aga6671
Mama Hani i Tomka
Dzięki, właśnie czekałam na posta kogos kto ma już 2 dzieciA śpicie wszyscy w jednym pokoju, czy Hania osobno?A Hania nie przeszkadzała braciszkowi jak był malutki np w spaniu?
No tak wyszło że wszyscy spimy w jednej sypialni! He he i na początku to prędzej Tomek przeszkadzał w spaniu Hani..ale po dosłownie kilku dniach przestała reagować na jego płacz! Jedynie naprawde ciężkie dni zdażają się jak jedno z dzieci..lub nie daj Boże oboje są chorzy
I najważniejsze ze albo w tym wieku dzieci nie reagują jeszcze zazdrością o nowe rodzeństwo..albo ja tak mądrze dzieliłam czas między nich hi hi
A śpicie wszyscy w jednym pokoju, czy Hania osobno?A Hania nie przeszkadzała braciszkowi jak był malutki np w spaniu?
Będzie mieć więcej powietrza i więcej miejsca na podłodze do ćwiczeń.

Moja kuzynka ma 3 dzieci w odstepach co 4 lata i pierwsza córka dobrzez zniosła pojawienie się braciszka, nie była zazdrosna tylko przez pierwsze noce posikiwała w łóżko ale to pewnie był objaw stresu, nowej sytuacji, a jak pojawił się 3 dzidzuś to synek był tak zazdrosny że szok, mówił na małego TO Dziecko, czemu mamo zajmujesz się TYM dzieckiem itp ale teraz najmłodszy ma prawie 2 lata i już wszyscy są zgranym rodzeństwem
Ale przyjdzie czas będzie rada jak mawia moja babcia