reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

ja często do rossmana zaglądam, mają dużo promocji na bobaskowe rzeczy, no i te skarpetki z grzechotkami dla niemowlaków, bomba! /niestety nie we wszystkich są, u mnie w jarosławiu sa dla takich dzieciaków kilkuletnich, ale mama na śląsku wyczaiła dla niemowlaka, fantastyczne są! kupiłam jakiś tam płyn niby do całego ciałka i włosków, ale nie wiedzę żadnego atestu, to się sama w nim będę kąpać :] a małemy własnie jakąś nivee zakupie. Super kremik jest z nivei baby, intensive care chyba czy jakoś tak, sama go używam :p takia jasno niebieska tubka stojąca, nie jest tłusty, doskonale nawilża, super polecam. Dla maluchów też na zimę będzie chyba dobry

reklama
ale ciaza wciac jest ciaza nie donoszona ! i dzieci urodzone jeszcze w 36 tyg sa uznawane za wczesniaki !
ciaza donoszona to 38 tydzien! wiec spokojna to badz jak donosisz ciaze ,bo rodzic wczesniaka to nic fajnego !
No ja bym tak chciała od 38tc, ale ode mnie to i tak niewiele zależy. Mimo wszystko jestem dobrej myśli:tak:

masz racje...
moj tez ostatni raz dotykal motoru i powiedzialam ze jak jeszcz raz wsiadzie to pakuje siebie i dziecko i wyprrowadzam sie...

ehhh nawet wole sobie nie przypominac jak go zobaczylam na tej izbie przyjec jeszcze nie opatrzonego i niepamietajacego nic...myslal ze jest zima 2003...
Niezły zanik.. Mój w zeszłe lato miał skuter, ale szybko mu przeszła ta pasja i sprzedał skutera swojemu bratu.

Aha, i z tą grupą krwi to wszyscy lekarze mi powtarzają, że zawsze mam mieć ją przy sobie i zabrać z dokumentami do porodu. Na chłopski rozum to ja muszę mieć ten papierek, bo los może sprawić, że będę rodziła w innym szpitalu niż planuję, a to dokument niezbędny. Gdyby coś się złego działo, ponowne oznaczenie trochę trwa, a żaden lekarz mężowi na słowo nie uwierzy jaką mam grupę. Zresztą on zapewne nie wie :-)

kura.. a mnie nie bada. Co za chłop?! może mu żona nie pozwala hahaha :p

hehe a mojej mąż ;/;/;/ no juz nie uwazam ja za moja tylko jeszcze 1 raz do niej pojde........a w sumie pomyslalam ze macie racje ze nie jest za pozno chociazby z tego wzgledu ze pozniej w pologiu tez trzeba gdzies chodzic i sie dowiadywac czy wszystko sie dobrze goi no i miec jakas w razie problemow .........

Maluchom kupujecie aspirator np Fida, Marimar itp czy gruszkę z elastyczną końcówką?

Ja mam również Gruszke Canpola //////

ja często do rossmana zaglądam, mają dużo promocji na bobaskowe rzeczy, no i te skarpetki z grzechotkami dla niemowlaków, bomba! /niestety nie we wszystkich są, u mnie w jarosławiu sa dla takich dzieciaków kilkuletnich, ale mama na śląsku wyczaiła dla niemowlaka, fantastyczne są! kupiłam jakiś tam płyn niby do całego ciałka i włosków, ale nie wiedzę żadnego atestu, to się sama w nim będę kąpać :] a małemy własnie jakąś nivee zakupie. Super kremik jest z nivei baby, intensive care chyba czy jakoś tak, sama go używam :p takia jasno niebieska tubka stojąca, nie jest tłusty, doskonale nawilża, super polecam. Dla maluchów też na zimę będzie chyba dobry

ooo tak juz kiedys pisałysmy o tych skarpetkach sa super......

reklama
Witam kobitki! :)
To leżenie chyba serio było konieczne, bo dziś pierwszy raz spałam w miare w nocy od dobrych parunastu dni, jak na obecną chwilę o ile nie wstaje z wyra to brzuszek jest miękki a malec bardzo ruchliwy :-) Dziś 14.30 USG zobaczymy co słychać u szyjki, jestem dobrej myśli!:)

a tak z innej beczki.. jak u was wizyta u gina wygląda ?? chodzicie priv czy państwowo ?
bo kurde mój gin to tylko mi robi usg, waży mnie i mierzy ciśnienie, ew. jakieś piguły przepisze. I NIC, żadnego badania!! ? w sierpniu byłam w szpitalu, miałam skróconą szyjkę, niby przeszło później ale on tego nie sprawdził.. a wydaje mi się że mam ją dalej skróconą bo niestety się nie oszczędzam..nie leżę w ciągu dnia, stoje przy garach, sprzątam po remontach, noszę kilka wiader z wodą na dzień itp..a takie rzeczzy właśnie chyba skracają mi tą szyjkę :/
jak to u was jest ?

Uważaj z tym lataniem, bo ja malowałam, sprzątałam i wszystko robiłam a teraz plackiem leżeć :-(

U mnie wizyta zupełnie inaczej, najpierw idę do gabinetu obok do położnej, ona robi pomiary ciśnienia wagi, wpisuje wyniki badań do książeczki ciążowej, porównuje z poprzednimi, pogada jeszcze troche, jak sie czuję, czy coś chcę dziś wiedzieć ciekawego itd itp. Potem dopiero do ginki i ta najpierw patrzy na wyniki, komentuje, potem sadza mnie na fotel, bada wewnętrznie, zewnętrznie, serducha słucha. Potem znów siadamy i uzgadniamy co dalej :-) Skierowania mam na każdej wizycie, i to bez żałowania, ale robie wszystko prywatnie, więc nie ma się co dziwić. Ogólnie jestem traktowana jak człowiek i nikt nie żałuje na mnie czasu. Jednak warto płacić....

Do góry