkopty i herbatka i soczki w dość dużych ilościach

jak Kuba nie chce jeśc to mu nie wciskam są takjie dni że zje dużo w ciągu całego dnia bo wszystkie posiłki całe zje a czasem nie mogę mu wcisnąć nawet łyżeczki zupki

buziaki dla chorowitków niech nam szybko zdrowieją

sylwia powodzenia dalej w usypianiu

jutrzenka spróbuj mu nie dawać dziś też może sie udai za kilka dni zapomni że zasypiał że smokiem

a u nas też mały sukces bo Kuba wreszcie nauczył sie pić z kubka niekapka ale to już 4 kubek no i wreszcie trafiłam na taki co mu podpasował heheh:-D

buziaki na nowy dzień

Hej mamuśki:-)
Wasze dzieci jedzą duzo. U nas jest tak
5.30 - 6.00 - cycuś
7-8 kanapeczka jakaś
9.00 kaszka z mleczkiem z butelki ok.120-150 ml
10-czasem do 12 spanie
13.00 obiadek pół słoiczka
14-15 (jak już jestem w domu) trochę mojego obiadku
16- owoce
18- kolacja- albo jajo gotowane albo kaszka na gęsto
19.30 - cycuś na dobranoc 20- już śpi
w między czasie herbatki HiPP albo BoboVita lubi malinową z dziką różą
a w nocy to jeszcze jakieś trzy karmienia:szok::no::szok::no:

Paula- nie miałam niestety stosunkowo udanego wieczorku, bo się poprztykałam:wściekła/y: z M. i nie odzywamy się od soboty:-(. Mam nadzieję ze się pogodzimy wkrótce ja go przeprosiłam za to co mu powiedziałam, teraz czekam na jego reakcję. Czekałam 2 dni aż on się ukorzy ale tak fatalnie się z tym wszystkim czułam że pierwsza wyciągnęłam rękę. Zobaczymy:-(:dry::-(
Zdrówka dla Julki:tak:
jutrzenka - oby Kubusiowi tak zostało. łukasz do niedawna nie potrzebował smoczka a teraz od kiedy mu ząbki zaczęły rosnąć wystarczy że mu z buzi wypadnie podczas snu to jet płacz.:no:
ela- a może Oliwkę gardło bol:dry:i. Łukasz tak właśnie miał że nie chciał jeść i jak poszłam do lekarza to się okazało że ma chore gardło. Tylko łukasz miał jeszcze biegunkę. Lepiej żeby to jednak gardło nie było:no:
przybiela- mój Łukasz to sie przestawił jakoś. Wieczorem nie ma problemów z pójściem spać późniejszym, ale rano budzi się tak jak wcześniej. tzn wcześniej to była siódma a tera szósta rano.
sylwia- u nas ten kryzys już długo trwa:wściekła/y:
weroniczka- trzymaj się i wypoczywaj jak najwięcej:-D:-)
Pozdrwiam też resztę mamuś.:-D:-) Chyba są zapracowane:sorry2::dry:

Dzień Dobry:-):-):-)

Grzechotka masz rację z tym niewciskaniem jak nie chce jesc:-)

Wczoraj Marcel usnął przed 19 i nie obudził się aż do 4:szok: Poszłam do niego, dałam mu łyka wody, pogłaskałam po głowie i znów zasnął sam w łóżeeczku i spał do 7:-):-) Ale jestem szczęśliwa, bo myślałam że już się nie odzwyczai od spania razem z nami:-)

Miłego dzionka koleżanki:-) I pisac mi tu:wściekła/y:
pisac, pisac, pisac, pisac:wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry