reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

paula czekam od samiutkiego początku! co zrobię jak jestem fanką ikei :sorry2: nawet kartę ikea family mi już przysłali bo se zamówiłam :-p
a za kulkami młoda też przepada :tak: stanie w kuchni i woła: tulti!;-) sypię jej w miseczkę i na sucho zjada
sylwia u nas młoda bez smoczka od małego więc nie pomogę :sorry2:
jutrzenka zacznij od kukurydzianych bez żadnych dodatków, miód np. kinię uczula :sorry2: a mleko kupuję pasteryzowane (nie uht :no:) przegotowuję garnuszek i mam na 2 dni. jednak nie daję za dużo bo kinię jeszcze uczula :-( szukaj w lodówkach bo one mają krótszy termin przydatności i są bardziej wartościowe
aga :-D jedyne wyjście - drugi komputer :sorry2: a z babcią współczuję :-( ja temperuję zarówno moją mamę jak i teściów - oni mają z kolei tendencję do zdrabniania słów: idziemy ajci, ziobać, śpaciejek noż k...a mać! :wściekła/y: mam gdzieś co pomyślą :sorry2:
alex t. brat jak był mały miał 5 - po jednym na każdym palcu :-D

byliśmy na cmentarzu wieczorkiem. młodej strasznie spodobały się kolorowe lampki :tak: tak się nakręciła, że biegała jak szalona od grobu do grobu i oglądała znicze :eek: dmuchała zapałki jak t. rozpalał i mówiłam żeby nie dotykała to i tak musiała dotknąć :wściekła/y: i nie wiem czy się oparzyła czy bardziej przestraszyła ale zaczęła płakać. po czym na pytanie t.: czy będzie dalej dotykać? odpowiedziała: ta :eek::-D no i siama chodziła, siama biegała, nie dała się wziąść na ręce i za rękę :eek: sajgon! aaa i balony wołała :-D bo ona jak jest zbiegowisko ludzi to myśli, że jest jakiś festyn i balony sprzedają :-D

dzisiaj zrobiła kupkę i pytam się jej zagadując na przewijaku: mała kupka czy duża?
a kinia: mały bobet (k) ;-):-D
poza tym pytanie: t(c)o to jest? na porządku dziennym :eek:
ech długo by opowiadać bo druga hanka bielicka mi rośnie :eek:

reklama
Alex spróbuję jakoś to przeżyc i wybaczyc Ci;-):-D

Jutrzenka zapomniałam Ci napisac, sorka:zawstydzona/y: Cheriosy jemy zbożowe, niesmakowe, mleka nie zagotowuję tylko podgrzewam. Kupuję takie jak Kata pisała z lodówek z krótką datą ważności i Marcela nie uczula.
Zaczęło się od tego że podjadał odemnie a że nic się nie działo to już przy takim zostaliśmy:tak:

Kata ja też jestem fanką ikei i w domu wszystko mam z tamtąd:-D Z tym że tutaj ikea to tanioszka:tak:

Jutrzenka ja też kupuję mleko pasteryzowane Mlekovity takie w butelce. Takie z folii też jest pasteryzowane. Podgrzewam je w mikrofali i tyle. :tak:
Płatków z miodem nie mogę kupić bo młoda uczulona na miód niestety...

Tyle naprodukowałyście że nie wiem co komu pisać... :dry:

Sylwia myślałam że swoje kupujecie... :zawstydzona/y: sorry nie doczytałam chyba...

Zbieram się chyba bo jutro Amelka od rana :tak: I tydzień na wariata od nowa...:eek:

Sylwia nie martw się ;-) Mnie też czeka długi wieczór, zresztą jak co dzień, Oliś ani myśli o spaniu, w najlepsze odpala na zabawce Alphabet Song (tak od rana) i wywija te swoje tańce :-D Co do Ikei to też mam delikatnie mówiąc zajoba na jej punkcie i fakt, tutaj Ikea to tanioszka :tak: Szkoda tylko, że taki kawał drogi mam i tylko jeden autobus:-(

Kurcze tak piszecie, że dajecie już dzieciaczkom takie zwykłe mleko, a ja jakoś nie mogę się do niego przekonać. Tyle, że polskie mleko, a tutejsze to świat i ludzie :cool2: Cały czas jedziemy na modyfikowanym, tyle, że przechodzi tylko pod postacią kaszek itp. Płynnego mleka Oliś nawet nie tknie :sorry2: Hmm, muszę chyba trochę bardziej się odważyć, w końcu jogurty zwykłe wsuwa, a one są na normalnym mleku.

Kasia u nas też jeszcze modyfikowane a zwykłe do płatków i do kakao ;-):tak:
Julka zjada około 4 butelek na dobe po ok 250ml modyfikowanego z kaszką z butli. ;-)

Idę spać laseczki, paaa....

bry!
kacha a oliś miał kiedyś uczulenie na białko? niby modyfikowane powinno się podawać do 3 r.ż. ale ja próbuję wcześniej bo młoda modyf. nie lubi a zwykłe bardzo chętnie :tak:
paula ja nadal od wrażeniem ile jula potrafi wciągnąć :szok:
sylwia kacha u nas też w ikei drogo nie jest ale najbardziej podobają mi się ich rozwiązania, funkcjonalność i aranżacje :blink:
miłego!

Dzień dobry :tak:

Weroniczka tez uwielbiam ten serial na Pulsie, Dyżur i jeszcze Szital nagłe przypadki i hehe Goło i Wesoło:-D;-)

Alex u nas jeden smok w buzi drógi w rączce, i czasem cały dzień lata ze smokiem, a w żłobku.... wszystko na odwrót, nawet jej go tam nie zostawiam:dry:

Jutrzenko u nas mleko zwykłe np Łaciate + kakao, ale od tygodnia mleko jest be!
A pozatym majonez by jadła łyżką od zupy prosto ze słoika:szok: ale nie pozwalam, więc dostaje na kanapke lub do parówek, no i jeszcze cwaniara zajada sie orzeszkami Nic Naks tyle że jak ona to je to ja jestem cała w strachu, bo orzechy to są orzechy i lubią gdzieś w przełyku sie zachaczyć.

kata tak Twojej Kini z oczu diabełkiem patrzy:-D już dawno to zauważyłam;-)

miłego dzionka

reklama
witam w poniedziałek
moje dziecko pomimo że zasnęło wczoraj tak wcześnie spało jeszcze jak wychodziłam z domu. Z tym że budził się 3 razy w nocy:sorry2:

kata- ja na cmentarzu miałam to samo:szok::szok::szok: po pół godziny miałam już dość. Łukasz chciał dotykać lampek i nic nie pomogły upomnienia. Leciutko się oparzył ale i tak chciał dotykać. Zaczepiał dzieci i dorosłych zresztą też:szok::szok::szok: Wydaje mi się że Łukasz tak się zachowuje bo rzadko przebywa w miejscach publicznych:sorry2: muszę go częściej gdzieś zabierać:tak::tak:
kachawawa- ja nie daję jeszcze zwykłego mleka nawet do płatków:no:

miłego dzionka:-)

Do góry