reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Anetko mam nadzieje że ziółka zdadzą egzamin i pomogą Madziulce bidulce:tak:;-)

Weroniczko ja popieram zdanie dziewczyn co do kupki:tak: a i u mnie tez tak było raz że Daria zrobiła mi w ciągu doby chyba ze 3 kupska (a robi normalnie co 2 dni), ale miała troszke rozwolnienie bo jej podawałm za długo do picia rumianek (a ten podobno ma takie działanie)

dotka ja mam do Ciebie pytanko... Bo Ty masz zdaje się hustaweczke fisher price taką co sama buja maluszka..:confused: no i ona ma oparcie troszke bardziej pionowo niż te nasze leżaczki-bujaczki (bo te są bardziej płaskie, leżące). I teraz powiedz mi czy Krzysiowi nie jest źle siedziec w takiej pozycji:confused::confused::confused: Bo kupiłam Daruśce podobną hustawke i właśnie sie obawiam czy to nie jest zbyt pionowa pozycja dla takiego maluszka??? Niby piszą że od urodzenia do 9kg, ale jakos tak mi sie to dziwnie wydaje, że za pionowo troszke jak dla dziecka jeszcze nie siedzącego???
Jak Ty to widzisz z doświadczenia???
A i dziekujemy za życzonka od Krzysiów:tak:

reklama
Anetko mam nadzieje że ziółka zdadzą egzamin i pomogą Madziulce bidulce:tak:;-)

Weroniczko ja popieram zdanie dziewczyn co do kupki:tak: a i u mnie tez tak było raz że Daria zrobiła mi w ciągu doby chyba ze 3 kupska (a robi normalnie co 2 dni), ale miała troszke rozwolnienie bo jej podawałm za długo do picia rumianek (a ten podobno ma takie działanie)

dotka ja mam do Ciebie pytanko... Bo Ty masz zdaje się hustaweczke fisher price taką co sama buja maluszka..:confused: no i ona ma oparcie troszke bardziej pionowo niż te nasze leżaczki-bujaczki (bo te są bardziej płaskie, leżące). I teraz powiedz mi czy Krzysiowi nie jest źle siedziec w takiej pozycji:confused::confused::confused: Bo kupiłam Daruśce podobną hustawke i właśnie sie obawiam czy to nie jest zbyt pionowa pozycja dla takiego maluszka??? Niby piszą że od urodzenia do 9kg, ale jakos tak mi sie to dziwnie wydaje, że za pionowo troszke jak dla dziecka jeszcze nie siedzącego???
Jak Ty to widzisz z doświadczenia???
A i dziekujemy za życzonka od Krzysiów:tak:

hej:) ja mam taka hustawke, moja Mala bez problemu sie husta ale czasem ulewa jej sie i chyba to wlasnie od tej pozycji..poza tym oki

jacie ile naskrobalyscie jak mnie nie bylo...no nie wiem jak ja to nadrobie..;]...jak narazie tylko sie pochwale ze urodzilam 24 grudnia Jule miala 4100 wagi i 61 cm..byla grubiutka ale juz teraz jest szczupla;) moglaby byc grubsza, bo jakos malo przybieraa...mam troche z nia problemow..ma skaze balkowa, jest uczulona na chlor, teraz malo jje, i ma duzo leukocytow w moczu..jest na furalginie...;/...nie wiem co jej jest..jak jest glodna to bardzo czesto jak daje jej butelke to pluje i placze..musze ja ululac i dopiero przez sen ona je..szok meczace..
poza tym nie mialam prawie w ogole pokarmu...w klinice mialam poczatek nawalu a jak wrocilam do domku zaraz zaczal mi zanikac;/..no i odstawilam zupelnie niedawo..jest na bebilonie..
to tyle narazie pozdrawiam Was wszystkie, lece spac:)

zonkilek kwiatuszku fajnie ze wrocilas. wybaczam nieobecnosc bo dzieciatko masz wymagajace...no i tylko 1 dzien starsze od mojej :)

stefanka czesc:)) ciesze sie ze sie nie obrazilyscie :) no to mamy prawie rowiesnice:) musze znalezczdjecie Twojej Niuni, moze wklej mi link bedzie szybciej hehe:)

haha żonkilek Twoja Julcia od mojej też jest starsza tylko o 1 dzień:-D
A i moja tez robi cos podobnego przy jedzeniu jak Twoja, tez jest na bebilonie, niewiem coto jest:confused: nie pluje ale sie złości i krzyczy (ale mleko ciągnie)!! Nie robi tak zawsze ale ostatnio coraz częściej, i strasznie sie wierci i rzuca podczas karmienia!!!
Tragedia, strasznie ciężko nakarmic takie dziecko

stefanka no coty!! Ty też urodziłaś 25 grudnia:confused::szok: jaki szok:szok: popatrz nawey nie zauważyłam:zawstydzona/y:
edit:
Stefanka!!
Twoja jest starsza od Julic a nie Julcia od niej:-D

wow no to niezle:) kurcze co to moze byc:/ no ciezko nakarmic i czlowiek tez sie meczy , moja to w histerie wpada.

żonkilek czyżbyś miala dziecko które wpada w histerie i dostaje spazmy:confused:
Ale nie tylko przy jedzeniu?? Bo ja mam wlasnie takie dziecko które tak sie zachowuje i juz osobiście mam psychicznego doła bo mi ręce opadają!! Moja Daria wszystko wymusza wrzaskiem ito takim wrzaskiem jakby ją ze skóry obrzierali i nieda sie jej zostawić, bo sama sie nie uciszy, prędzej gardło zedrze albo dostanie bezdechu!!
A karmienie tragedia!! wrzeszczy, złości sie macha rekami i nogami, no wszystko co sie da to wyprawia!!

Dota dzięki .

Anetka tak to juz niestety jest z tymi lekarzami, ze czasem kazdy mowi co innego. Oby tylko Magdusi szybko przeszla ta choroba. Duzo zdrówka.

Weroniczka ja tez jak dziewczyny bym sie wstrzymala jeszcze jeden dzien i zobaczyla, gdyby cos sie dzialo to jutro mozesz pojechac na izbe z malym. Ale oby bylo juz OK.

Ataata co prawda nie mnie pytałaś ale tez Ci odpowiem. Ja tez mam hustawke fisher price tylko nie wiem czy taka sama jak Twoja. U mnie mozna ustawic dwie pozycje tego krzeselka. Teraz mam w wersji lezacej ale jak maly bedzie wiekszy mozna zmienic na bardziej siedziaca. U nas sie super sprawdza, maly chetnie w niej lezy i moment bujania i zaraz zasypia. Moze Twoja tez ma ta regulacje. Zobacz z tylu na tym siedzisku, u mnie jest taka srubka i jak sie ja wcisnie to przeskakuje na druga dziurke.

Ta na aukcji jest taka ja moja:
http://www.allegro.pl/item323162410_fisher_price_hustawka_morscy_przyjaciele_7184.html

Na zdjeciu z aukcji jest ustawienie siedziska w pozycji pionowej.

A tak buja sie moj maluszek w pozycji lezacej. Moim zdaniem jest OK, wcale to nie jest za pionowo.

Zonkilek witaj. Duzego maluszka urodzilas. Fajnie. Oby tylko ze problemy co macie szybko zniknely. Powodzenia i zdrowka dla maluszka i mamusi.:-):-)

reklama
wow..moja tylko przy jedzeniu..wspolczuje musisz byc silna, ciezko wytrzymac psychicznie ja to mam doly za dolem jak tak sie dzieje i sama jestm wsciekla..czasem normalnie mam dosc..mam ochote wyjsc...ale jednoczesnie wiem ze to ja Mama moge ja uspokoic tylko..

Do góry