reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

mi polozna mowila ze dziecko tego nie czuje...ale wyglad tego kikuta...
boje sie tego nejbardziej zebym mu krzywdy nie zrobila..ja pamietam ze moja siostra miala caly czas zaklejony ale ona miala jakas przepukline w tym i jej to sklejala mama tak mocno plastrem....
NO wlansie ja sie boje tego kikuta i ze to boli albo ze cos naderwe - itp !

Ja zaklejalam tez pepek malego wciskalam do srodka i plaster ! MOj maly mial przepukline pepkowa bardzo duza taka bombke mial na wieszchu zamiast pepek w srodku ,a jak plakal to jeszcze bardziej roslo !!! tragedia ! ale jakos podolalam :)

reklama

Ja zaklejalam tez pepek malego wciskalam do srodka i plaster ! MOj maly mial przepukline pepkowa bardzo duza taka bombke mial na wieszchu zamiast pepek w srodku ,a jak plakal to jeszcze bardziej roslo !!! tragedia ! ale jakos podolalam :)
bidula...
dlugo Ci zajelo nauczenie sie o co mu chodzi i rozpoznawanie rodzaju placzu??;-)

Chociaż jedno czego się nie boję:p moja bratowa ma 19 lat i 4 miesiace temu urodzila Kacperka. Na poczatku ja bylam bardziej przerazona czy ona sobie poradzi itd.. jak sie okazalo jest bardzo bystra i sprytna. Wcale ten pepuszek to nie jest takie straszne:) Pokazywała mi jak to robi i na Kacperku w ogóle to wrażenia nie robiło. Pilnowała tylko by podczas kapieli go nie zamoczyc i patyczkiem do uszu smarowala okolice pepuszka spirytusem 70%. Maluszkowi kikut w polowie odpadl po 2 tyg. a pozniej jak byla z nim na szczepieniu to na badaniu przed pani doktor sama go chwycila i odczepila bo juz sie nadawal do ucuniecia. Ona nawet nie zaklejala tego pepuszka plastrem, bo to podobno nie boli. Co do przepukliny to fakt jest taki ze jest gorzej wiem po sobie bo sama mam przepukline pępkową i jak boli to naprawdę nie miło.

Jestem znowu po paru dniach przerwy. mam kilka minut, więc nawet nie próbuję nadgonić. Pozdrawiam wszystkich, mam nadzieję, że i mamusie i maleństwa czują się dobrze.
Ja wczoraj miałam wizytę, ginka stwierdziła, ze wszystko OK, nadal liczyć ruchy między 8 a 9 rano (kiedyś tam spytałam czemu akurat wtedy - ponoc jakas metoda Marshalla czy cuś i akurat wtedy liczyć trzeba, więc liczę. Wczoraj zapytałam co zrobić teraz, bo zmiana czasu, a nie sądzę żeby dzidzia miała tą świadomość- dobrze że zapytałam z uśmiechem, bo popatrzyła wzrokiem zabójczym na mnie :-D).
Do oirentacyjnego TP już liczba dni zaczynająca się od 3... :szok:

A odnośnie pępka - na szkole mówili, żeby nie zakrywać, odkażać spityrusem 70% i trzymać na powietrzu, zaginać pampersa, żeby nie przykrywał itd.
Nie wiem, jak to robić zimą, ale tak mówili.

Witam sie z rana jakos zle spałam ale mnie wszystkie mięśnie bola ehhh ALE JAK JA KOCHAM PIĄTKI zaczynamy dzis 33 tydzien :D:D jupiii no nic lece cosik was nadrobic :-)

z tym pempuszkiem to mi mama powiedziala ze bedzie miala to na oku i najwazniejsze zeby nie zamoczyc przy kapieli i przemywac spirytusem /ja sobie gaziki leko kupilam sa fajne do pempuszka/
a ja dzis znowu jakas roztrzesiona jestem ... nie wiem czy to przez pogode czy cos ale jakos nie za dobrze sie czuje ... serce mi kolacze, zle mi sie oddycha ...

a ciekawe czemu kazali liczyc ruchy miedzy 8 a 9 ... moja mala wtedy bierze przyklad z mamusi i sobie zwyczajnie spi !!

Serwus!

Ja wczoraj się nie ozdzywałam bo miałam ''wizytację'' teściów, o dziwo zachowywali sie dobrze. Zrobiłam ''żarcie'' (nie mogłam się doczekac kiedy sobie pojadą:/) . Zwrócili Nam za wózek 1800,- nie było o czym z Nimi bardzo rozmawiac, nic co z dzieckiem związane typu: wózek , łóżeczko itd. ich nie obchodziło zbytnio :no: Znowu marudzili o tym bysmy wrócili mieszkać z Nimi, że tu ciasnota i w ogóle ....czyli nic nowego :tak:

Ok dziewuszki piszcie tu z rozsądkiem a ja idę w domku posprzątać w tym czasie brat przyszedł posępić kompa boi chce w jakieś tam nowe gry pograć hehe także jak wróce mam nadzieję że w oczach mi się nie przewróci:)

reklama
Do góry