my chrzciny będziemy robić dopiero jak będzie ciepło... z Dominiką też tak robiliśmy
i chciałabym w lokalu, ale to się jeszcze okaże
co do szkoły rodzenia to ja co prawda nie chodziłam, ale moje koleżanki nic z niej nie wyniosły.. dużo osób idzie tam żeby nauczyć się oddychania podczas porodu, a tak na prawde podobno wszystko się zapomina gdy jest poród i to organizm dyktuje co masz robić i położna która jest przy tobie

tak samo nie powinno się łączyć kawy z mlekiem bo kazeina która znajduje się w mleku ścina się (a kazeina to surowiec do produkcji kleju
).. no i ta kazeina "klei" w naszym organizmie naczynia krwionośne, kamienie w nerkach i inne cuda, a niestrawione "części" mleka osiadają w tkankach i ścięgnach jako śluz ;-)
tak samo nie można pić mocnej herbaty z cytryną.. czy smażenie ryb morskich na oleju kukurydzianym albo słonecznikowym może przyśpieszyć starzenie ;-)
ale przycwaniakowałam co?
;-) ale to z racji tego że jestem edukatorem zdrowia i mogłabym sobie klepać tu o takich rzeczach godzinami 
co do szkoły rodzenia to ja co prawda nie chodziłam, ale moje koleżanki nic z niej nie wyniosły.. dużo osób idzie tam żeby nauczyć się oddychania podczas porodu, a tak na prawde podobno wszystko się zapomina gdy jest poród i to organizm dyktuje co masz robić i położna która jest przy tobie
tak jest ;-) ogórek zawiera taki enzym który niszczy witamine C która jest w pomidorkuA tak na marginesie to gdzieś wyczytałam że nie powinno się ani w sałatkach ani na kanapce łączyć pomidora i ogórka bo jedno nie pozwala wchłaniać jakiejś witaminy z drugiego;-) ale więcej nie pamiętam:-)

tak samo nie powinno się łączyć kawy z mlekiem bo kazeina która znajduje się w mleku ścina się (a kazeina to surowiec do produkcji kleju

tak samo nie można pić mocnej herbaty z cytryną.. czy smażenie ryb morskich na oleju kukurydzianym albo słonecznikowym może przyśpieszyć starzenie ;-)
ale przycwaniakowałam co?