reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ja mojego baczka karmilam 6 miesiecy samym cyckiem. Jak go urodzilam bylam w klasie maturalnej i musialam co jakis czas poleciec do szkoly. Sciagalam pokarm do buteleczek i mama go karmila moim mleczkiem. Na przerwie w kiblu musialam sie wydoic bo mnie mleko zalewalo :) (i to bez zadnego laktatora). Wracalam do domku i znow do cyca. Butelka i cyc na zmiane ale tylko z moim pokarmem. I nie bylo problemu. Nie zrezygnowal z cycka po wyprobowaniu smoka z butelki :). Po pol roku postanowilam wprowadzic papki owocowe bo to juz czas na cos wiecej. I wiecie co? Jak poczul lyzeczke z jabluszkiem a potem podalam cyca to wystawil jezyk i spojrzal na mnie jakby chcial powiedziec "zdurnialas? sama sobie mietol to bezsmakowe mleko a mi daj cos konkretnego na lyzce " :-). I tak zakonczyla sie przygoda z karmieniem piersia.
6 miesiecy i zadnego dokarmiania. Rosl zdrowo i przybieral prawidlowo na wadze. Glodny nie byl.
Nie sluchajcie rad zadnych cioc czy kolezanek. Jak macie ochote to karmcie butla a jak nie to cycem - wasze dziecko - wasza sprawa. A to czy sie dziecko najada czy nie samo zycie pokaze.

Otóż to!

Swoją drogą, nieźle miałas :tak: podziw

reklama
Ja mojego baczka karmilam 6 miesiecy samym cyckiem. Jak go urodzilam bylam w klasie maturalnej i musialam co jakis czas poleciec do szkoly. Sciagalam pokarm do buteleczek i mama go karmila moim mleczkiem. Na przerwie w kiblu musialam sie wydoic bo mnie mleko zalewalo :) (i to bez zadnego laktatora). Wracalam do domku i znow do cyca. Butelka i cyc na zmiane ale tylko z moim pokarmem. I nie bylo problemu. Nie zrezygnowal z cycka po wyprobowaniu smoka z butelki :). Po pol roku postanowilam wprowadzic papki owocowe bo to juz czas na cos wiecej. I wiecie co? Jak poczul lyzeczke z jabluszkiem a potem podalam cyca to wystawil jezyk i spojrzal na mnie jakby chcial powiedziec "zdurnialas? sama sobie mietol to bezsmakowe mleko a mi daj cos konkretnego na lyzce " :-). I tak zakonczyla sie przygoda z karmieniem piersia.
6 miesiecy i zadnego dokarmiania. Rosl zdrowo i przybieral prawidlowo na wadze. Glodny nie byl.
Nie sluchajcie rad zadnych cioc czy kolezanek. Jak macie ochote to karmcie butla a jak nie to cycem - wasze dziecko - wasza sprawa. A to czy sie dziecko najada czy nie samo zycie pokaze.

Ja Hanię karmiłam 14 miesięcy choć ostatnie miesiące to tylko w nocy:-) A butelki nie chciała nawet z moim mlekiem:szok: Był ryk rzyganie i nie dało się! Ile ja się nakombinowałam żeby ją do smoczka przekonać jak zaczęła kciuka ssać:no: I co? az go wzięła a na następny dzięń znów płacz! Więc zrezygnowałam ze smoczka a ssać kciuk też sama przestała po miesiącu:no:

Kurna od 2 dni czuję jakby mi miało brzuch rozerwać:szok:
Jakby mały miał tam za mało miejsca!
A w jednym miejscu koło pępka jak wypcha dupkę to boli że szok:szok::crazy:

Ja widzę na pierwszej stronie wszystkie a na 2 już nie!

Ostatnia edycja:
Kurna od 2 dni czuję jakby mi miało brzuch rozerwać:szok:
Jakby mały miał tam za mało miejsca!
A w jednym miejscu koło pępka jak wypcha dupkę to boli że szok:szok::crazy:

he he ja prawie od poczatku ciązy przy każdej wizycie biadole mojemu lekarzowi czy oby ja tam za mało miejsca nie mam a on sie tylko smieje ze mnie :-D

po 30 tygodniu to już chyba co 2 tyg musi byc wizyta..
z reszta nie mówię zobaczymy co mi gin powie :)
ale moja mała szaleje ..mój brzuch to teraz coraz dziwniej wyglada.. bo raz sie wypnie cos tu raz tu.. :-D
normanie co 4 tygonie, po 30 tc jak jest wszytsko ok to co 2tygodnie...na kazda wizyte komplet badan...tak przynajmniej ja mam i lekarz mi mówił,że taki jest standart przy opiece nad ciezarna jak sie nic nie dzieje...jak mialam bakterie w moczu to co chwile badania robilam ,bo to grozne jest ,wiec trzeba czesto kontrolowac...

moja Gabrycha też szaleje ...normalnie mam wrazenie,że jak mi przywali to dziure w brzuchu zrobi ;-)

normanie co 4 tygonie, po 30 tc jak jest wszytsko ok to co 2tygodnie...na kazda wizyte komplet badan...tak przynajmniej ja mam i lekarz mi mówił,że taki jest standart przy opiece nad ciezarna jak sie nic nie dzieje...jak mialam bakterie w moczu to co chwile badania robilam ,bo to grozne jest ,wiec trzeba czesto kontrolowac...

moja Gabrycha też szaleje ...normalnie mam wrazenie,że jak mi przywali to dziure w brzuchu zrobi ;-)

nO a ja nadal mam co 4 tygodnie...
Alan ostatnio wali jak głupek:-D Może dlatego, że na studia wróciłam i się na wykładach nasłucha tych głupot, to kopie z nudów. Czasami aż trudno notatki robić:laugh2:

I dotarłam do końca :-D

Dziękuję :-) O wiele lepiej :-)

akozka - kochana podeslalam ci wiadomosc z fotkami coreczek jutki :)

Dostałam, dzięki :-)

ja zaluje ze moj lekarz nie podaje mi wagi malenstwa tylko same wymiary ...

Ja nawet wymiarów nie znam...

A teraz mam ledwo temperature 35 :-( już nie wiem co mi jest ale zaczynam się naprawde zle czuć

Może weź ciepłą kąpiel i rozgrzej się nieco? Nie gorącą, ale ciepłą?

Czy któraś z Was była na usg z inną osobą towarzyszącą niż jej mąż/partner? Ja idę w pon. z mamusią i jakoś tak dziwnie hehe:)) No ale mamusia zakochana we wnuczce pragnie ją zobaczyć, więc jej nie odmówię:)

Ja byłam z Mamą raz - jak miałam 3D i raz z obojgiem Rodziców i Marcinem gdy poznawaliśmy płeć dziecka :-) Super było, wcale nie dziwnie.

a ja myslalam ze tyko ja mam rozowowstret :)
ale marudzisz na prosiaka ????????????? no wez no ...

Więcej z nas ma różowowstręt ;-)

Chociaż jedno mamy z głowy:-D
A kiedy można znów spokojnie oddwać krew? po porodzie czy po karmieniu dopiero?

Mi wyznaczyli termin na połowę września dopiero, po tym jak urodzę w grudniu. Nie wiem czy w Polsce są inne reguły, ale tu jest około 9 miesięcy od porodu.

No i zmykam zjeść ciasto, obejrzeć jakiś film i spaaaaaać... Marcin pozdrawia i mówi dobrej nocy wszystkim :-)

reklama
Do góry