reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

I ja sie witam...:-)
Kasia- no to super, ze w brzuszku wszystko gra...:-) To ile wy tych usg macie? W Anglii sa zawsze tylko 2... chyba ze w jakis wyjatkowych okolicznosciach, to jeszcze jedno robia...
Paula- a wracasz do swojego zakladu, czy innego, czy otwierasz cos swojego?Acha, no i co z tym Wroclawiem, na czym wszystko stanelo?

Lece sie ogarnac troche, przysylam slonko potrzebujacym.. i zajrze pozniej... milego dnia....:-)

reklama
alex- u mnie to jest 3 finansowane z NFZ, bo ja nie chodzę prywatnie do gina. Ale w sumie to zależy od przebiegu ciązy:tak::tak:
paula- no łatwo na pewno nie będzie:sorry2:a Łukasz to mimo że praktycznie od czasu gdy miał 4,5 miesiąca poszłam do pracy to nadal czasami mówi "mamo nie jedź do pracy" a mi tak się go szkoda robi:-(

I ja witam.
U mnie dziś dzień pod kątem pieczenia bo jutro Stasiowe urodziny. Właśnie upikła się jedna część tortu wulkanu a teraz w piekarniku piecze się druga.
A przez to pieczenie jestem praktycznie dziś uziemiona bo muszę wszystko dziś porobić bo jutro rano zabieram chłopców do kina. A za oknem bezchmurne niebo i na termometrze 16 stopni.

Ja sobie Paula nie wyobrażam powrotu do pracy. Dla mnie to jakiś koszmar byłby chyba to wszystko ogarnąć:confused::confused:

ciao ciao
my juz po spacerku, Zaki usnal mi w drodze powrotnej taki byl padniety ze nawet nie poczul ze go przenosilam i pampersa mu zakladalam :tak::tak::tak: taki twardziel a tak sie wybawil w piasku ze nie mial sily wrocic do domu:-D:-D:-D

kasiamaj super ze wszystko dobrze z dzidzia :tak::tak::tak:

paula powodzenia dla Julci w przedszkolu i dla ciebie w szukaniu pracy

weroniczka ja poprosze o przepis na tort wylkan ;-);-);-)

uciekam robic warzywa nadziewane miesem mielonym na objadek D uwielbia:tak::tak::tak:

dobry wieczór
my dziś mamy popołudnie latające...:-)-byliśmy u znajomych.
Kuba wniebowzięty -karmił króliki i kury
nawet jednego królika miał na rękach.
ale mu sie podobało.....

Alex-u nas są 3 USG opisowe.(takie gdzie mierzą wszystkie kostki,sprawdzają przepływy...itp.)
u mnie mówił że może trzeba będzie zrobić jeszcze jedno-bo młoda coś większa...i może wcześniej cc by robił.
u mnie jest jeszcze tak że na każdej wizycie i tak widzę dzidzię przez chwilkę bo u mojego gina tętno płodu sprawdza przez aparat do USG.to zawsze mam ten komfort że mogę zobaczyć dzidzię.

czesc

powiem szczerze ze nie wiem co napisac. Jestem jakas wypluta, nie ma kierowiczki naszej wiec ja mam "wladze" ;-)hehehe i mnostwo dodatkowej roboty, w tym milion podpisow do zlozenia.

Po pracy jeszcze zakupy, ciasto musialam zrobic bo u nas jutro znowu imprezka. Tym razem nie my jestesmy gospodarzami ale u nas sie ona odbedzie bo
R brat chce grilla na 3 urodziny corki zrobic a w bloku mieszkaja wiec im teren wynajelismy ;-).
Szwagierka chciala zebym je rafaello zrobila bo w tamtym tygodniu sie na imprezce u nas najesc nie mogla. Nawset w poniedzialek w pracy przychodzila na moje ciasto i mowila ze rafaello jej najlepiej smakuje :tak: to jej zrobilam.
Do tego trawe trzeba ybylo skosic bo przez te deszcze nie dosc ze sie skosic nie dalo to jeszcze urosla po kolana.

Jutro musze jeszcze posprzatac bo jak goscie bede z wc korzystac to musze miec porzadek :-D:-D:-D. Ze szwagierki strony Ci co bede to mie byli u nas wiec bede pewnie zgladac wiec wiecie :-D:-D/

Jeszcze jutro bedziemy musieli im pooc poustawiac stoly, poznosic wszystko (ma byc ponad 20 osob z dziecmi liczac :szok::szok:). Poza tym wiadomo ze jak kawe czy herbate bedzie chciala podac to i ja bede miala co robic :sorry2::sorry2:. Ale coz, przezyjemy :-D:-D

sorry ze ja tylko o sobie ale nie wiem co i komu :sorry2::sorry2:

Alex na dzień dzisiejszy to plany z Wrockiem zawieszone (ufff... :-D) ,a do pracy pójdę gdzieś u nas w mieście... tylko że tu fryzjerów więcej jak spożywczych :-D:-D:-D ale coś poszukam ;-) Tego salonu w którym pracowałam nie ma już dawno bo szefowa wariatka i uciekli od niej współpracownicy :-D A coś swojego? hmmm... opłaty są zrzerające... na razie zaczepię się gdzieś, a potem się zobaczy :-)

Weronika niestety przyjdzie czas że pewnie wrócisz do pracy, nie? :-)

Aga tego sie boję, że będzie prosiła mnie Julcia żebym nie szła do pacy... :zawstydzona/y: ehhh...

Ewe ;-) dzieki :-)

Alex u nas są dwa opisowe- w polowie i na sam koniec ciąży, a tak to co miesiąc miałam robione bo prywatnie chodziłam ;-) A państwowo tylko dwa albo trzy chyba przysługują...

Kasia to Kubuś dziś po ranczu szalał :-)

eee Jutrzenka u Ciebie tylko imprezki i imprezki :-D:-D:-D

Umówiłam się z właścicielką przedszkola na poniedziałek po 15 :-)

Poza tym mam nowy telefon :-D Przeszłam z karty na abonament;-) mała rzecz a cieszy :-D

a nos jaki mam podrapany... ło matko!!! :eek:

Nie smęcę...

Mąż przyjechał to wiecie ;-) :-D trzeba się potulić...

idę pod prysznic i spać bo od 8:00 do 15:00 mam klientki :shocked2::cool2:

Kolorowych snów dla was!!!

hej

ale jestem padnieta, nasprzatalam sie choc i tak na marne bo jak sie przewinie 20 kilka osob przez dom to bedzie wiekszy sajgon niz wczesniej :sorry2:

do tego rano kuba tak mnie z rownowagi wyprowdzil ze szok :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wstal od rana jakis rozdarty, nie mial pieluchy i co 2 min mowil ze siku, szlismy na gore na duzy kibelek a on ze nie chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i tak ze 100 razy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Na maly tez nie na foke nie. Ale mowil ze chce dopoki nie przyszlam mu zdjac majtek. Wtedy juz nie chcial. Do tego wyl, wyl wyl wyl :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Wreszcie zasikal pol podlogi w kuchni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Tak mnie zapienil ze myslaam ze wybuchne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nie wiem co w niego wstapilo, nic mi nie dal zrobic bo co chwile mowil ze siku a jak przychodzilam to juz nie chcial.
W koncu [poszedl do lozka przed 12 i byl spokoj.

Mowie Wam ja nie mam cierpliwosci do tego jego sikania, az mnie roznosi jak on mnie tak w konia robi, Jakos czarno widze to jego uczenie sie. Najgorsze ze nie moge mu odmowic pojscia siku bo jak naprawde bedzie chcial to co wtedy.

Zaraz przyjada organizatorzy grila urodzinego ustawiac wszystko. Ja musze sie wykapac i ogarnac ogolnie.

Paula to pracowity dzien sie czeka. Pochwal sie jaki masz telefonik :tak::tak:. A to przedszkole to prywatne, drogo bedziecie placic???
Co do imprez to u nas okres kwieciec-maj-czerwiec obfituje w okazje do imprezowania (imieniny moje, R i kilku bliskich urodziny R chrzesnicy, nasza rocznia slubu). Takze jak mus to mus :-D:-D:-D

ide pod prysznic bo zaraz przyjada

ciao ciao

u nas pieknej pogody ciag dalszy, bylismy dzis rano na spacerku, kupilam sobie chodniczek do kuchni taki pod zlew i kuchenke 2 metry dlugi, Zaki mi pomagal wybrac :tak::tak::tak:

dzis na obiadokolacje bedzie pizza (tzn. tak na prawde to beda 3 bo zawsze mi tyle wychodzi) a teraz zabieram sie za ciasto bedzie metrowiec jakos tak mnie naszlo

udanego popoludnia sobotniego zycze

pozdrawiam

reklama
hej! co porabiacie? :-D

moi właśnie wrócili ze spacerku, ja smażyłam, sprzątałam
rano byliśmy u teściów na wsi i mała porządki na grządkach babci robiła :-D
i tak się dotleniliśmy kopalnianym powietrzem, że nas zmuliło i musieliśmy się przespać :szok:
gmina kleszczów rewelacja! plac zabaw taki, ze u nas nie ma a dzieci zero :szok: bo to wieś jest ;-) w końcu druga najbogatsza gmina w polsce

zapomniałam napisać, że jak byliśmy w ikei, jak wracaliśmy, t. wziął małą na ręce w parkingu podziemnym i niósł do samochodu bo paszczak nie chciał wleźć i uciekał
mała zaczęła się drzeć: pomocy! pomocy!
normalnie jakbyśmy dziecko porywali :szok: :-D

albo

leżymy sobie wczoraj rano po przebudzeniu w łóżku i kinia swoim zwyczajem puszcza pierdzioszki ;-)
mówię do niej: kocham ten twój pierdzioszek, jest taki fajny!
a kinia: i kololowy! :eek: :-D :-D :-D

miłego wieczorku!

jutrzenka przyjdzie z dnia na dzień! nie denerwuj się! wspomnisz jeszcze słowa cioci katy :-)
pewnie już imprezujesz ;-)
ewe a ty robisz prawdziwą włoską pizzę? ;-) jadłam taką w rzymie i mnie zaskoczyła :-D
paula do mnie wydzwaniają i proponują oferty :wściekła/y: zapytałam babę na początku rozmowy czy ta jej super oferta wymaga podpisania umowy i było tak, ale...! i koniec rozmowy :-D osobiście mam nakartę i mi wystarcza. nie lubię się związywać papierkami ;-) choć rozumiem, że tu była korzystna oferta ze względu na telefon
weroniczka najsłodszego dla stasia! :*
kasia super, że z małą ok!

Ostatnia edycja:
Do góry