• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2009

gripex jest bardzo mocny, moze lepiej paracetamol?
mi lekarka polecila paracetamol, troche sie balam brac ale slyszalam, ze lepiej leczyc niz ciagnac przeziebisko no i faktycznie wyleczylam a nic sie nie dzialo zlego

reklama
A moja Niunia juz tak dlugo nie byla wazona, ze masakra-od 23 tyg ale do srody wytrzmamy:tak::tak::tak: Podejrzewam, ze kolo 1500 bedzie na liczniku!!

Moja tez dawno temu:tak:bo chyba w 22 tygodniu:tak:tak to tylko gin sprawdza czy wsio ok.Teraz w pietek mam miec usg szczegulowe wiec napewno sie dowiem:tak:tez sie nie moge doczekac:-)

Ech....mnie też niestety nikt:no:

Już pisałyśmy kiedyś o tych pieluchach...są na prawdę super ale pierwszy rozmiar jest dopiero po pampersach new born! Chodzi mi o to że najmniejsze dady są za duże dla noworodków..przynajmniej wg mnie! Są 4 rozmiary i ja przy Hani miałam problem między 3 a 4...tzn 3 była za mała a 4 za duża..i wróciłam do pampersów...a jak trochę podrosła i chciałam znów dawać dady to się na nie uczuliła:no: Teraz jak już zacznę dawać dady to nie zmienię na żadne inne:-) Pampki kosztują ok 50 zł a dady 30!

Moja corcia nie mogla nosic tych biedronkowych:no:co jej kupilam i zalozylam to po jakims czasie dupsko odparzone miala:-(wiec nie bylo wyjscia i uzywalam pampersow.

No jasne, że waga urodzeniowa nie ma znaczenia. Np mój synek urodził się 3100 g i 52 długosci a jako trzylatek jest na siatce centylowej pięciolatków:tak: ma 108 cm i 21 kg waży.
Po narodzinach bardzo szybko przybierał na wadze:tak:
Dla porównania koleżanka w tym samym czasie urodziła Synka ponad4 kg a teraz małe z niego chudziutkie dzieciątko:-(

Moja cora urodzila sie i miala 3340 g i 56 dluga:tak:teraz ma 104 cm i jakies 21 kilo.

Jak nigdy nie podrażniało mi pod pachami po depilacji tak od paru tygodni jak się golę to normalnie szczypi i jest zaczerwienione. Nie mocno, ale jest. Okropność.

Ja mam tak od samego poczatku ciazy i to nie tylko pod pachami:-(:wściekła/y:

Witam mamuśki!

Mało się udzielałam w weekend, bo czułam się fatalnie, nie tylko psychicznie, ale i fizycznie. Miałam momentami wrażenie, że mi dzidziuś wychodzi ;/ No i wrażenie nie było jednak mylne, dziś wizyta u gina. No i ginka zaniepokojona mocno, bo mowi, ze szyjki to wg niej juz praktycznie prawie nie mam. Jutro usg na gwałt mi umówiła, żeby potwierdzić jak jest źle ;/
Oprócz tego usłyszałam, że jak skończy się na konieczności leżenie to będzie najlepsza opcja. Karol chce już wyjść, no patrzcie co za grubasek uparciuszek!Teraz leżymy z mężem i próbujemy mu przetłumaczyć, że u mamy w brzuchu najlepiej i że ma zostać tam jeszcze troche.
Pocieszające jest to, że znikneła mi anemia (juhuu - picie soków z marchewki i buraka jednak pomaga!) i oprócz bakterii w moczu wyniki mam idealne i perfekcyjne.
No więc do jutra plackiem leżę i zabieram się do zamawiania wyprawki , w końcu nic praktycznie na obecną chwilę nie mamy;/ Aż strach pomyśleć co by było gdyby Lolek faktycznie zechciał wcześniej wyskoczyć.

Lez kochana i sie nie wyglupiaj:tak:dzidzia jeszcze musi posiedziec;-)

Ale jest przesłodki:-)

Trzymamy za wszystkie kciuki:tak:

O boziu następna:szok: Zaciskać dziewczyny nogi bo dopiero pażdziernik!!!!

A mi dzisiaj w aptece babka dała na przeziebienie gripex! Powiedziała że w 8 miesiącu już można brać....choć w ulotce pisze że nie:baffled: Mam brać?

Jak bylam ostatnio u lekarza to powiedziala ze w zadnym wypadku Gripeksu mam nie zazywac:no:

ANTEK slicznie wygladal ale nie mial czasami zóltaczki?Taki jakis zóltawy mi sie wydaje?!

A mi przyszla tez dzisiaj przesylka:tak:spodnie ciazowe,kupilam uzywane H&M za 50 zł:tak:i powiem wam ze sa calkiem fajne:tak:
Niedawno wrocilam z miasta,bylam puscic przelew,zamówilam sobie sweterek:tak:

GRIPEX - ''Po drugie bez recepty można kupić wiele preparatów łączących paracetamol z innymi lekami. Te preparaty to choćby Antidol, Cefalgin, Coldrex, Fervex, Gripex i wiele innych. Takich łączonych preparatów powinno się unikać w ciąży.''

źródło: Poruszyć Świat: Leki a ciąża - przegląd ; RSZ, Reumatoidalne Zapalenie Stawów

Te leki w/w mają wpływ odstawienny czyli póki przyjmujesz jest O.K, ale stan zdrowia pogarsza się po ich zaprzestaniu przyjmowania, o szkodliwości dla dziecka nie wspomnę.

To tak jak leczyć anginę amfetaminą.

BTW. ciekawy art. o lekach które można/ nie można stosować w ciąży :)

Lasencje dzisiaj miałam ciężki dzień :-(
Byłam u mojego gina i powiedział, że rozwarcie niestety postępuje, powolutku, ale jednak :-(
Szanse na donoszenie do chociaż 37 tygodnia są 'żadne"
Nie powiem jak skomentował, że wypuścili mnie ze szpitala i cóż jeszcze. Acha dał skierowanie na oddział.
Masakra poprostu :-(
Nie wiem co dalej będzie naprawdę. Mam skórcze cały czas a dzidzia jeszcze taka malutka :-(

Nic nie wiem nie chce myśleć i wogóle jeszcze miałam cyrk z hematologiem ale to już jutro wam napiszę:-(

Mam dość wszystkiego po prostu

Byłam u mojego gina i powiedział, że rozwarcie niestety postępuje, powolutku, ale jednak :-(
Nie powiem jak skomentował, że wypuścili mnie ze szpitala i cóż jeszcze. Acha dał skierowanie na oddział.
Nie wiem co dalej będzie naprawdę. Mam skórcze cały czas a dzidzia jeszcze taka malutka :-(

Nic nie wiem nie chce myśleć i wogóle jeszcze miałam cyrk z hematologiem ale to już jutro wam napiszę:-(

Współczuję:-(
co się z nami dzieje dziewczyny...

No nie nastepna:-(jejciu sluchaj sie lekarza i nie lekcewasz tego co on mowi:no:my tu bedziemy sie mocno modlic zeby juz zadna z Grudniuwek nie skonczyla tak jak Jutka:tak:jeszcze nie czas na nasze maluszki:no:

Wiecie co jak czytam co sie dzieje u was to mam takiego pietra przed wizyta w czwartek ze szok:-(tez sie boje o swoje rozwarcie:-(

Oj Kochane, co się dzieje, toż dopiero październik a sytuacja na linii frontu zaognia się. :szok::szok::szok:
Proszę nie panikujcie, spokój, spokój i jeszcze raz spokój oraz leżenie plackiem to najlepsze lekarstwo- tak mawiają moje starsze doświadczone i leżące z trójką dzieci koleżanki.
Moja koleżanka , psycholog, kiedyś była położna a teraz dr czy hab z psychologii które zajmuje się kobietami w ciąży - cały czas powtarza, że to wszystko jest w naszej głowie- MYŚLCIE POZYTYWNIE- a nie w kółko czytacie i gadacie i rozmyślacie o najgorszych przypadkach :tak::tak::tak::tak:

reklama

Ajajaj......... nóżki ściskaj. Cholera musi być dobrze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry