reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Belka nie boj sie;-) Moj synek jest cudowny i nie wyobrazam sobie jakby to bylo gdybym miala pierwsza dziewczynke.Zawsze chcialam miec chlopca a potem dziewczynke lub dwoch chlopakow.Dwoch bab chyba bym nie zniosla;-):-D

Aneczka nic dodać nic ująć. Dokładnie tak samo myślę i tak też mam:tak:

Belka chłopczyki są przekochane i przesłodkie.

reklama
Aneczko, 30 sierpnia lecę na szkolenie, a pracę zaczynam dopiero od marca...
Tomek mnie namawia, żebym już u niego w Belfaście została, ale ja mam tu swojego zaufanego gina, a wiadomo jaka tam jest opieka lekarska...
Kombinuję jedynie, zeby od razu zameldować się w Belfaście i zarejestrować jako osoba poszukująca pracy, wtedy wyjadę urodzić Oliśka w Irlandii Północnej i podobno jest kilka tysięcy funtów becikowego, a nie ukrywam, że kasa na początku bardzo się przyda.
Mój były mial mi wysyłać trochę kasy, a jak narazie wysłał w sumie 100 euro... I jest z tego dumny i blady ;)
kasiu co do becikowego to dokladnie sprawdz bo wiem ze w anglii owszem jest becikowe w wysokosci 500£ ale tylko dla osob o niskim dochodzie i co najwazniejsze dla rezydentow ( czyli kazdego kto ma udokumentowany roczny pobyt)
jesli chodzi o lekarza to nie powiem ze opieka jest zla ale poprostu inna. co kraj to obyczaj:-) no ale ja moge ci powiedziec tylko jak jest w anglii. radze ci jednak sprawdzac w urzedowych zrodlach wszystkie informacje bo u mnie wsrod polakow tez rozne informacje lataja i duuuzzzaaa czesc to chore historie.
pozdrawiam
ja przezywam stres przed usg. szkoda pisac...

Stefanka napewno bedzie wszystko dobrze.:tak: Zobaczysz swoja sliczna zdrowa dzidzie.Jesu jak ja sie doczekac nie moge tego USG a mam dopiero 11-go sierpnia:dry::eek:

Ataata ja wlasnie chyba tak zrobie jak mowisz. Bo i ja i moj Maz nie damy sobie spokoju do narodzin. I ciekawosc zezre nas od srodka :tak:
Wiecie jakos boje sie uslyszec ze to bedzie chlopiec...nie wiem czemu ale wolalabym dziewczynke. To narodzilo sie kilka dni temu. Czuje taki strach przed synkiem :zawstydzona/y:

belka też myśle że to dobry pomysł... ja osobiście napewno bym nie wytzrymała do końca ciąży nie znająć płci, na a pozatym te ciuszki.... ja jak sie dowiem na 100% to pewnie zaczne szaleństwo:-D
I wiesz co ja też mam coś takiego, że nastawiłam sie na dziewczynke... na pierwszym USG była niby dziewczynka cieszyłam sie jak głupia, a na drugim już niby chłopak i tak jakoś smutno mi sie zrobiło bo sie nakręciłam...
W sumie ważne żeby było zdrowe, ale itak wole dziewczynka... na następnym USG już sie dowiem, ale kiedy to będzie...:confused::-( Dopiero w ok 30tyg. Musze iść miedzyczasie na prywatne bo już mnie zżera:-D

Weroniczka mój tez nie chciała znać płci.... ja jednak bym nie dała rady i zapytałam lekarzea. Potem mój mnie pytał czy już wiem... ja nato że wiem... no i tez nie wytrzymał i w końcu kazał sobie powiedzieć;-)

Aneczko 11 sierpnia to już na dniach praktycznie;-) Ja mam planowane za.... 10tygodni...:-(
Ale pierdziele ide miedzyczasie itak na jeszcze jedno:-D

stefanko a czemu sie sta stresujesz tym USG..?
To twoje pierwzse USG dziedziusia..?
Zobaczysz jakie to jest niesamowite uczucie zobaczyć malucha pływającego w Twoim brzuszku... a jak sie będzie łapać za główke (tak jak mój) albo ssał paluszka to aż człowiekowi sie ciepło na sercu robi...:-)

asmodis i jak tam Ninka... Śpi grzecznie czy już wstała ???

Witajcie Kochane w ten piękny słoneczny dzień :-)
Kurcze nie spodziewałam się takiego słoneczka i ubralam się do pracy jak na Syberię, teraz siódme poty się ze mnie leją ;-)
Życzymy Wam wszystkim miłego dzionka :-)

Stefanka jeśli chodzi o becikowe to ja się wszystkiego na początku września dowiem, ale podejrzewam, ze jest tak jak mówisz, Belfast także zalicza się jeszcze do Wielkiej Brytanii ;)

Czesc Dziewczyny :)
Dzis usg...ale mam stracha :zawstydzona/y: Jakas taka nie pewna sie czuje i podekscytowana :tak: Znowu zobacze moja Dzidzie i to juz ostatni raz przed porodem. Wzielam z domu kamere jak pozwola mi wniesc to moj Maz nakreci film z usg. Chce wyslac to do domu do polski.
Dzis bedzie chyba najdluzsze przedpoludnie w calym tygodniu, bo usg mam az na 14:00.

Kacha-wawa dowiedz sie tych informacji tylko z urzedowych zrodel a napewno nie szukaj ich w necie. Zreszta te cale becikowe bedzie zalezalo od dochodow i sytuacji materialnej. No i nie wiem czy dostaniesz tak wszystko odrazu. Ja sama nie wiem na jakiej drodze stoje z macierzynskim. Niby jak mam przynajmniej rok przepracowany legalnie to mam potem rok platnego macierzynskiego... A tu zonk bo okazuje sie ze macierzynskie w wysokosci 90% moich dochodow mam tylko przez 6 i pol miesiaca a potem to jakas tam tylko polowa no i benefity. Takze nie zaciekawie...
Ale zobaczymy :tak:

Moja Dzidzia czuje chyba podekscytowanie rusza sie caly czas :-)

Ja też się witam z wszystkimi.
Dziś mam noc przespaną calutką ( co ostatnio należy do zadkości), a do tego Staś spał do 8.15 a zwykle wstaje o 5.30. Tak więc dziś jestem wyspana. A później czekają mnie zakupy. Jadękupić sobie strój kąpielowy:tak::tak: A no i idę dziś na pokaz takiego odkurzacza który zupełnie sam sprząta dom. Ponoć tylko się go włącza a on sam jeździ po domu, wjeżdża w zakamarki ( bo jego wysokość to chyba 7 cm.) i odkurza. Zobaczymy co to za cacko.

Witam wszystkie grudniowe Mamusie :-)
Ja mam to szczęście być PODWÓJNIE GRUDNIOWĄ :-D

Mój synek Filip urodził się 30 grudnia 2003 roku, a kolejny dzidziuć (jeszcze nie znam płci) ma wyznaczony termin na ..... 30 grudnia 2007 roku :tak:
Okaże się, czy nie urodzi się raczej w styczniu (a takie mam przeczucie), ale póki co - jestem grudnióweczką :-)
Jestem tu pierwszy raz, jeszcze nie znam Forum, ale myślę, że będę je odwiedzać częściej.
JESZCZE RAZ WSZYSTKICH SERDECZNIE WITAM I ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA :rofl2:

reklama
Witaj Fik w gronie mam grudniowych :-) Mam nadzieje ze bedziesz tu czesto zagladac i udzielac sie na watkach.
Zrob sobie suwaczek zebysmy wiedzieli w ktorym jestes tygodniu :)

Do góry