reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

O kurcze:-:)-( Ale musi być dobrze, nie ma co tamto. Cholera wiecie ja im jestem w późniejszej fazie ciąży tym bardziej się boję. Gdzie jest ta granica gdzie na prawdę można odetchnąć i wiedzieć, że nic nie grozi? Pewnie po porodzie i to nie od razu. Potem są inne problemy, mamusie nasłu****ą oddechu dzieci, itp.

Kochana, my nie możemy się bać... wiesz, kobiety w ciąży bez problemów czekają na szczęśliwe rozwiązanie... ja czekam na wieści od córeczki, że żyje, rusza się... ze bije jej serduszko. nie myślę jak to będzie po porodzie... myślę, jak to będzie jutro... i czy jutro w ogóle będzie...

w ciąży chyba nigdy tak na prawdę nie odetchniesz... po porodzie tym bardziej. już na zawsze będziesz związana z Martynką, będziesz się o nią martwić, dbać o jej bezpieczeństwo. już takie są mamy :tak:

reklama
Mea - kurcze, chyba krzywdy mi zrobić nie chcieli. Ogólnie to usg było bardzo szybkie i młodego nie było widać wogóle. Na zdjęciu też sama szyjka była.

przez dopochwowe można na tym etapie dokładnie obejrzeć szyjke czy sie skraca itp-przez brzuszne się tego nie robi. Z tego co wiem to czy przez brzuch czy którędy indziej - to są te same ultra fale. Dopochwowe jest bardziej dokładne.

przez dopochwowe można na tym etapie dokładnie obejrzeć szyjke czy sie skraca itp-przez brzuszne się tego nie robi. Z tego co wiem to czy przez brzuch czy którędy indziej - to są te same ultra fale. Dopochwowe jest bardziej dokładne.

chwal się USG! potwierdzona płeć? dzidzia zdrowa? :-)

byłam dziś na tym 4d w Przemyślu. Doktorek fantastyczny, taki zyciowy i wesoły. Chyba z pół godziny mi tam wszystko mierzył, ważył i sprawdzał. Dostałam opis że wszystko okej, i tam parametry brzuszka, kości, głowy, itp itd... jakie jest łożysko, czy może sie stać przodującym, ile jest płynu owodniow., jaka pępowina bla bla bla :] najpierw zrobił 2d żeby zobaczyć w moim przypadku siusiaka :))))) i później przełączył na 4d - tylko że u mnie jest łożysko własnie na przedniej ścianie no i ciężko było bo mały sie przytulał głową do łożyska i widac było jakby miał dziure w głowie :) kazał mi chwile pochodzić, porobić przysiady albo coś hehe żeby sie mały ruszył jakoś inaczej, no i troche sie przestawił, nagrał mi 9 filmików, na jednym coś tam mlaska, ręke podnosi i robi fajne miny :))) dostałam płytke ze zdjęciami i z filmikami, za wszystko zapłaciłam 150 zeta /za wizyte płace 80zł/
Podobno w Przemyślu jest najtaniej /lekarzyk mówił że w Polsce chyba nie ma taniej, i że miał pacjentki z Warszawy itp - pewnie ktoś przy okazji sobie zrobił :p
ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo pytałam faceta o wszystko, i na wszystko mi odpowiadał, i mówił dużo rzeczy od siebie :]

:))

Załączniki

• -)))_2.jpg
    -)))_2.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 42
Madzia, no to super, cieszę się, że wszystko gra:tak:
no i słodki mężczyzna Ci rośnie w brzuszku...
a ja, chyba jednak wybiorę ten Przemyśl (bo co do Rzeszowa, to różne opinie słyszałam...)

Madzia, no to super, cieszę się, że wszystko gra:tak:
no i słodki mężczyzna Ci rośnie w brzuszku...
a ja, chyba jednak wybiorę ten Przemyśl (bo co do Rzeszowa, to różne opinie słyszałam...)

dziękuję za miłe słowa :)) ja też się cieszę że wszystko okej!
chociaż coś mnie od południa pobolewa brzuszek, już jedną nospe wziełam /i to forte, ale już przestała działać/
no nic, trzeba iść do łóżka i robić relax :)

reklama
troche ponadrabialam :)

Kurcze to moj maz chyba jakis inny jest !!!! Bo on zawsze swoje brudy wrzuci do kosza na pranieeeeeeeee :szok:.

moj wrzuca nawet moje brudy !!!! a jak obrywwam jak okruszkow nie posprzatam z baltu !!!! kuz i wiater !!

A mój takie gazetki czyta bardzo chętnie razem ze mną:tak:

moj tez zwlaszcza strony dla tatusiow :D

oj baby baby wy to sie ciagle denerwjecie i wasze malenstwa potem biedne zdenerwowane sa ... dajcie troche na luz !!!

Georgina ja nosze soczewki i to latem dosc czesto i mam te zwykle miesieczne ... nie mam z nimi najmniejszych klopotow !!

ja tylko powtarzam po lekarzu a cos w tym musi byc bo 2 mi taki tekst rzucilo niezaleznie od siebie ...

Do góry