reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

nononno:-) dziewczeta myslicie juz o kolejnym malenstwie....ja szczerze nie mysle, nie chce na razie, myslalam zeby miec trojke malenstw ale chyba skonczy sie na dwojce, choc "nigdy" nie mowi sie "nigdy", ale jak bym miala miec trzebie to chce zeby to byla dziewczynka

reklama
Ja już nie myślę aby mieć więcej pociech bo jeszcze troch a przeczkole założę :-)

Trójeczka mi wystarczy teraz wszystko robie aby nie wpaść :sorry2:
Byłam wczoraj na przeglądzie podwozia i gin powiedział że ładnie wszystko wygląda ale nadżerka już zajęła mi cała szyjkę wiec muszę ja wypalić w tym roku :baffled:
Co miałam podejście do wypalania zawsze byłam w ciąży :sorry2:Teraz mu powiedziałam że trzeba mi tabletek anty. to na pewno będę wypalać w tym roku a nadżerkę mam juz 5 lat póki co cytologa wychodzi dobrze ale nie wiele brakuję wiec aby sobie nie zaszkodzić trzeba się wreszcie za to zabrać:cool2:

Witajcie dziewczyny ;-)
Długo mnie nie było:zawstydzona/y:widze że tyle się u Was dzieje ...:tak:
Ataata jestem w szoku jak może lekarz kazać zmniejszyć dziecku porcjie jedzenia :-( Przecież to maleństwo ma rosnąć jak na drożdzach;-)wiec skoro chce jeść to widocznie potrzebóje:tak:
Stefanka ja też często zaglądam do naszej klasy ale opócz Ataaty:tak: jeszcze nikogo nie wypatrzyłam. A co do kąpieli to sama się nad tym zastanawiam , myśle że to super pomysł.
Widze że niektórzy myślą już o kolejnym maleństwie;-) Ja też bym chciała ale dopiero za kilka lat niestety:tak:
A co do wagi i jedzenia maluszka to na prawde mamy które mają okrągłych bobasków to powinny się cieszyć bo u Nas jest cały czas problem z przybieraniem na wadze plus anemia i skaza białkowa daje Nam nie mały kłopot, no ale jakos trzeba sobie radziuc:tak: Mój Michałek zaras kończy 3 miesiące , ale ten czas leci:szok::-);-)

Witajcie Mamusie,
Witam nową cioteczkę ;-)
Ojej :szok: następne maleństwo...ja jednak mówię jeszcze nie teraz. Dopiero za dobrych parę lat :tak: Zwłaszcza że trzeba do pracy wracać :wściekła/y:
Ale szczerze Was podziwiam za zapał i odwagę :tak:
U nas od wczoraj czas bezsenny. W dzień Wiktor śpi może max 15 min, a w nocu max 1 godz :szok: chyba tak działa na niego brzak spacerków - pogoda u nas taka beznadziejna, wietrznie więc raczej nie sprzyja spacwrowaniu :-(
Doticzka, na pewno będzie dobrze. Mojej siostry starszy synek też tak miał - skaza białkowa i anemia i wprawdzie jest niejadkiem i taki szczypiorek z niego ale jest zdrowiutki a i skaza białkowa minęła :tak: Na szczęście dzieciaczki wyrastaja z większosci dolegliwości.
Pozdrawiam!

Doticzka...a jakie twoj Michalej mial objawy, ze stwierdzili ze to skaza bialkowa? bo kurcze ja juz nie wiem, roznie pisza.
probowalam znalesc na necie zdjecia i nie moglam, moze ktoras z was wie gdzie moge zobaczyc takie zdjecia?
wiem o sapce, tych krostkach, suchej skorze..ale te krostki to tez moga podchodzic pod tradzik lub wrazliwosc skory na kontakt z jakims np materialem

Dziewczyny super że już myślicie o następnych brzdącach... Ja tak może za 3 latka bym chciała. Na pewno będzie jeszcze jedno... ;-)
A co do wspólnych kąpieli to kapitalny pomysł:-) Też się będę z małą kąpała ale jak jeszcze troszkę podrośnie bo chyba jest jeszcze za malutka :-D
Ostatnio oglądałam jakiś program chyba w rozmowach w toku była Dorota Zawadzka:tak: i coś tam na ten temat było. Wspomnieli o tym żeby nie wstydzić się golizny przed dzieckiem bo to naturalna sprawa i wspólna kąpiel jak najbardziej. :blink: No i jak mała podrośnie to oczywiście basen, może za rok w lato już będzie ok :-) Ale frajda dla malucha... :-):-):-)

W koncu i ja sie witam, a przy okazji i nowa kolezanke:)

Agatka, ja tez uwazam, ze to glupie, zeby stresowac dziecko ograniczaniem jedzenia, zwlaszcza tak niespokojnego dziecka jak Darusia, no i zwlaszcza, ze w takich przypadkach raczej praktykuje sie zwiekszenie dawki witaminy d3.

Doticzka, dawno Cie nie bylo, a z trudno uwierzyc, ze Michas ma prawie 3 miesiace:tak:
Dotka, my tez jeszcze bysmy chetnie powiekszyli rodzinke (moje marzenie to trojeczka maluchow), ale dopiero gdzies za 2 lata postaramy sie o nastepnego bobasa:D (ponoc to taka bezpieczna przerwa po cc)

Aaa, no i bym zapomniala napisac, ze w sobote tez zaliczylismy szczepienia i to cala rodzinka:tak: Niunia byla dzielna, choc oczywiscie sobie poplakala, ale szybko dala sie uspokoic. I musze przyznac, ze jedno w tym kraju mi sie podoba, bo szczepionki dostalismy zupelnie za darmo. Niunia 5w1 + osobna na pneumokoki, a my 3w1.

No i jak mowilam wczesniej, moja malutka, to taki szczypiorek wsrod grudniowych dzieciaczkow, bo przez 2 miesiace utyla tylko 1100g (ale tutaj minimum to 450g na miesiac u dzieci karmionych wylacznie piersia wiec i tak nie jest tak zle) A zreszta najwazniejsze, ze dziecinka zdrowa i tak naprawde wcale na chuderlaczka nie wyglada;-))

Witajcie Dziewczyny,
wreszcie mam chwilkę na BB bo mąż zajął się maluszkiem, który muszę przyznać w dzień bardzo mało śpi i jak jestem z nim sama to żywcem nie dam rady nic zrobić...choć już jej coraz lepiej bo pomału zajmuje się sobą:-).
Uffff, wreszcie udało mi się wstawić suwaczek...mam nadzieję;-)
Co do powiększania rodzinki....jestem pełna podziwu dla Mamuś które mają więcej niż jedno dzieciątko i jeszcze chcą następne....
Ja na razie o tym wogóle nie myślę i pilnuję się jak mogę żeby broń Boże nie wpaść:no:
chociaż ciążę znosiłam bardzo dobrze i o porodzie (choć z pewnymi komplikacjami) tez już zapominam....
Muszę się jak najszybciej wybrać po jakieś tabletki...hehe

A to może napiszę Wam jeszcze coś o sobie....
Mam na imię Monika, mam 26 lat i jestem z Krakowa. Wiktorka urodziłam w Wigilię 12 dni po terminie porodu (mały skubaniec za cholerę nie chciał wyjść na świat) i to jeszcze było przyspieszone, bo będąc od trzech dni w szpitalu postanowiono mi wreszcie zrobić USG i okazało się że nie miałam prawie wcale wód płodowych a skurczy nadal brak:szok:
Karmię już niestety butelką, choć bardzo chciałam piersią ale miałam mało mleka i maluszek płakał i płakał z głodu. Gdy kuzynka przywiozła mi wreszcie mleko, mały się najadł i ....padł. A jak dostał raz czy dwa butlę....niestety z cycusia całkowicie zrezygnował:-(. Początek był ciężki...wszyscy oprócz lekarki podejrzewali kolki...ale jak to mówią... same przejdą:szok: No i chyba przeszły...
Całe szczęście:-)
To może na razie tyle bo co Was będę przynudzać...
Pozdrawiam i zmykam:):):)

reklama
Monia nie przynudzasz :-) witamy w gronie uzależnionych od BB. Ja też co prawda od niedawna tu jestem ale szczerze- tu jest super i tylko mam chwilę to zaglądam :tak: moje małe uzależnienie. To przez fajną atmosferę. Żałuję że tak późno ;-) no ale już znalazłam swoje miejsce. Swojego czasu byłam na innym forum ale tam jakaś chora:baffled: atmosfera, szkoda słów :-D:no:

Przyzybela twoja Córcia jeszcze dogoni pewnie nasze maluchy w swoim czasie. Moja Julka przez dwa miesiące przywaliła 2kg :-p- mój mały tłuścioszek :-):-):-) W sumie waży już 5,5kg (tylko cycuś) i ma takie śmieszne fałdki na nóżkach... Prześmieszna...

Do góry