reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

anetka super że Madzi sie poprawia:tak:

weronika wózek fajny i mam nadzieje ze uda wam sie w świeta wyruszyć nim na spacerek;-)

magda gratuluje dzielnego synusia:tak: u na szczepienie dokladnie za tydzien;-)

w łodzi zimno jak nie wiem....wieje wiatr i jakos szaro sie zrobilo... wrocilam wlasnie ze spacerku i maly jeszcze spi w wozku na balkonie...:-)

a poza tym smutno bo znow zbliza sie dzien wyjazdu męża...i to juz jutro leci do Brazylii na 6 tygodni:-:)-:)-:)-(

reklama
Hej ale napisalayscie przez jeden dzien :szok:. Sorry jak pomine jakis watek ale duzo tego.

Anetka trzymaj sie dzielnie, napewno Madzia szybciutko wroci do zdrowia. Super ze juz jest z nia lepiej. Oby tak dalej, trzymam kciuki.

Weroniczka co do wozka to ja uwazam ze ta spacerowka co wkleilas link jest dla starszych dzieci. Moim zdaniem w tych wozkach typu parasolka to mozna wozic dzieci wieksze a nie takie co potrafia pospac pare godzin na spacerku. Wozek bardzo fajny ale mi sie wydaje ze dla dziecka w wieku 1-2 latka. Ja teraz jestem za taka wieksza spacerowka w ktorej dziecko mozna pospac ale to moje zdanie. Ja kupilam wozek wielofunkcyjny i jestem zadowolona bo w gondolce na spacerku dziecku jest jednak cieplej w zimie a jak bedzie juz cieplo to zaloze spacerowke i mysle ze troszke maly w niej pojezdzi. Mam w niej wkladke dla mniejszych dzieci ktora sie wyjmuja jak dziecko pogrosnie wiec troszke nam mam nadzieje posluzy.

Stefanka u mnie nie bylo zadnych skutkow ubocznych szczepienia. Moze dlatego ze dostal w jednym ukluciu w udo. Nawet nie bylo zaczerwienienia.

Paula a czemu mialas dwa uklucia?? Taką opcje wybralas. Bo u nas jest wybor. ZA skojarzoną w 2 ukluciach placi sie 100 a za 1 uklucie 160. Teraz tez musisz wybac tą sama opcje, tak nam powiedzieli w przychodni ze jak sie decydujesz juz na jedno uklucie to trzeba takie brac i potem w tych 2 kolejnych razach. Ale ja nie zaluje wyboru. Malutki zniosl szczepienie bez stresowo niemalze, tylko przy ukluciu zaplakal.

Zonkilek z tego ci piszesz to rozumiem ze przy antykoncepcji nie wolni sie w solarium opalac?? Czemu tak jest??. Gin Ci tak powiedzial czy z ulotki Twojej wynika??. Musze mojego zapytac o to bo czasami mi sie zdarza z solarium korzystac, zwlaszcza na poczatku lata.

Ataata to fanie ze Twoja Darusia sie zaczyna juz soba zajmowac i daje mamusi odpoczac.

Viki u mnie tez paskudnie, wieje i pada. Nie smuc sie tak bardzo ze maz jedzie. Zawsze mozesz na forum pogadac ;-);-);-):-). Zobaczysz ze szybciutko zleci ten czas.

U nas przebojem dla Kubusia jest ten luk z zabawkami do lozeczka. Moze ciagle lezec i sie nim bawic. Po prostu go uwielbia. Goraco polecam. LEzy sobie macha lapkami i chwyta za te wiszace rzeczy. Pomalu zaczyna mu juz to dobrze wychodzic i jak zlapie to sobie ciagnie. Nie ma strachu ze sobie krzywde zrobi jak pociagnie bo te zabawki sa na rzep przyczepiane i sa pluszowe wiec nawet jak urwie i sie uderzy to nie bedzie bolalo. A jak gada do tych pluszakow :szok::szok::szok::szok:. A lapkami tak macha ze az huczy i ciagle bujaja sie te zabawki :szok::szok:. Fajny juz jest, taki dorosly sie robi. Ma tez swoje pory snu. Najlepeiej spi od 18 do kapania czy ok 21:30. Potem zjada i idzie do lozeczka, troche sie pobawi (choc czasem ud razu zasypia) i usypia. Kochany synus daje mamusi wieczorem czas dla siebie i tatusia ;-);-):-D:-D.

Weroniczka co do wozka to ja uwazam ze ta spacerowka co wkleilas link jest dla starszych dzieci. Moim zdaniem w tych wozkach typu parasolka to mozna wozic dzieci wieksze a nie takie co potrafia pospac pare godzin na spacerku. Wozek bardzo fajny ale mi sie wydaje ze dla dziecka w wieku 1-2 latka.

Jutrzenka mójh Staś z wózka na dobre zszedł jak miał 14 mies. A jeśli chodzi o ten model to dzwoniłam do producenta i mówi że ten model jak najbardziej nadaję się dla trzymiesięcznego dziecka bo można w nim położyć maleństwo zupełnie na płasko:tak::tak::tak:

Weroniczka skoro sie upewnilas to kup go jak nabardziej. Duzo zalezy od producentow. W mojej spacerowce jest napisane ze dozwolone dla dizeci powyzej 6 m-ca. Ja wiem ze potem dzieci juz nie jezdza tak czesto w wozku ale ja raczej mam na mysli uzyanie wozka jak np idzie sie z dzieckiem na jakis dlugi spacerek i jakby sie zmeczyl to trzeba brac wozek albo na wczasach sie przydaje albo jak sie chce isc gdzie wieczorkiem z malym zeby mial sie w czym przespac. Bo podejrzewam ze takie wieksze dzieciaczki to wszedzie chce same biegac bo sa ciekawe swiata lae czasem wozek trzeba zabrac ze soba. I ja pewnie wtedy zakupie taka spacerowke-paraselke zeby latwa i leeko ja mozna bylo brac.

Ja korzystam z wózka aż do momentu jak dziecko praktycznie dobrze chodzi czyli tak jak ma 14-15 miesięcy. U nas nie jest ruchliwa ulic ponieważ ciura na ciurze i jeszcze jak popada to kompletna chlapa na tej drodze kolo mojego domu . Mieszkamy przy samych górkach i zalewie wiec można powiedzieć ze z dzieckiem mamy gdzie spacerować i starsze mają gdzie się wyszaleć na sanki mam gdzie pójść i pokąpać sie w lato więc nie narzekam na swoją okolice jest zalesiona i spokojna chociaż teraz tu praktycznie dom koło domu to i tak cisza i spokój.:tak::tak:

Tu daje parę fotek mojej okolicy mieszkam od tego miejsca jakieś 100 m

A tu piesek i nasze zabawy nad wodą

podwórko

Spacerki naszymi ulicami tak wyglądają

Troszkę przesadziłam ale jakoś mnie tak wzieło aby dać foty tu ;-)

Jutrzenka nie było innej opcji jeśli chodzi o tą szczepionkę. Pierwszy raz jest na dwa kłucia zamiast trzech, a potem juz tylko jedno na każdym szczepieniu. I całe szczęście bo po pierwszym kłuciu jakoś dała się szybko uspokoic ale po drugim, masakra... No i 18.03 następna wizyta. I znów kłucie. Buuuu.... :no:

Anetko to zalew w Zalesiu górnym?

reklama
Anetka przepiękna okolica:tak:dla dzieciaków jaka frajda ile atrakcji, biegania...:-)Super!:tak:Tylko pozazdrościć.

My jedyne co mamy to park Oliwski 10 min. od domu albo jeszcze morze ale to tylko jak bedzie ciepło:-)

Do góry